E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBizim, yılbaşından bu yana endeksten %41 pozitif ayrıştı---

Bizim, yılbaşından bu yana endeksten %41 pozitif ayrıştı

Bizim, yılbaşından bu yana endeksten %41 pozitif ayrıştı
28 Ekim 2020 - 15:43 borsagundem.com

Bizim Toptan için İş Yatırım 15,86 TL hedef fiyat ile 'SAT' tavsiyesini yinelerken, Vakıf Yatırım, 15,80 TL hedef fiyatla 'TUT' tavsiyesini korudu. Yapı Kredi Yatırım ise 17,50 TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Altında Getiri' tavsiyesini korudu

İş Yatırım, Bizim Toptan 15,86 TL hedef fiyat ile 'SAT'  tavsiyesini yineledi.

İş Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Bizim Toptan
Kapanış (TL) : 15.69 - Hedef Fiyat (TL) : 15.86 - Piyasa Deg.(TL): 941 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 8.56

BIZIM Equity- Öneri :SAT Get.Pot.%: 1.1 

BIZIM 3Ç20 Finansal Sonuçları

Beklentilere paralel: Bizim Toptan, 3Ç20 finansallarında  beklentilere paralel 8,3 milyon TL net kar açıkladı (İş Yatırım: 8,8  milyon TL, Piyasa: 9 milyon TL). Net kar beklentilerin hafif altında  olmasına rağmen, operasyonel sonuçların beklentilere yakın olmasından  dolayı sonuçların hisse fiyatı üzerinde önemli bir etki yaratmasını  beklemiyoruz.

Franchise operasyonları büyümeyi desteklemeye devam ediyor:

3Ç20’de satışlar yıllık bazda %13,6 büyüyerek beklentilere paralel  şekilde 1,38 milyar TL olarak gerçekleşti (İş Yatırım: 1,43 milyar TL, Piyasa: 1,4 milyar TL). Ana kategori büyümesi oldukça güçlü %24,1 olarak gerçekleşirken düşük marjlı tütün ve şeker satışlarındaki %7,4’lük daralma genel olarak satış büyümesini aşağı çekti. Franchise  operasyonları yıllık bazda %68’lik artışla 212 milyon TL’lik gelir  elde ederken, büyümedeki önemli faktörlerden biri olmaya devam etti.

Faiz oranlarındaki düşüş operasyonel marjları baskılamaya devam  ediyor: FAVÖK ise beklentilere paralel şekilde yıllık bazda %8  azalarak 63,9 milyon TL oldu (İş Yatırım: 63 milyon TL, Piyasa: 63  milyon TL). FAVÖK marjı, IFRS 15 gereği ticari borçlara ve alacaklara uygulanan faiz oranlarındaki düşüşün etkisiyle geçen senenin aynı dönemindeki %5,7den %4,6’ya geriledi. Ancak, faizler aynı seviyede  kalmış olsaydı düzeltilmiş FAVÖK marjı 20 baz puan daralarak %5.5 olarak gerçekleşirdi.

Franchise operasyonları öngörülerinde yukarı yönlü revizyona gidilebilir: Şirket, 2020 beklentilerindeki değişiklikleri henüz açıklamadı. Bugün yönetimin gerçekleştireceği telekonferans esnasında  beklentilerde değişikliğe gidilebilir. Ana kategori büyümesinde, franchise mağaza açılışlarında ve cirosunda yukarı yönlü revizyon, net  karda ise aşağı yönlü revizyon görebileceğimizi düşünüyoruz.

SAT tavsiyemizi yineliyoruz: Sonuçların ardından tahminlerimizde ve değerlememizde değişikliğe gitmiyoruz. Hisse fiyatı temmuz başındaki zirvesinden %25 gerilemiş olmasına rağmen hisse başına
15.86TL’lik hedef fiyatımıza göre sınırlı %1 getiri potansiyeline işaret ediyor olması nedeniyle SAT tavsiyemiz yineliyoruz. Bizim Toptan, 2021 tahminlerimize göre 24x F/K oranı ile yurtdışı gıda  perakende sektör ortalama çarpanlarına göre primli işlem görüyor. Aynı zamanda hisse, daha iyi bir risk/getiri profiline sahip olduğunu düşündüğümüz pazar lideri Bim’in 22x olan 2021T F/K oranına göre de primli işlem görmekte."

Vakıf Yatırım, Bizim Toptan için 15,80 TL hedef fiyatla 'TUT'  tavsiyesini korudu.

Değerlendirmede şöyle denildi:

"3Ç20 döneminde beklentimize (8,4 mn TL) ve piyasa beklentisine (9  mn TL) paralel, yıllık %27 gerilemeyle 8,3 mn TL net kar açıkladı. Şirketin 3Ç20’de satış gelirleri, sigara ve şeker hariç yıllık %24 büyüme  kaydetmesine karşılık, toplamda beklentimize (1,39 mlr TL) ve piyasa  beklentisine (1,40 mlr TL) paralel, yıllık %13,6 yükselişle 1,38 mlr TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK tarafında da beklentimize (64 mn TL)  ve piyasa beklentisine (63 mn TL) paralel, yıllık %8 gerileyerek 64 mn
TL gerçekleşti. FAVÖK marjı ise yıllık 1,1 puan daralarak %4,6  seviyesinde oluştu.

Yorum

Şirketin 3Ç20 finansalları operasyonel ve net karlılık tarafında beklentiler dahilinde gerçekleşti. Şirket hisseleri yılbaşından bu yana endeksten %41 pozitif ayrışırken, son bir ayda ise endeksten %2,4 negatif ayrıştı. Finansalların hisse performansına nötr yansımasını bekliyoruz. Bizim Toptan için 15,80 TL seviyesindeki hedef  fiyatımızı, kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “TUT” önerilerimizi koruyoruz."

Yapı Kredi Yatırım,Bizim Toptan için 17,50 TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Altında Getiri' tavsiyesini korudu.

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Bizim Toptan 3Ç20 Finansal Sonuçları

Bizim Toptan 3Ç20 UFRS Finansalları – Nötr: Bizim, 3Ç20’de 8,3 milyon lira net kar elde etti. Geçen senenin aynı çeyreğinde 11.3 milyon net kar açıklayan şirketin çeyreksel sonuçları büyük oranda piyasa beklentilerine paralel geldiğinden ve kayda değer  bir sürpriz içermediğinden, sonuçlara piyasa tepkisinin nötr olmasını bekliyoruz.

Bizim Toptan’ın, 3Ç20’de net karında yaşadığı %27’lik gerilemenin temel nedeni, şirketin cirosunun, ana kategori ürünlerdeki %22lik  büyümeye rağmen, sigara satışlarında gözlemlenen %7’lik daralma  nedeniyle konsolide düzeyde yalnızca %14 büyüyebilldiği bir çeyrekte nakit operasyonel giderlerin %20 artmasıdır. Nakit giderlerin alt kırılımına baktığımızda, toplam nakit giderlerin neredeyse %70’ini  oluşturan personel ve lojistik giderlerinin %26 arttığını görüyoruz.

Özellikle, herhangi bir mağazanın açılmadığı bir çeyrekte şirketin çalışan sayısında gözlemlenen %5’lik artışın (bir başka ifadeyle 108  yeni istihdamın) gerisinde yatan nedenleri şirket yönetimiyle  netleştirmemiz gerekiyor.Her ne kadar ciro büyüme hızında bir artış ve marjlarda gerileme olsa da, Bizim Toptan hem 3Ç20’den hem de 9A20’de  serbest nakit yaratmaya devam etti. Net İşletme Sermayesi  ihtiyaçlarında bir değişiklik olmaması ve Yatırım harcamalarının  önceki yıla göre gerilemesi sayesinde sağlanan bu durum neticesinde,  şirketin Eylül sonu itibariyle, UFRS 16 kapsamında hesaplanan kiralama  yükümlülükleri hariç olmak üzere toplam net nakdi yaklaşık 460 milyon TL seviyelerine yükselmiştir, ki bu, hem Eylül 2019 hem de Haziran 2020 sonunda 435 milyon TL düzeylerine göre artışı işaret etmektedir. 2019 yılına ait hisse başı 0.13TL, toplam 8,3 milyon lira kar payının Ekim ayında dağıtıma konu edilmesi de Eylül sonu nakit artışında rol  oynamıştır.

Bizim Toptan için önerimizi ‘Endeks Altı Getiri’ye indirdiğimizden bu yana (10 Haziran 2020), hisse BIST-100’un %14 aşağısında getiri sağladı. 2021 tahminlerimize göre 20’li seviyelerin üzerinde F/K  oranıyla işlem göre Bizim Toptan’ı görece pahalı bulmaya devam ediyoruz ve hisse için 17,5 TL hedef fiyatla “Endeks Altı Getiri” önerimizde şimdilik bir değişikliğe gitmiyoruz. Öte yandan, gerek gıda  perakendesinin defansif yapısı, gerek şirketin net nakit pozisyonda olması, gerekse bilançosunda kur riski taşımaması, makro endişelerin arttığı bir görünümde, hisseye olan yatırımcı ilgisini arttırabileceğini düşünüyoruz."

Otokar endeksten pozitif ayrışmıştı, kârı da yükseldi

Garanti'de hedef fiyat düşse de 'AL' tavsiyesi sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)