E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBitkinlik boşluğu oluşan hisselere dikkat!---

Bitkinlik boşluğu oluşan hisselere dikkat!

Bitkinlik boşluğu oluşan hisselere dikkat!
07 Şubat 2014 - 13:49 borsagundem.com

Borsada işlem gören hisselerde bitkinlik boşlukları düşüş haberi verir

Hisse senetlerindeki bitkinlik boşlukları düşüşleri haber verir. “Boşluklar- Gaps”in alım satım yapanlara yardımcı olabilecek bir görüntü olduğunu belirten Teknik Analist ve Borfin Eğitmeni Ahmet Mergen, boşlukların hızlı hareket eden hisse senetlerinde görüldüğünü söylüyor.
Her yarışın sonu olduğu gibi hızlı hareket eden senetler de yarışın sonuna gelmek zorundadır diyen Mergen, "Nihai zirvede alım ve satım işlemleri yoğunlaşır. Alışlar sırasında oluşan boşluklara, satışları simgeleyen ve aşağı yönde oluşan boşluklar da katılmaktadır. Son zirve elde edildikten sonra birkaç gün devam eden satış boşlukları görülür. Artık bitkinlik başlamıştır. Hızlı koşan senet yorulmuştur diyor ve ekliyor bitkinlik boşluklarında işlem miktarı fazladır." diyor.
Borsadaki şok düşüşleri de haber veren Bitkinlik Boşlukları Endeksin 22 Mayıs’ta 93.178 seviyesindeki zirveyi görmesinin ardından 29 Mayıs’ta BIST 100 Endeksi’nde görülmüş, Endeks hızla gerilemişti. Yine 28 Ekim’de 79,565 seviyesinde olan endeks 31 Ekim’de boşluk bırakarak gerileyince sert bir şekilde gerilemişti.Hisse senetlerindeki bitkinlik boşlukları düşüşleri haber veriyor. “Boşluklar- Gaps”in alım satım yapanlara yardımcı olabilecek bir görüntü olduğunu belirten Teknik Analist ve Borfin Eğitmeni Ahmet Mergen, boşlukların hızlı hareket eden hisse senetlerinde görüldüğünü söylüyor.
Borsadaki şok düşüşleri de haber veren Bitkinlik Boşlukları Endeksin 22 Mayıs’ta 93.178 seviyesindeki zirveyi görmesinin ardından 29 Mayıs’ta BIST 100 Endeksi’nde görülmüş, Endeks hızla gerilemişti. Yine 28 Ekim’de 79,565 seviyesinde olan endeks 31 Ekim’de boşluk bırakarak gerileyince sert bir şekilde gerilemişti.



Kopma boşlukları, ölçme ve kaçış boşlukları, bitkinlik boşlukları hisse senetlerinde hızlı hareketlerin öncü göstergeleri arasında yer alıyor.
Üstelik, Boşluklar Gaps Eğitimini  alanlar için Active Charts Pro Analiz Paketi 1 Ay ücretsiz. Bir ay boyunca, bütün hisse senetlerindeki hareketleri tarayabilir, 2000 yatırım aracının analizini yapabilirsiniz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • boşmen07 Şubat 2014 18:39

    değerli dostum şöyle söyliyeyim ben size .tekfen ile ilgili.speği = boş adam.

  • varol07 Şubat 2014 16:54

    Bunlar bitkinlik boşlukları degildir ! Breakaway gap'lerdir koparak kaçış boşluklarıdir...

  • mali07 Şubat 2014 15:47

    BİST te temel sorun şirket karları eriyor ve piyasa güvenli liman arayışında.

  • sendrom07 Şubat 2014 15:37

    bazı hisselerde tükenmişlik sendromu var

  • doğu2107 Şubat 2014 14:47

    Sayın mergen selamlar.benim sorum şu ulusal 30 a dahil edilen şirketler prestijli ve itibarlı ve ufku açık olan hisseler değilmidir.daha savunmacı endeks çıkışlarında öncülük eden değillermi.eğer böyle ise 2104 te ulusal 30 a dahil edilen TEKFEN İNŞAAT neden dahil olduğu günden bu güne değin sürekli düşüyor.ulusalıda olumsuz etmilemekte.Tekfen inşaat hisse alımı ilede destek vermiyor şu aralar.nereye koşuyor yada dahada Türkçesi nereye düşüyor tekfen.sayğılarımla.