E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'in ödeme aracı olamamasının 5 nedeni---

Bitcoin'in ödeme aracı olamamasının 5 nedeni

Bitcoin'in ödeme aracı olamamasının 5 nedeni
27 Şubat 2021 - 10:04 borsagundem.com

Daha fazla kurum Bitcoin'i kullanacağını açıkladıkça, kripto para biriminin bir ödeme yöntemi olarak uygunluğu tartışma konusu oluyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

MasterCard gibi uluslararası ödeme sistemlerinin Bitcoin açılımı kripto paralarla ilgili yeni bir tartışma başlattı: Bitcoin para gibi bir ödeme aracı olabilir mi? ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Pazartesi günü, Bitcoin'in "ticari işlemleri yürütmenin son derece verimsiz bir yolu" olduğunu söyledi. 

Business Insider haberinde, beş uzmana Bitcoin'in bir ödeme şekli olarak yaygın kullanım görüp görmeyeceği soruldu.

Tesla'dan PayPal'a kadar birçok kurum bitcoin'i ödeme olarak kabul etme fikrini benimsedikçe, özellikle bitcoin'in son dönemdeki dalgalı ticareti ışığında, böyle bir hareketle ilgili eleştiriler arttı.

Kripto para biriminin muazzam fiyat dalgalanmaları ve sınırlı arzı, etkili bir ödeme yöntemi olamaması için iki ana neden olarak gösteriliyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen benzer eleştirilere sahip. Pazartesi günü Yellen, işlem yapmak için kullanılan bitcoin hakkındaki şüphelerini dile getirdi.

 

Yellen, DealBook DC Policy Project'e "Bitcoin'in bir işlem mekanizması olarak yaygın olarak kullanıldığını düşünmüyorum," dedi. "Bu, işlemleri yürütmenin son derece verimsiz bir yolu ve bu işlemleri gerçekleştirirken tüketilen enerji miktarı şaşırtıcı."

2009 yılında dolaşıma giren Bitcoin, güvenliği, anonim olması ve merkezi olmayan yapısı nedeniyle çekici geliyor. Bazıları için ödeme aracı olarak kullanılma olasılığı bir kaçış yoludur, ancak yine de potansiyeli vardır.

Bir blok zinciri veri ekosistemi olan Pocket Network Ekosistem Operasyonları Lideri Adam Liposky, "Bitcoin bir gün ana ödeme yöntemi olarak kullanılabilirken, kripto para birimi için mevcut kullanım durumu bir değer deposu ve enflasyona karşı bir önlemdir" dedi.

Ancak diğerleri, varlığın para birimi olmadığı ve asla bir ödeme yöntemi olmayacağı konusunda ısrarcı:

İşte beş uzmanın söylediği şey:

1- Blok zinciri ve kripto para yatırım şirketi ve kuluçka makinesi olan Magnetic'in Genel Müdürü William Quigley:

  • "Bitcoin'in gelişmesi için yaygın bir şekilde bir ödeme şekli olarak benimsenmesi gerektiğine dair yaygın bir inanç var. Bu doğru değil. Bitcoin hiçbir zaman tüketici kitle pazarı için bir para ikamesi olmayacak. Çok yavaş ve pahalı. Stablecoin'ler bu amaca hizmet edecek. Bu yüzden Tether'i icat ettik. Sorun değil. Bitcoin'in diğer kullanım durumlarında muazzam bir değeri var. Konu sınır ötesi anlaşmalar olduğunda eşi benzeri yok. Bu amaç tek başına bir 5 trilyon dolarlık piyasa değeri. Bitcoin'i küresel bir tüketici ödeme ağı olarak düşünmekten uzaklaşmalıyız. Bu amaca uygun değil, başarısı da ona bağlı."

 2- Bir kripto para birimi finansal hizmet firması olan Amber Group'ta Amerika Başkanı Jeffrey Wang:

"Bir ödeme yönteminden ziyade bir değer varlığı deposu olarak bitcoin yolunda çok ileri gittiğimizi hissediyorum. Euro demek yerine altına daha çok benziyor, ödeme yöntemi olarak bazı kullanım durumları olabilir ama yakın zamanda market alışverişi yapmak için kullanacağımızı sanmıyorum"

 3- Yatırım Stratejisi Direktörü, Aberdeen Standard Investments Yöneticisi Robert Minter:

"1 Ekim'de dört bitcoin ile 50.000 dolarlık bir Tesla satın aldıysanız, bu satın alma şimdi 212.000 dolarlık bir fırsat maliyetine sahip çünkü bu dört buçuk ayda 10.000 dolardan 53.000 dolara yükseldi." Bu tür volatilite ekonomide işlem yapmak için uygun değil" 

4- Bitcoin madencilerinin Bitcoin Hashrate'lerini standartlaştırması ve belirtmesi için açık bir platform olan Standard Hashrate Group'un CEO'su Alex Zhao:

 "Bitcoin'in dijital altın, bir değer deposu haline geldiğine inanıyoruz. USDC gibi sanal para birimleri, ana akım ödeme yöntemi rolünü daha iyi üstlenmelidir." 

 5-  Kıdemli Teknik Analist Julius de Kempenaer:

 "Yakın gelecekte ve muhtemelen asla. Değeri şu anda herhangi bir şirket veya müşteri için çok güvenilmez. Belki maaşlar BTC ile ödenirken, ancak önümüzdeki yıllarl için buna inanmakta zorlanıyorum. Bir araba satın almayı hayal edin. 1 BTC için ve maaşınız USD olarak ödeniyor. Araba bir hafta içinde kolayca binlerce dolar daha pahalı veya daha ucuz olabilir. Dünyanın buna hazır olduğuna inanmıyorum." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet18 Mart 2021 12:41

    bunu bitcoin 1000 dolar iken söylemişlerdi , tabi ki bankalar bu işten nemalanamadığı için kötüleyecek. Fakat bekleneni engelleyemecekler çünkü z kuşağı sadece kriptolara yatırım yapıyor. Gittikçe artan grafikler göreceğimiz aşikar...

  • Mustafa27 Şubat 2021 19:59

    Günlük %25 değer kaybeden ne olduğu belli olmayan ödeme aracı mi olur.Mantikli olun kaç kişi kabul edecek.1000 liralık mali satıyor. Almadan %25 ini kaybediyor aldığı malın parasını bile çıkarmaz sağlam olan ziplamaz bı aşağı bı yukari

  • Fuat27 Şubat 2021 12:55

    Anlayinki bitcoin sağlam gidecek , nedenmi bunların tersini düşünün yeter :))