E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'in haftalık kaybı %53'ü buldu---

Bitcoin'in haftalık kaybı %53'ü buldu

Bitcoin'in haftalık kaybı %53'ü buldu
13 Mart 2020 - 14:19 borsagundem.com

Pazartesi gününden bu yana, Bitcoin yüzde 53 oranında değer kaybetti.

Bitcoin'in kısa tarihi için en kötü haftalardan biri geride kalmak üzere. Pazartesi gününden bu yana Bitcoin yüzde 53 oranında değer kaybetti.

Geçen Cuma, 9 bin 100 doların üzerinde işlem gören kripto para birimi o zamandan beri yüzde 58 oranında değer kaybetti. Bununla birlikte, sıkıntılı durumun çoğu dün, ayılar bir destek seviyesini birbiri ardına test ettiğinde geldi. Başlangıçta, Bitcoin 7 bin 500 dolara düştü; Bitcoin bir kez bu fiyatın altına düştüğünde, düşüş devam etti ve herhangi bir mantığı görmezden geldi. Boğalar çöktü ve güncellenen düşüşler trader’ları toplu olarak pozisyonlarını kapatmaya zorladı ve bu da paniği körükledi.

Panik bu hafta sadece kripto piyasasında yaşanmadı. Borsalar da yıllardan beri en düşük seviyeleri gördü. ABD ve Avrupa endeksleri 30 yılı aşkın süredir en kötü düşüşlerini yaşıyor demek mümkün. Tüm bu ekonomik korkunun tetik noktası, Çin’de başlayan ve Avrupa, Güney Kore, İran ve diğer bölgelere yayılan koronavirüs salgını. Suudi Arabistan ve Rusya arasındaki fiyat savaşının da etkisi oldu, çünkü petrol fiyatları 1991’de Körfez Savaşı’ndan bu yana en büyük tek günlük düşüşünü yaşadı.

Kripto piyasası ekonomik şoka kayıtsız kalamadı, bu hafta değerinin yarısını kaybetti ve 140 milyar doların altına düştü.

Bundan Sonra Neler Yaşanacak?

Dün, BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin’in 3 bin dolarlık bölgeyi tekrar ziyaret edeceğine inanmadığını ve “maksimum düşüşün muhtemelen 6 bin ila 7 bin dolar arasında bir yerde” kalacağını söyledi. Kimse buna inanmadı ama bu oldu. Ayılar çok güçlüydü. Bitcoin’in günlük işlem hacmi Coinmarketcap’ta yeni tarihi zirvelere yükseldi ve neredeyse 69 milyar dolara ulaştı. Bununla birlikte, kripto meraklıları umutlarını kaybetmediler. Birçok tüccar pazarın büyümeye dönmesini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)