E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin’in düşüşü borsaların kazancı oldu---

Bitcoin’in düşüşü borsaların kazancı oldu

Bitcoin’in düşüşü borsaların kazancı oldu
26 Mayıs 2021 - 10:22 borsagundem.com

Vanda Resarch’ün yaptığı araştırmaya göre yatırımcılar kripto paralardan hisselere rotasyonu başlattı. Bitcoin’deki fiyat düşüşü, borsaları yükseltti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Vanda Research Bitcoin fiyatlarında son dönemde görülen düşüşün kripto paralardan hisselere doğru rotasyonun başlangıcını temsil ettiğini söyledi. Hisseler ve kripto arasında mart ayından bu yana negatif korelasyon görüldüğünü söyleyen araştırma şirketi, “kripto paralardaki momentum hız kaybederken, paranın bir bölümünün yavaş bir şekilde yeniden hisselere yönelmesini bekliyoruz” dedi.

Şirketin yayınladığı notta Bitcoin’deki kaybın borsaların kazancı olduğu söylendi. Bunun nedeni ise yatırımcıların kripto paralardan çıkış yaparak yeniden hisselere yönelmesi oldu. Şirket rotasyonun henüz başlangıç aşamasında olduğunu söyledi. Rotasyon geçtiğimiz hafta Bitcoin ve Ethereum’da bir gün içinde %30’un üzerinde düşüşler görülmesiyle hız kazandı.

Business Insider’ın haberine göre, Vanda Research, kripto paralardaki momentum kaybıyla, diğer yatırımcıların da hisselere yöneleceğini ifade etti. Rotasyon son dönemde oldukça dikkat çekici bir şekilde yaşandı ve bireysel yatırımcılar kripto paralarda satış dalgası görülürken, borsalarda dipten alım yapmaya yöneldi. Geçtiğimiz hafta Bitcoin %15 düşüş gösterirken, S&P 500 endeksi %1 yükseldi.

Araştırma şirketine göre hisse alımları hisse endekslerini takip eden borsa yatırım fonlarına (ETF) odaklandı ve yatırımcılar bireysel hisselere yönelmedi. Vanda, “bu dinamiği bireysel yatırımcıların favorisi olan kenevir, hidrojen gibi hisselerde belirgin bir fırsat olmamasına bağlıyoruz” dedi. Bireysel hisselerde fırsat yakalayamayacağını düşünen bireysel yatırımcılar endeks fonlarına yöneldi.

Vanda’ya göre kripto paralardan çıkış trendi ve hisselere yönelen rotasyon mart ayından bu yana yavaş bir seyir izleyerek yükseliyordu. Bu dönemde ise her iki varlık sınıfı arasında negatif korelasyon görüldü ve “bireysel yatırımcıların iki varlık sınıfı arasında gidip geldiği” anlamına geldi.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, bireysel yatırımcıların yeniden hisselere dönüşü, büyük teknoloji hisseleri yeniden yükselişe geçer ve ralliye başlarsa hızlanabilir. Sektör yıl başından bu yana en kötü performans gösteren gruplardan bir tanesi ve enerji, finans ve hammadde sektörlerinin oldukça gerisinde kaldı.

Vanda, “portföylerinin büyük bir çoğunluğu teknoloji sektörüne odaklandığı için, bir toparlanma son dönemdeki kayıpların telafi edilmesine ve daha riskli yatırımlar yapmak için bir sermaye tamponu oluşmasına yardım edecek” dedi.

Elon Musk: Dogecoin konusunda bana güvenmeyin

 

Piyasaların kimyası bozuldu

 

Kripto paralarda toparlanma süreci

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)