E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin’in durdurulamaz yükselişine 5 uzman yorumu---

Bitcoin’in durdurulamaz yükselişine 5 uzman yorumu

Bitcoin’in durdurulamaz yükselişine 5 uzman yorumu
24 Kasım 2020 - 12:36 borsagundem.com

Kripto para birimi Bitcoin 2017 yılındaki sert yükselişine yeniden yaklaşıyor. Kripto paraların 3 yıllık süre içerisinde olgunlaştığını belirten uzmanlar bu yükselişin gelecek yıl da devam edebileceğini öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto paralar güçlü bir geri dönüş yakaladı. Geçtiğimiz hafta 18 bin dolar seviyesini geçen Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı Aralık 2017’den bu yana en yüksek seviyesinde.

Dijital para birimi bu yıl %150 oranında yükseliş yakalayarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin dolar rakamına yaklaşıyor. Bitcoin’in bu yükselişinin 2017 sonundaki ve 2018 başlarındaki spekülatif çılgınlıktan farklı olup olmadığı ise borsa çevrelerince merak ediliyor.

CNBC’nin haberinde beş kripto para uzmanı bu son rallinin değerlendirmesini yaptı.

Bitcoin yükselişinde bu kez farklı olan ne?

Birçok kripto para uzmanı kripto paraların geçtiğimiz üç yıl içerisinde olgunlaştığı konusunda hemfikir.

Yatırım danışmanlığı şirketi Quantum Economics’in Kurucusu ve Portföy Yöneticisi Mati Greenspan, “Şimdiyle 2017 rallisi arasındaki en temel fark önceki rallinin perakende spekülasyonları tarafından yönetildiği, şimdiki rallininse kurumsal şirketler ve milyarderler tarafından yürütüldüğüdür” ifadelerine yer verdi.

Örnek vermek gerekirse Wall Street odaklı Fidelity şirketi yeni bir birim oluşturarak müşterilerine dijital varlıklarına yatırım imkanı tanıyor ve PayPal ABD’deki kullanıcılarına dijital varlıklar üzerinden alım satım olanağı sunuyor.

Kripto para yatırımcıları arasında milyarder riskli fon yöneticileri Paul Tudor Jones ve Stanley Druckenmiller da dahil olmak üzere birçok milyarder de bulunuyor.

Kripto para borç veren şirketi Nexo’nun Yönetici Ortağı Antoni Trenchey konuyla ilişkili, “Bu isimlerin katılımlarıyla ilgili hayret edilecek bir şey yok. Satın alımlarını gizli bir şekilde yaptılar. Fakat bir kez Bitcoin varlıklarını güçlendirmeye başlayınca dünyanın bilmesinde de bir sakınca görmediler. Bu 1970’lerdeki altın boğa piyasasına benziyor” dedi.

Rallinin güçlenmesine neden olan etkenlerden birisi de korona virüs. Kripto para hayranları Bitcoin’i altın gibi ekonomik türbülans dönemlerinde sığındıkları güvenli liman varlıklarıyla karşılaştırıyor. Kovid ile ilişkili teşvik önlemleri ABD Doları gibi egemen para birimlerinin itibarının azalttığını iddia ediyorlar.

Bitcoin’in hedefi neresi?

Bitcoin'in yakın gelecekte ne fiyata yakınlaştırılabileceğine dair çok sayıda yüksek tahmin var. Ancak birçok kripto meraklısı Bitcoin'in yakında tüm zamanların en yüksek seviyesinde geçeceği konusunda hemfikir.

Greenspan konuya ilişkin, “Yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesi sadece bir ihtimal değil aynı zamanda Bitcoin’e inananlar tarafından her an gerçekleşmesi beklenen bir durum” dedi.

Kripto donanımlı cüzdan üreticisi şirket Ledger’ın CEO’su Pascal Gauthier en son Bitcoin boğa piyasasının önceki ralliye göre daha uzun süreceğini öngörüyor.

Gauthier, “Bitcoin piyasada tanınır hale geldi ve olgunlaştı. Bu durum Bitcoin’i kesinlikle piyasada kalabilecek bir kripto para haline getirdi. 2021 heyecanlı bir yıl olacak ve yine harika ürünler ve teknolojiler üretilecek. Fakat bu sefer rüzgâr yelkenleri besliyor” dedi.

Bazı kripto boğa piyasası uzmanları şimdiden cesur beklentiler paylaşmaya başladı. Yatırım firması Galaxy Digital’In CEO’su Mike Novogratz Bitcoin’in gelecek yılın sonunda 55 bin 60 bin dolar arasında değerlenebileceğini belirtti. Novogratz ayrıca 2018 yılı sonunda Bitcoin’in kolayca 40 bin dolara ulaşabileceğini öngörmüştü.

Dikkati elden bırakmamak gerekiyor

Kripto para piyasasının olağanüstü derecede volatilitesi yüksektir. Bitcoin 2018 yılında 20 bin dolar seviyesine ulaşmasının ardından 3 bin 122 dolara kadar düşmüştü. Sadece geçtiğimiz hafta Bitcoin 2 bin dolar daha değer kazandı ve pazartesi gününe 18 bin 485 Dolar seviyesinde başlamıştı.

Kripto yazılım firması Band Protocol'un CEO'su ve kurucularından Soravis Srinawakoon, Bitcoin'in yıl sonuna kadar yeni bir zirveye ulaşıp ulaşamayacağının "izleneceğini" söyledi.

Girişim sermayesi şirketi Eden Block'un Kurucusu ve Yönetici Ortağı Lior Messika, Bitcoin'in "ne yerleşik bir anlatıya ne de temel değerindeki dalgalanmalara tepki olarak orantılılığını manipüle etme yeteneğine" sahip olduğu için "volatiliteyle boğuştuğunu" söyledi.

Messika, “Zaman geçtikçe Bitcoin anlatısı güçleniyor. Ancak küresel kullanılabilirliğine olan inanç hala şüpheler barındırıyor. Bu da varlıklarda devam eden volatilite olarak sonuçlanıyor” dedi.

Yine de dijital para biriminin geleceği hakkında geniş bir güven mevcut. Srinawakoon, “Tüm sinyaller güçlü bir şekilde yeni bir adaptasyon dalgasını ve yakın zamandaki yeni kullanıcı girişlerini gösteriyor” dedi.

Bitcoin yeni bir zirve yaptı

 

Bitcoin’deki rekor yükselişin 6 nedeni

 

Bitexen Teknoloji İTÜRO LITE’ın ana sponsoru oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)