E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'in çöküşü altına yaradı---

Bitcoin'in çöküşü altına yaradı

Bitcoin'in çöküşü altına yaradı
26 Mayıs 2021 - 07:18 borsagundem.com

Elon Musk'ın, Bitcoin ile Tesla satışını bırakması, merkez bankalarının uyarıları sonucu Bitcoin'i 60 bin dolardan 30 bin dolara düşmesi, güvenli limana ilgiyi artırdı. Tahvil faizlerindeki gerilemeden de destek bulan altın 1.900 dolar sınırını geçti

Küresel çapta artan enflasyon oranları sonrası faiz artışlarının gündeme gelmesi, ABD doları ve ABD tahvil faizlerinin gerilemesinden destek bulan altın fiyatları 1.900 dolar sınırını geçti. Altın fiyatlarındaki yükselişte bir önemli etken de Bitcoin'in çöküşü oldu.

Elon Musk'ın Bitcoin ile Tesla satışlarını askıya alması, Çin yönetiminin kripto paralarla ödemeleri yasaklaması ve birçok merkez bankasından gelen uyarılar sonrası kripto paraların lideri Bitcoin sert bir düşüş yaşadı. Bitcoin fiyatının 60 bin dolardan 30 bin dolara geliremesi, tahvil faizlerinde de istediğini bulamayan yatırımcıları güvenli limana sığınmalarına yol açtı.

Altının onsu, mart ayının ilk haftasında ABD tahvil faizlerindeki yükselişlerle birlikte 1.675 dolara kadar çekilmişti. ABD'deki pandemi desteklerinin yarattığı enflasyon ve beraberinde getirdiği faiz artışı endişeleri altın fiyatlarının yeniden hareketlendirdi.

Son 8 haftanın 7'sinde yükseldi

Dünya'daki habere göre nisan ayı başından bu yana 8 haftanın 7'sinde yükseliş kaydeden spot altın fiyatları, bu gece 1.900 dolar sınırını da aştı. 30 Mart'ta görülen 1.678 dolar seviyesinden başlayan yükseliş trendi yüzde 13'ün üzerinde bir artışa işaret ediyor.

Gram altın tarihi zirvesine yaklaşıyor; İki ayda yüzde 28 artış

Spot altındaki hareketliliğe ve dolar/TL'deki tüm zamanların zirvesine doğru yukarı yönlü hareket de eklenince gram altın fiyatları da yükselişe geçti. Kasım 2020'de görülen 539 lira ile tarihi zirvesini gören gram altın fiyatları 517 lirayı gördü. Çeyrek altın fiyatları 850 liraya dayanırken cumhuriyet altını 3 bin 385 lirayı buldu. 19 Mart'ta 405 lira olan gram altın iki ayda yüzde 28 değer kazanmış oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika26 Mayıs 2021 08:36

    Korona sonrası Hindistan ve Türkiye'de düğünler artacağından altın stoklama olur. Gelinlere kripto varlık takılmaz, düğün geceleri.