E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBitcoin’in 20 bin dolara çıkmasını engelleyen 3 şey---

Bitcoin’in 20 bin dolara çıkmasını engelleyen 3 şey

Bitcoin’in 20 bin dolara çıkmasını engelleyen 3 şey
17 Kasım 2019 - 13:55 borsagundem.com

Bitcoin, bu yılın son günlerine girdiğimiz şu dönemde 9 bin doların altında seyretmeye devam ederken, birçok kişinin gündeminde halen lider kripto para biriminin 2017 sonunda gördüğü 20 bin dolar seviyesi var

Kripto para sektörünün lider para birimi Bitcoin, bu yılın son günlerine girdiğimiz şu dönemde 9 bin doların altında seyretmeye devam ederken, birçok kişinin gündeminde halen lider kripto para biriminin 2017 sonunda gördüğü 20 bin dolar seviyesi var. Bitcoin’in 20 bin dolara çıkmasını engelleyen 3 önemli başlık belirlendi.

1. Kurumsal Yatırımcının Yavaş Artan İlgisi

Kurumsal yatırımcı kavramı, uzunca bir süredir kripto para sektörünün gündeminde yer alan bir durum. Ancak buna karşın, kurumsal yatırımcıların kripto para sektörüne artan ilgisinin pek de iyi bir hızda gerçekleşmediğini ifade etmek mümkün. Buna en temel örnek de, Bakkt’ın piyasaya çıkmasına rağmen istediği hacimleri elde etmekte zorlanması.

2. Ölçeklenme Sorunları

Bitcoin ağındaki hız ve işlerlik sorununun çözülmesi için Lightning Network gibi ikincil katman çözümlerinin büyük bir rol oynayacağı ifade ediliyordu ancak, gelinen noktada bu teknolojilerin de en azından şu aşamada pek de büyük bir etki yapmadığı ortada.

LN notlarının Nisan ayından beri hiçbir artış göstermemesi, şu anda bitcoin ağında çok net bir ölçeklenme çözümü olmadığını da aslında bizlere ifade ediyor. Ağın teknolojik olarak iyi bir işlerliğe sahip olmaması, fiyat konusunda da elleri kolları bağlıyor.

3. Genel Piyasa Algısı

Teknik, teknolojik ya da kurumsal durumlar bir yana, kripto para sektörüne genel olarak baktığımızda gördüğümüz temel şeylerden birisi de aslında ‘hype’ eksikliği. Her ne kadar Bitcoin bu sene yıl içinde 14 bin dolara kadar çıktıysa da, o günden beri ciddi bir düşüş gösteriyor ve bu durum da ayıların yeniden momentumu ve psikolojik üstünlüğü ele aldığını bizlere anlatıyor.

Bu algının kırılmadan Bitcoin’in yeniden 20 bin dolara doğru bir koşu yapmasının pek de mümkün olmadığını ifade etmek gerekiyor. (KoinBülteni)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)