E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’deki rallinin nedeni Fed’in yeniden para basması mı?---

Bitcoin’deki rallinin nedeni Fed’in yeniden para basması mı?

Bitcoin’deki rallinin nedeni Fed’in yeniden para basması mı?
24 Ocak 2023 - 12:34 borsagundem.com

Bitcoin’deki yükseliş, yatırımcıları tam olarak ikna edebilmiş değil.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarındaki yükseliş kalıcı mı, hatta sahici mi? Yatırımcılar bu ikilemi tartışırken piyasanın büyük oyuncuları da bu yükselişin şiddetli bir geri çekilmeyle sonuçlanabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto borsası BitMex’in eski CEO’su ve kripto milyarderi Arthur Hayes de bu görüşte. Hayes, özellikle Fed’in olası hamlelerinin Bitcoin’de bir çöküşe neden olma ihtimalini yüksek gördüğünü belirtiyor.

Bitcoin verdiklerini geri alabilir

Cryptonews’ten Ruholamin Haqshanas’ın haberine göre, kripto Milyarderi Arthur Hayes, Bitcoin'in her an geri çekilebileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor. Kripto milyarderi ve aynı zamanda BitMex'in de eski CEO'su olan Arthur Hayes, Fed'in mevcut aylık oran artırma para politikasından uzaklaşmaması durumunda Bitcoin'in son kazanımlarını tamamını kaybedebileceğini öngörüyor.

Hayes, enflasyondan ve bunun kripto piyasasını nasıl etkileyebileceğinden bahsettiği yazısında, enflasyonun 2022 yılı ortalarında yüzde 9 civarında zirve yaptıktan sonra aşağı yönlü hareketini sürdürdüğünü ve yüzde 2 hedefine doğru hızla düştüğünü kaydediyor.

Hayes, yatırımcıların, özellikle bir resesyondan kaçınmak için, düşen enflasyon ortamında Fed'in faiz artırımlarını yavaşlatmasını beklediklerinin altını çiziyor. Hayes, “Bu tahminciler, saygıdeğer Lord Powell'ımızın (Fed Başkanı Jerome Powell’dan bahsediyor) mevcut nicel sıkılaştırma politikasından uzaklaşmak için her fırsatı aradığını iddia edecekler” diye ekliyor.

Rallinin nedeni ne?

Hayes yazısında, kripto para piyasasındaki son rallinin arkasındaki sebeplerden birinin ‘Fed’in dolar basımının yeniden başlaması’ olabileceğini savunuyor. Hayes, durum buysa, Fed’in beklentilere uygun olarak faiz artırımlarını yavaşlatacağını ve Bitcoin’in güçlü performansını sürdürebileceğini söylüyor.

Öte yandan, Hayes, Fed’in mevcut nicel sıkılaştırma politikasıyla devam etmesi halinde yatırımcıların, Bitcoin ve daha geniş anlamda kripto para piyasasının son kazançlarının tamamının silindiğini görebileceğini ekliyor. Hayes, “Fed faiz oranları için belirlediği zirve noktasına sadık kalmazsa veya birden fazla Fed yöneticisi, ‘iyi’ enflasyon verilerinden sonra bile bir pivot beklentisinden bahsederse, Bitcoin muhtemelen önceki düşük seviyelere geri düşecektir” şeklinde yazıyor.

Çin kripto piyasasına karşı tutumunu gevşetiyor mu?

Eski BitMex patronu, Fed'in para basarak başka bir finansal çöküşü önlemek için harekete geçeceğine inandığını söylüyor. Hayes, “Bunun gerçekleşmesi halinde Bitcoin gibi riskli varlıklarda yeni diplerin görülmesi oldukça olası” diyor.

Yine de, Fed Başkanı Jerome Powell'ın, enflasyonda yüzde 2 hedefine ulaşılana kadar faiz oranlarının yüksek kalacağı konusunda ısrar ettiğini ve sadece TÜFE'nin düşüş eğilimi göstermesi nedeniyle bir pivotun olası olmadığını öne sürdüğünü belirtmekte fayda bulunuyor.

Geçen yıl Ekim ayında Hayes, bir sonraki kripto boğa koşusunun Çin'in kripto piyasasına karşı duruşunu gevşettiğinde başlayacağını söylemişti. Bunun zaten gerçekleştiğine dair işaretler olduğunu savunan Hayes, bunlardan birinin de, Hong Kong Hükümeti tarafından yapılan ve kendini ‘Çin'in kripto para piyasası bağlamında dünyayla etkileşime girmesinin aracısı’ olarak tanımladığı kripto piyasasını düzenlemeye yönelik yasa tasarısı duyurusu olduğunu söylüyor.

Kripto para borsası Bitzlato'ya 'kara para' operasyonu

 

Kripto kötüleme furyası bitmiyor: Çok gürültü çıkarıyor

 

Kripto paralarda ılımlı yükseliş

 

JPMorgan: Kripto tam anlamıyla zaman kaybı

 

Bitcoin kritik seviyede

 

Boğa tuzağı mı, ralli mi?

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum24 Ocak 2023 13:29

    Geçen yıl buradan yazmıştım fed para basacak başka türlü enflasyonu çözemez diye dünyada dolar yok ve fed faiz arttırdıda sanki doları olanlar faizemi yatırdı sanıyorlar fed büyük bedel ödeyecek powell yargılanacak belkide

  • Mucise Reis : )24 Ocak 2023 12:50

    Neyse nereye geçsek kasamız doluyor :D FEd midir, yoksa şansmıdır :D  ...iyi oldumu Allahdan kötü ise kuldan