E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin’de yükseliş sürüyor---

Bitcoin’de yükseliş sürüyor

Bitcoin’de yükseliş sürüyor
09 Mart 2021 - 10:01 borsagundem.com

100 bin dolar tahminleri sonrası yükselişe geçen Bitcoin, 54 bin doları aştı, piyasa hacmi 1 trilyon dolara ulaştı.

ABD'de hafta sonu kabul edilen ve 14 Mart'a imzalanıp onaylanması beklenen teşvik paketinin yarattığı iyimserlikle desteklenen kripto para 54 bin 452 dolara kadar yükseldi.

Kripto paralara kurumsal yatırımcı talebinin artabileceği haberleri ile ünlü yatırımcıların destek açıklamalarının da Bitcoin yükselişine etki eden unsurlar arasında olduğunun altı çiziliyor.

Bitcoin sabah saatlerinde %7.3 artışla 54 bin 214 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Yatırım bankaları xBitcoin’in ilk etapta 100 bin dolara yükseleceğini ve bu seviyenin de kolaylıkla aşılacağını öngörüyor. Kurumsal şirketler ve büyük yatırım şirketleri portföylerine Bitcoin ekliyor.

ABD merkezli mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmetler sağlayan MicroStrategy’nin ardından, Çin merkezli teknoloji şirketi Meitu yaklaşık 40 milyon dolarlık Bitcoin ve Ethereum aldığını açıklamasıyla, Bitcoin 54 bin dolar sınırına kadar tırmanırken, piyasa hacmi de yeniden 1.0 trilyon doları aştı.

Meitu’dan yapılan açıklamaya göre şirket, 22.1 milyon dolar tutarında 379.12 Bitcoin ve 17.9 milyon drolar tutarında 15 bin Ethereum satın aldı. Galaxy Digital de, 2021 yılında toplam 32 milyon dolarlık Ethereum satın aldığını açıkladı.

Microstrategy CEO’su Michael Saylor da önceki gün yaptığı açıklamada, ortalama 48.888 dolardan 205 Bitcoin daha satın aldıklarını duyurdu. Analistlerin hesaplamalarına göre, şirketin toplam Bitcoin varlıkları, bugünkü fiyatlara göre 4.59 milyar dolar değerine denk gelecek biçimde 91.064 Bitcoin’e ulaştı. Şirketin ortalama Bitcoin alım fiyatı 24.119 dolar, toplam maliyeti de 2.2 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

Bitcoin yatırımcılarının bilmesi gerekenler

 

Bitcoin zenginleri daha da zenginleştirecek

 

Goldman Sachs: Bitcoin 100 bin dolar olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)