E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de yükseliş devam ediyor---

Bitcoin'de yükseliş devam ediyor

Bitcoin'de yükseliş devam ediyor
13 Eylül 2022 - 09:02 borsagundem.com

Bitcoin, artan risk iştahıyla bu sabah itibarıyla günlük yüzde 3.4 yükselerek 22.300 doları gördü. Ethereum ise 1.715-1.780 dolar aralığındaki yatay seyrini sürdürmeyi devam etti.

ABD ve Avrupa'da para politikalarındaki belirsizliğin ortadan kalkmasıyla artan risk iştahı kripto para piyasasına olumlu yansımaya devam ediyor.

Bitcoin bu sbah itibarıyla son 24 saatte yüzde 3.4 yükselerek 22.295 dolara çıktı. Benzer şekilde Ethereum ise 1.715-1.780 dolar aralığındaki yatay seyrini sürdürmeyi devam etti. Son 1 haftada Bitcoin yatırımcısına yüzde 12.7 kazandırırken Ethereum yüzde 5.7 yükseldi.

ABD'de Fed'den 21 Eylül'de 75 baz puanlık faiz artırımı beklenirken, Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) da ekimde 75 baz puanlık bir artırım geleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Faiz artırım beklentileri ve bunun tahvil getirilerinde yarattığı artış yıl genelinde kripto paralarda satışa yol açmıştı. Ancak 2022'de ilk kez büyük merkez bankalarının enflasyonla mücadelede izleyeceği yol bu kadar netleşti. Belirsizliklerdeki düşüş risk iştahını artırdı.

Bunun yanında beklenen 'Ethereum birleşmesi' de kripto para piyasasındaki olumlu rüzgarlara katkıda bulunuyor.

15 Eylül'de başlayacak Ethereum tarihinin en büyük güncellemesiyle bu kripto para ağının temel teknolojisi iş kanıtı (proof of work) sisteminden hisse kanıtı (proof of stake) sistemine değişecek. Böylece madencilikte karmaşık bilgisayar hesaplamaları değil kullanıcıların teyidi yeterli olacak. Bu güncellemeyle beraber Ethereum'da elektrik tüketiminin mevcut seviyesinin yüzde 1'ine düşeceği iddia ediliyor.

Bitcoin’de belirsizlik dağılmaya başladı

 

Bitcoin hâlâ yatırım tercihi olabilir mi?

 

Bitcoin, 13 bin dolara iner mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )13 Eylül 2022 10:38

    ABD verisi bekleniyor.. btc 30 bin üzeri taş gibi olduğunda 100 bin senaryoları hızlanacak hedef 12 ay... ama onun öncesi bulunduğu yerlerden tam yuarkı sinyal yakması lazım 28 lere felan dokunması ..  bizler mal çeviriyoruz. herkes yapamaz streli ve aşırı bilgi gerektirir. robot gibi olacaksın. hesapda mal olsada hayatını rahat stressız yaşayacaksın. biri vardır 500 tl zarar eder 100 tl uyku uyuyamaz.. biri vardır 100 bin atar iner çıkar dunya umrunda olmaz çunku kendine güvenır malını kurtaracağından emindir.. sizin psikolojınız güçlüse bu işlere girin, güşsüz ise bu işleri profesyonel danışmanlara devredın, resmi acaı kurumlardan destke ile işlem yapın. kişi psikolojı yatkın olmayan paranoyak ve panık ataklar hep finansl işlerden kaybeder... resmi yetkli kurumlara danışmanlara başvurun.