E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de yeni yatırım hamlesi nasıl olmalı?---

Bitcoin'de yeni yatırım hamlesi nasıl olmalı?

Bitcoin'de yeni yatırım hamlesi nasıl olmalı?
14 Ekim 2021 - 17:32 borsagundem.com

Bundan bir yıl önce borsalarda düzeltme beklentileri yükselirken ve tahvil getirileri artarken, Bitcoin’de hızlı bir yükseliş vardı. Bahar aylarında düşüşe geçen kripto paralar yeniden zemin kazanırken, yatırımcılar ne yapmalı?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl bu dönemlerde, Bitcoin’de boğa piyasası beklentileri yükseldi. Kış aylarında tekrarlanacak bir korona virüs dalgasına yönelik korkular, ABD’nin yeni seçilecek başkanının teşvik miktarının ne olacağına yönelik belirsizlikle birleşti. Nasdaq endeksi bir düzeltme yaşıyorken, tahvil getirileri yükselişe geçti. Ancak Bitcoin yükselişine devam etti. TD Ameritrade’den Oliver Renick Bitcoin’i şu ifadelerle tanımlıyor: Finansal sistemde bozulmalar görüldüğünde, insanlar yüksek riskli Bitcoin’e güvenlik amacıyla yöneliyor.

Bu ihtimalin ortaya çıkması genellikle oldukça düşük olsa da zaman zaman karşımıza çıkabiliyor. Son dönemlerde geçici enflasyon tartışılıyor ve Bitcoin’de yükseliş başladı. Geçtiğimiz yıl ekim ayında durum çok daha tuhaftı. Korona virüs aşıları henüz kesinleşmemişti ve korona virüs yeniden hız kazanıyordu. Borsalarda ‘evde kal’ teknoloji hisseleri de eylül ayında çılgınca yükseldikten sonra düşüşteydi. Gelecek oldukça belirsizdi.

Ancak ABD başkanlık seçimlerini kim kazanırsa kazansın, daha fazla teşvik ödeneğinin geleceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Bu dönemde ise Bitcoin yükselişe geçti. Bugün de yukarıda bahsedilen dönemle büyük benzerlikler var. Teknoloji hisseleri düşüşte, tahvil getirileri yükseliyor ve teşvik bekleyişi devam ediyor. Bitcoin bir kez daha diğer tüm finansal varlıklar zorlu bir dönemdeyken yükseliyor. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre kripto para borsaların 2 Eylül’de zirveyi görmesinden bu yana %14 arttı.

Bu durum ise geçtiğimiz yıl görülen tarihi yükselişi çağrıştıran nadir bir ters korelasyon oldu. Geçtiğimiz yıl ekim ayında Renick, Bitcoin’in bir önceki zirvesini aşmasını beklemenin ve daha sonra pozisyon almanın daha iyi bir seçenek olduğunu savunuyordu. Bitcoin’de zirve aşıldıktan sonra görülen ralliler devasa oluyor, bu nedenle de önceden alım yapmak büyük getiriler sağlamıyor. Renick aynı yaklaşımın bu yıl çok daha faydalı olduğunu düşünüyor.

Çünkü bugün ile geçtiğimiz yıl arasında kilit bir fark var: Dolar ABD Merkez Bankası’nın (FED) parasal sıkılaşma hamlesi beklentisiyle yükseliyor. Bu durum Bitcoin’in zayıf noktası olabilir: Likidite kripto paraya yönelmektense, dışarıya akabilir. Bu noktada ise asıl soru yeni bir teşvik paketinin, Bitcoin’in bir önceki zirvesinin üzerine çıkmasını sağlayacak spekülatif gücü getirip getirmeyeceği.

 Bitcoin yatırım fonuna düzenleyicilerden onay çıkması da bu noktada bir sürpriz gelişme oldu. Ancak bu durum yine de denklemi değiştirmiyor. Bitcoin yeni bir ralliye hazır görünüyor.

Putin'den kripto yorumu: 'Henüz erken'

 

Bitcoin 50 bin dolara döner mi?

 

Kripto fonlara sermaye girişleri sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)