E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de yeni hedef 50,000 dolar---

Bitcoin'de yeni hedef 50,000 dolar

Bitcoin'de yeni hedef 50,000 dolar
23 Aralık 2020 - 12:38 borsagundem.com

Eski serbest fon milyarderi ve şimdinin Bitcoin yatırımcısı Michael Novogratz, kripto paranın 2021’de 50,000 dolar seviyesine ulaşacağını ve altının önüne geçeceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin son haftalarda yükselişine devam ederek 2017 yılında kırdığı rekorun üzerine çıktı. Bitcoin’in fiyatı son iki ayda iki kattan fazla yükseliş gösterdi. Yükseliş ödeme şirketi PayPal’ın Bitcoin alımlarını destekleyeceğini açıklamasının ardından başladı.

Şimdi, eski serbest fon milyarderi ve yeni Bitcoin ve kripto para yatırımcısı Michael Novogratz, Bitcoin fiyatının gelecek yıl 50,000 dolar seviyesine ulaşmasını bekliyor. Milyarder yatırımcıya göre, Bitcoin zaman içinde, “altını geride bırakacak”.

Forbes’un haberine göre, Novogratz, yaptığı açıklamada, “gelecek yıl Bitcoin’i 50,000 dolar seviyesinde görmek benim için çok kolay” dedi. Açıklamasının devamında, “bu altının %10’u eder” ifadesini kullandı.

Bitcoin korona virüs pandemisi sürecinde ve ardından gelen eşi benzeri görülmemiş hükümet harcamalarında dijital altın olarak şöhret kazandı. Birçok ünlü yatırımcı Bitcoin’i yükselen bir güvenli liman varlık ve enflasyona karşı koruma olarak görüyor.

Novogratz, “altının %10’u seviyesine ulaştığımızda, eminim ki neden altının yalnızca %10’u seviyesinde diyeceğiz” dedi.

Açıklamasının devamında, Bitcoin’in “neden altının %25’i seviyesine yükselmediğini soracağız. Ve bir noktada, Bitcoin altını geride bırakacak” ifadesini kullandı. Novogratz Bitcoin’in piyasa değerinin yakın zamanda altının önüne geçmesini beklemiyor. Ancak son dönemde yaşanan gelişmelerin Bitcoin’in yükselişini hızlandırdığını düşünüyor.

Goldman Sachs’ın eski isimlerinden olan Novogratz, kripto para yatırımına 2013 yılında başladı ve Bitcoin ile kripto yatırımlarına odaklanabilmek için 2015 yılında Fortress Investment Group’tan ayrıldı. Novogratz, “birbiriyle bağlantılı konular etkili olduğunda, yükseliş daha da hızlanıyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta İngiliz fon yöneticisi Ruffer Investment Management, 745 milyon dolar değerinde Bitcoin alımı gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu gelişme, Bitcoin’e yönelik kurumsal ilginin yükseldiğine dair bir işaret olarak algılandı.

Bu ayın ilk günlerinde, dünyanın en büyük serbest fonu Bridgewater Associates’ın kurucusu, efsanevi milyarder Ray Dalio, Bitcoin’in “altın benzeri varlık alternatifi” olarak öne çıktığını söyledi.

Bununla birlikte, Novogratz, korona virüs pandemisinin, yaklaşan “kripto para devrimini” hızlandırdığına inandığını söyledi ve ABD hükümeti ile ABD Merkez Bankası’nın (FED) hamlelerine ve “her şeyin dijitalleşiyor olduğuna” dikkat çekti.

Novogratz, “bundan beş yıl sonra, 2020 korona nedeniyle ne kadar korkunç olursa olsun, dönüp baktığımızda bunun kripto para devrimi için bir nimet olduğunu göreceğiz” dedi.

Teknoloji hisseleri 2021’de yine kazandıracak

 

Serbest fon getirileri 2012 yılından bu yana en yüksek seviyede

 

Dolardaki zayıflık altın fiyatlarını destekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yunus24 Aralık 2020 14:59

    PALAVRAYA KARNIMIZ TOK.HAYALİ İŞLERLE UĞRAŞMIYORUZ.

  • Samet Kan23 Aralık 2020 18:28

    Dava açılacak bunada

  • Nedim23 Aralık 2020 15:47

    Chp ye oy veren vatandaşlar artık bu parti yönetiminin   zerre kadar bu ülke ve vatandaşlarının iyiliğini ve hayrını istemediği tam tersine bu elemanların 5. kol faaliyetleri için Türkiye siyasetinde var olmaya çalıştıklarını  anlamış durumdalar!  Buna rağmen  kendilerine oy vermeyenleri aptal ilan  eden de tam bir şerefsizdir.  Öyle ki bu hırdavatın yalanlarına  cevap vermeye  bile değmez  ama maalesef   toplumda bu hırdavatın  yalanlarına tenezzül edip kanan  sefil  ve düşük  karakterli   (az  sayıda da olsa) tipler var.  Bunlara da laf anlatmak  gerçekten çok zor!  Çünkü 5, kol faaliyetleri  tam bir algı yönetimi ( fazla düşünmeye gerek olmadan kahve gırgırı edasıyla)  yüz kızarmadan pişkin pişkin yalan söyleme faaliyetidir.

  • Hifzi23 Aralık 2020 15:11

    CHP ye. oy vermeyen ogretmen..citftci..esnaf.CahIl.diyorsun .bre dangalak yeter artik. Ben senin nerene oy veriyim...partini ici..namussuzluklarla..dolu..o zaman hanima kizima..ne diyeyim..yeter artik.K.OGLU artik bitisin yakin.. biraz insan utanir.. temizle bu...haberleri.

  • ÖMER23 Aralık 2020 13:56

    Dünya varolduğundan buyana Global ekonominin tamamı olan Altını geçecekmiş :D 

  • Burhan23 Aralık 2020 12:58

    K.OGLU NORMAL DEGILDIR..PARTI DAGILIMA GIRMIS..TACIZ..YOLSUZLUK..OLAYLARI PARTIDE DEPREM YARATTI..BUNU KAPATMAYA CALISIYORLAR AMA..HELE..BU KADINLARA TACIZ OLAYLARI..UST USTE GELMESI.KILCTAROGLUNU...SASIRTTI.DAGITTI.