E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de uzun vadeli yatırım için en uygun zaman olabilir---

Bitcoin’de uzun vadeli yatırım için en uygun zaman olabilir

Bitcoin’de uzun vadeli yatırım için en uygun zaman olabilir
18 Ağustos 2022 - 13:37 borsagundem.com

Kripto para piyasasında belirsizlik sürüyor. Fiyat döngüsü üzerinden yapılacak bir analiz, Bitcoin’in büyük yükseliş öncesi akümülasyon döneminde olduğuna dair işaretler veriyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fiyat döngüsü teorisine göre ‘birikim’ anlamına gelen akümülasyon evresi, genellikle fiyatların yükselmeden önceki el değiştirme evresine işaret ediyor. Genellikle bir yükseliş trendinin izlediği akümülasyon yani birikim evresi, alıcılar ve satıcılar arasında el değiştirmenin gerçekleştiği ve talebin ağır basması sonucu fiyatın yükselme trendine girme öncesi bölgeyi tarif etmek için kullanılıyor.

Mint’in haberine göre, kripto para piyasalarında yıl başından Haziran ayına kadar süren büyük çöküşün ardından yatırımcılar temkinli davranmayı sürdürüyor. Özellikle Bitcoin’de belirsizliğin ağır bastığı gözlenirken, kripto analiz firması Glassnode, Bitcoin’in aylar sürecek bir akümülasyon evresinde olabileceğini öne sürüyor.

Kısa vadeli yatırımcılar avantajı ele geçirdi

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Glassnode tarafından yayınlanan rapor, iddiasını, Mayıs ayında Terra ekosisteminin çöküşünden bu yana, kısa vadeli yatırımcıların aldığı 330 bin adet Bitcoin’e dayandırıyor. Buna göre raporda, Bitcoin’de iki yıldan uzun bir sürenin ardından ilk kez kısa vadeli yatırımcıların tuttuğu Bitcoin adedinin uzun vadeli yatırımcıların sahip olduğu Bitcoin adedini geçtiği belirtiliyor. Bu gelişme aynı zamanda piyasadaki toparlanmanın yönüne dair de işaretler barındırıyor.

Bitcoin’de iki yıldan uzun bir sürenin ardından ilk kez kısa vadeli yatırımcıların tuttuğu Bitcoin adedi uzun vadeli yatırımcıların sahip olduğu Bitcoin adedini geçti.

Rapora göre, kısa vadeli yatırımcılar, Mayıs-Haziran aylarında başlayan büyük satışlar sırasında yaklaşık 20 bin dolar ortalamayla son derece ucuz Bitcoin alımı gerçekleştirdi. Bu alımla birlikte başlayan yeni trendle, finansal anlamda kısa vadeli Bitcoin yatırımcıları, uzun vadeli yatırımcılara kıyasla daha avantajlı bir konuma geçmiş oldu.

Kapitülasyon dönemi bitti, dip görüldü

Glassnode raporu, ayrıca, 2021 yılı Kasım ayında görülen zirve sonrası uzun vadeli yatırımcıların sahip olduğu Bitcoin sayısının 300 bin azaldığına ve 13,56 milyondan 13,27 milyona gerilediğine dikkat çekiyor. Raporda, bu miktarın kısa vadeli yatırımcılar tarafından satın alındığı belirtiliyor.

Glassnode raporu, bu sonuçlardan yola çıkarak kripto para piyasasındaki kapitülasyon döneminin sona erdiği sonucuna varıyor. Piyasalarda genellikle uzun vadeli yatırımcıların zarar etmeye başladığı ve ilgili varlığın dibe vurma eğiliminde olduğu döneme kapitülasyon dönemi adı veriliyor. Glassnode raporu ise bu dönemin sona erdiğini, yani Bitcoin’de dibin görüldüğünü ve önce birikim ardından da yükseliş evresine geçileceğini iddia ediyor.

Raporda, kısa vadeli yatırımcılar, 154 gün ve altında bir süre boyunca cüzdanlarında Bitcoin tutanlara denilirken, uzun vadeli yatırımcılar ise 155 gün ve üzeri bir süre cüzdanlarında Bitcoin tutanla deniyor.

Uzun vadeli yatırım için en uygun zaman

Analistlere göre akümülasyon yani birikim dönemi dibin görüldüğünü anlamına geliyor. Akıllı para biriktirme aşaması olarak da adlandırılan bu dönem, yeni bir alım sürecinin ya da bir başka deyişle yeni bir boğa piyasasının da ilk işaretlerini veriyor. Boğa piyasasının tam olarak ne zaman başlayacağı ve yükselişin ne kadar süreceği bilinmezliğini korurken uzmanlar bu dönemin uzun vadeli yatırım yapmak için çok iyi fırsatlar sunduğunun altını çiziyor.

Bitcoin 2 ayın zirvesinde

 

Bitcoin kritik seviyenin üzerinde

 

Bitcoin son 2 ayın zirvesini gördü

 

Fed'den bankalara kripto varlık uyarısı

 

Kriptoya yatırım yapmak için doğru zaman mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Ağustos 2022 00:12

    Bu işlerden anlamayan anlamamaya devam etsin... Eter güncellemede yaklaşıyor. Eter oransal olarak btc den daha atak olabilir ilerde.  BTC hantal ama dev obeze dönecek ileride.