E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de umut veren gösterge!---

Bitcoin'de umut veren gösterge!

Bitcoin'de umut veren gösterge!
21 Temmuz 2021 - 11:00 borsagundem.com

Bitcoin 30 bin doların altına çakılsa da, veriler birikime işaret ediyor

Bitcoin (BTC) bir aydır ilk kez 30 bin doların altına çakılsa da, zincir üstü veriler balinaların istikrarlı bir şekilde BTC biriktiriyor olabileceğini gösteriyor.

Hafta başında paylaşılan "Zincir Üstünde Bir Hafta" raporuna göre, merkezi borsaların Bitcoin rezervleri, düşüş ivmesine rağmen azalmaya devam ediyor. Borsalardan her ay, ortalama 36 bin Bitcoin (yaklaşık 1 milyar dolar) çekiliyor.

Borsaların azalan Bitcoin rezervleri, büyük yatırımcıların kripto paralarını satış yapmak için borsalarda bırakması yerine güvenli depolamaya taşımasının göstergesi olarak yorumlanıyor.

Bitcoin biriktiren oluşum sayısında da artış tespit edildi. Bu oluşumların sayısı, mayıs başından beri 250 binden neredeyse 300 bine yaklaştı. Oluşum, "zincir üstüne birbiriyle bağlantılı adresler kümesi" olarak tanımlanıyor.

Satış yapan oluşum sayısının 150 binden 100 bine, birikim yapan adres sayısının ise aynı dönemde yüzde 20 artarak 190 binden 250 bine yükseldiği de açıklandı.

Birikime işaret eden sinyallere dikkat çeken Glassnode, diğer yandan piyasa duyarlılığının ciddi şekilde bölünmüş olduğunu ve piyasaları ani dalgalanmanın bekliyor olabileceğini belirtti.

Madencilerin de Çin'den göç etmeleri kaynaklı, masrafların artmasına rağmen birikim moduna geçtiği de eklendi. Madencilerin net pozisyon değişimi göstergesi, her ay 3.300'den fazla BTC biriktirdiklerini ortaya koyuyor.

Bitcoin 30 bin doların altında

Bitcoin'de yatırımcılar için önemli göstergeler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CriptoCoinler Sahtekarlıktır 21 Temmuz 2021 14:29

    İbrahim ölmez! Boş konuşuyorsun! Bu cripto paraların hepsinin sonu çöplük! Medyayı iyi kullanıp iyi Bir rüzgar estirip iyi bir coin titan saadet zinciri kurup insanların elindeki gercek paralarını aldılar, sahte paraları ise insanların eline verdiker. Cripto para yazılımını kurup bu sahte paraları üretip satanların hepsi köşeyi döndü. Oyunun sonunda Kasa kazanır diğerleri kaybeder. Oyun sürerken bir kısım kazandı ama o kazananlardan büyük bölümü kazandıklarını tekrar oyuna sokanlar da kazandıklarını kaybettiler. Talep oluşturma ve üst coin ile sonradan oluşturulan binlerce alt coin satın alma şekilnde kurulmuş ince ayar sahtekarlık oyununun tekniğini ve psşkolojik oyununun detaylarına girmeyeceğim.

  • Serdar21 Temmuz 2021 14:19

    Farkındaysanız Btcoin 60 ta iken hep çıkacak ve sonrası düşüşlerde her düşüş kademelerinde, bütün haberler yorumlar cripto coinlerin yukarı çıkacaklarıyla ilgili idi sadece. Hiç bir kademede biraz düşer dülebilir diye bir yorum haber olmadı hiç. Ve hepte 1 iler2 geri veye 2 ileri 3 geri şeklinde düştü. Hep çıkar çıkar dediler 29 a kadar düştü.

  • Vengiz 21 Temmuz 2021 11:22

    Cripto paralar sahtekarlıktır. Gerisi boş laf! Ali veli selami ne üdüğü belirsiz kişiler en fazla bir kaç yüzbin dolar maliyetle cripto para çıkarıp, bşr argunan eşliğinde insanlara satıp yüzlerce milyon milyar dolar euroyu yuanı kasalarına dolduruyor. Tamamına yakını İnsanların eline verdilermi operasyon tanamlanınca alttan destek kalmaz ve ağır ağır düşerler. Mallara iyi yedirdiler bu kadar cripto coini.

  • Onder21 Temmuz 2021 11:16

    “Geleceğin parası imiş, gelecekte bu cripto paralar kullanılacak, finasal devrim” falan diye diye sürü sürü alıcı topladılar, sürülere bu sahte Cripto paraları satıp gercek paraları kasalarına doldurdular. Artık kimse tahtalarını kaldıramaz. Zaten devletlerde tavrını koydu bunlar para falan olmamaz, sadece sanal fşnasal oyun aracı diyw. oynayın gününüzü görün diyede eklediler. Hatta bazıları cripto para sahtekarlıktır diye uyarılarda da bulundu

  • Özer kara21 Temmuz 2021 17:35

    Bak gözüm peki bundan önce kaçkere düştü yine çıktı kesin mi birdaha çıkmıcakmı sendemi yoksa millete sattırıp attan alanlardansın

  • Ibrahim olmez21 Temmuz 2021 12:45

    Inanın yanılıyorsunuz. Zamanı gelmiş bir projeyi dünyanın orduları toplansa durduramaz. Yok edemez. Bitcoin almaya bakın bence

  • Gercekler 21 Temmuz 2021 11:11

    BTCOİN den bir halt olmaz artık. Beleşe ürettiklerini yükseklerden kucaklara döktüler, Operasyonlar büyğk ölüçüde tamamlandı, kimse fiyatı kaldıramaz fazla artık! Sanal karşılığı olmayan para sonuçta.

  • Ibrahim ÖLMEZ 21 Temmuz 2021 12:49

    Beleşe ürettiklerini derken. Bugün 200 liralık bir banknotun kağıt değeri ne kadar. 1 lira eder mi. Diyeceksiniz ki altın karşılığı basılıyor. Peki o halde bir kez alış satış işlemi gerçekleştirildikten sonra o 200 liralık banka kağıdının imha edilmesi gerekmiyor mu. Madem 200 liralık altın karşılığı bir değeri ifade etmek için basılmış. Görevini yaptığı halde neden onlarca yüzlerce binlerce eskiyince kadar kullanılmaya devam ediliyor herhangi bir banknot yada asıl adıyla banka kağıdı