E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de ‘time frame’ güncellemesi---

Bitcoin’de ‘time frame’ güncellemesi

Bitcoin’de ‘time frame’ güncellemesi
13 Ocak 2023 - 13:29 borsagundem.com

ABD enflasyon verileri Bitcoin’de belirgin bir toparlanma yaşanmasını sağladı. Daha da önemlisi, yaşanan yükselişle Bitcoin, bir süredir sıkıştığı ‘time frame’i güncellemiş oldu.

ULAŞ YAVUZ – BORSAGUNDEM.COM

Bitcoin ‘boğa tuzağı’ mı yoksa ‘büyük bir sıçrama’ mı tartışmaları arasında yükselişe geçti. ABD enflasyon verilerinin tam da beklendiği gibi gelerek enflasyonun artış hızında belirgin bir yavaşlamayı işaret etmesinin bu toparlanmaya katkısı büyük oldu.

Bitcoin, enflasyon verileri açıklanmadan önce 16.800 dolar civarındaki uzun süreli seyrini zaten bozmuş ve yükselişe geçmişti. Bunun bir boğa tuzağı olma ihtimali yüksek görünüyordu (bu ihtimal düşük de olsa hala geçerliliğini koruyor). Ancak enflasyon verilerinin olumlu gelmesiyle yukarı yönlü hareketini devam ettiren Bitcoin, anlamlı bir süredir yatırımcıları bıktıran dar bant hareketlerine de son vermiş oldu.

Likidite düşüklüğü nedeniyle Bitcoin’de böylesi büyük bir hareket zaten bekleniyordu ancak yönün neresi olduğu elbette öngörülemiyordu. Bugün ise farklı olasılıkların söz konusu olduğunu daha kolay söyleyebiliyoruz.

Bu olasılıkların en önemlisi, Bitcoin’in daha geniş bir ‘time frame’e yani ‘zaman dilimi’ne geçmesi oldu. Bu olasılık, Bitcoin’in bundan sonra hem yukarı hem aşağı yönlü daha keskin hareketler yapabileceğini gösteriyor. Bir başka deyişle Bitcoin’in yıl başından bu yana devam eden uzun soluklu düşüş trendini kırmak için ilk ve en önemli hamlesini yaptığını görüyoruz.

Bitcoin’in yıl başından bu yana devam eden uzun soluklu düşüş trendini kırmak için ilk ve en önemli hamlesini yaptığını görüyoruz.

Zaman diliminde yaşanan bu değişim, elbette Bitcoin’in sadece yukarı yönlü hareketler yapacağı anlamına gelmiyor. Unutulmamalı ki, bu bir boğa koşusunun başlangıcıysa bile, yolun başında olunduğu için can acıtıcı düzeltmeler yaşanma olasılığı hala masada duruyor ve yatırımcıların bu olasılığa daima hazırlıklı olması gerekiyor.

Yine de, özellikle uzun vadeli yatırımcıların, özellikle de uzun süredir zararda oturanların, Bitcoin’in yukarı yönlü gerçekleştirdiği bu hareket sonrasında bir umut ışığı elde ettikleri müjdesini vermek gerekiyor. Bu müjde elbette soluksuz bir ralli anlamına gelmiyor olabilir. Bu nedenle, uzun vadeli yatırımcıların yapmayı en sevdikleri şeyi, yani ‘bekleme’ eylemini, bundan sonra daha moralli yapmaları mümkün gözüküyor.

Belirtmek gerekiyor; bu yazıda yer alan verilerin ve yorumların herhangi bir yatırım tavsiyesi olması, yazıların doğası gereği mümkün olmayacak çünkü Bitcoin analizine odaklanan bu yazılarda ne alım ne de satım yerleri belirtilecek. Bu yazılarda sadece aşağıda yer alana benzer tepe ve dip seviyeler paylaşılacak ve strateji, psikoloji ve alım satım yerleri tamamen okuyuculara bırakılacak. Belirtilen seviyeler ise day trader, swing trader ve investor olmak üzere üç ayrı trader ya da yatırımcı profiline uygun şekilde belirlenecek.

Aşağıda yer alan seviyeler zamanla değiştiğinden, çünkü piyasalarda en önemli ve etkili faktör zamandır, bir gün önce gördüğünüz bir veriyi bir sonraki gün epey farklı, bir başka gün ise epey farksız görmeniz mümkün. Değişiklikler, grafiğin zamana nasıl tepki verdiğine göre şekillenecek. Teknik analizin artısı ve eksisi de zaten tam olarak burada yatıyor. Eksisi, sadece olmuş olanın belirleyebileceği ve dolayısıyla bazen az bazen de fazla olmak üzere sürekli bir geriden takip etme hali; artısı ise bunun böyle olduğunu bilerek ve bu verileri anlamlı varsayarak stratejinizi, planınızı ve riskinizi belirleme ve yönetme kabiliyeti.

Day trader – 17.900 – 19.500

Swing trader – 17.200 – 20.800

Investor – 15.600 – 21.800

Son bir notla bitirelim; piyasaları doğru tahmin etmenin zor olduğunu söylerler oysa piyasaları uzun vadede ortalama yüzde 50 oranında doğru tahmin edebilirsiniz. Piyasalarda asıl zor olan ise, piyasaları doğru tahmin ederken kazanabilmektir.

Samsung'dan Bitcoin yatırım fonu hamlesi

 

Bitcoin'e enflasyon dopingi

 

Bitcoin’de boğa tuzağı gerçek mi oldu?

 

Bitcoin kürkçü dükkanına geri döndü

 

Bitcoin ipten düştü

 

Bitcoin boğa tuzağına mı hazırlanıyor?

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)