E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de 'Tesla' etkisi---

Bitcoin'de 'Tesla' etkisi

Bitcoin'de 'Tesla' etkisi
21 Temmuz 2022 - 08:50 borsagundem.com

Haftaya yükselişle başlayan ve yukarı yönlü umutların canlandığı Bitcoin'e Tesla'dan kötü haber geldi. Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, elindeki Bitcoin'in yüzde 75'ini sattı.

Bitcoin'de bu hafta Celsius çöküşünden bu yana en yüksek seviye görülürken, kripto para piyasasının büyüklüğü de yeniden 1 trilyon doların üzerine çıktı.

Bitcoin'in 20 bin dolar civarındaki yatay seyri sonrası son günlerde güçlü toparlanma sinyalleri gelmeye başlarken, yukarı yönlü umutlar da canlanmıştı.

Ancak dün 24276 dolara kadar yükselen kripto paraların öncüsü, Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, elindeki Bitcoin'in yüzde 75'ini sattığı haberleriyle geri çekildi.

936 milyon dolar karşılığında nakite çevrildi

Tesla, elindeki Bitcoin'in 4'te 3'ünü 936 milyon dolar karşılığında nakite çevirdiğini duyurdu.

Tesla Üst Yöneticisi Elon Musk, söz konusu satışın, Bitcoin hakkında verilmiş bir karar olarak algılanmaması gerektiğine ve şirketin nakit pozisyonunun maksimize edilmesiyle ilgili olduğuna dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıldaki rallide Musk'ın söylemleri Bitcoin'in fiyatı üzerinde etkili olurken, 69 bin dolar seviyesi görülmüştü.

Kasım ayında zirve seviyesini gören kripto paraların öncüsü, bu tarihten itibaren Fed'in sıkılaştırma hareketleri ve kripto para piyasasındaki gelişmelerle birlikte 20 bin doların altına kadar çekilmişti.

Toparlanma sona mı erdi?

Tesla'dan gelen açıklama sonrası yatırımcıların aklında tek bir soru var: Toparlanma sona mı erdi?

Bitcoin saat 08:45 itibarıyla yüzde 1,38 düşüş ile 22886 dolar seviyesinden işlem görüyor. Tesla'nın açıklaması sonrası toplam geri çekilme yüzde 5'i aşarken, analistler Bitcoin için 50 günlük veya 200 haftalık ortalamanın üzerinde kalmasının önemli olacağını belirttiler.

Bitcoin'in yanı sıra diğer kripto paralarda da düşüş gerçekleşti. Ethereum şu sıralarda, yüzde 1,90 düşüşle 1492, BNB yüzde 1,20 düşüşle 255 ve XRP yüzde 1,32 düşüşle 0,3588 dolardan işlem görüyor.

Ayrıca kripto para piyasasının büyüklüğü hala 1 trilyon doların üzerinde seyrediyor.

Tesla'nın geliri ikinci çeyrekte yüzde 42 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)