E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de sinyaller yandı!---

Bitcoin'de sinyaller yandı!

Bitcoin'de sinyaller yandı!
05 Ekim 2021 - 10:47 borsagundem.com

Bitcoin fiyatı yükselmeden hemen önce 3 indikatör sinyal verdi. Bitcoin'in 49 bin dolara tırmanmasından önce uyarı ışığı yandı.

Bitcoin (BTC) fiyatının 1 Ekim'de 48.200 dolara yükselmesi, ABD Federal Rezerv başkanı Jerome Powell'ın 30 Eylül açıklamalarıyla ilişkilendirilmişti. Powell, Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC) hakkındaki yorumlarını netleştirmesi istendiğinde, FED'in kripto para birimlerini yasaklama niyeti olmadığını doğruladı.

Mevcut rallinin bir başka makul nedeni de, Bitcoin'in 7 günlük ortalama hash oranının saniyede 145 exahash'a (EH/s) sıçramasıydı. Bu sayı, Çin'in madencilik baskısının yoğunlaştığı haziran başındaki ani çöküşten bu yana en yüksek seviye.

Son olarak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayının artması, yatırımcıların son zamanlardaki yükseliş yönündeki hamlelerine zemin hazırlamış olabilir.

Açık olan şu ki, birden fazla faktör geçen haftaki yükselişe zemin hazırlayıp 49 bin dolara kadar çıkardı. Bugün boğaların 50 bin doları geri almak için çaba sarf etmesinin de temeli. Öyleyse, son fiyat hareketinden önce "BTC satın al" sinyali veren 3 göstergeye bir göz atalım.

Yatırımcılar DeFi alanına yönelince UNI fırladı

Merkeziyetsiz Uniswap borsasının tokeni UNI, 1 Ekim piyasa rallisinden birkaç saat önce yükseldi. Altcoin, aylık kapanışını gerçekleştiği anda fiyat da yükselmeye başladı. Önce 23 dolardan 24,20 dolara yüzde 5 arttı. Bu hareketi, Bitcoin 45 bin doların üzerine çıkmasından üç saat önce 25,20 dolara kadar yükselten yüzde 4'lük bir başka yükseliş rüzgarı izledi.

İlginç bir şekilde, Çin geçen hafta Bitcoin'e ek kısıtlamalar getirdikten sonra DEX hacimleri yükselmeye başladı. Yatırımcıların Çin'in bu hareketinin işlem hacmini etkilemeyeceğini anlamaya başlaması bu hareket için makul bir açıklama olabilir. DEX'e geçiş yaparak, hükümetlerin kripto para birimini kontrol etme veya sınırlama olasılığı önemli ölçüde azaltılıyor.

Türev borsalardaki kısa pozisyonlar arttı

Spot ve türev piyasalardan gelen borsa verileri üzerinden yatırımcıların risk anlayışına ilişkin faydalı bilgiler elde edilebilir.

Örneğin OKEx borsasındaki, Bitcoin yatırımcılarının uzundan kısaya pozisyon oranı, daha önce uzunlara avantaj sağlayan 1,25 seviyesindeyken, kısaları destekleyen 0,72 değerine geriledi. Kayıp yüzde 28 olarak hesaplandı.

Bu durum, balinaların düşüş eğilimini artırdığını göstererek ilk başta mantıksız gelebilir, ancak piyasa beklentileri kırıldığında, aşırı fiyat hareketleri yaşanabilir. Trader'ların çoğu olumlu fiyat dalgalanması beklemiş olsaydı, sonuç muhtemelen çoktan fiyatlanmış olacaktı.

Binance vadeli işlemlerine ait açık pozisyon miktarı aniden yükseldi

Toplam vadeli sözleşme sayısını yansıtan açık pozisyon miktarındaki ani artışlar, piyasaya güveni yansıtır. İlgili kavram ne kadar yüksekse, riskler de o kadar büyük olur.

Yukarıdaki grafikte de yansıtıldığı üzere, boğa koşusundan 4 saat önce hem USDT, hem de kripto paraya dayalı sözleşmelere ait açık pozisyon miktarındaki ani yükseliş dikkat çekiyor.

Gerçek şu ki, ralliyi tam olarak neyin tetiklediği asla ortaya çıkmayabilir, ancak gelecekte benzer modelleri izleyerek trader'lar fiyat artışlarını tahmin edebilir. Elbette, her üç göstergenin de kendilerini tekrar edeceğinin garantisi yoktur, ancak verileri izlemenin maliyeti minimumdur.

Altcoinlere nur yağdı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)05 Ekim 2021 13:14

    Artık ben susuyorum.... Uzmanlar konuşsun.... Bol kazançlar... : )))  

  • Mucise Reis ;)05 Ekim 2021 13:02

    way be... hadi bakım uzamanlra güveniyorum :D  izlemeye gelenler, yaşamaya gelenler... dunya bundan ibaret. coğrafyakadarini coınlerle yenebılır, sende yaşayanlardan olabilirsin. Düşünsene, Allah kuşlar, ormanlar, denızler okyanuslar, bınbır cnalı çeşit çeşit coğrafya ve ulkeler hepsini yaratan haşa.. ama sen evden, işe.. işden eve gidiyorsun.. 2 kadeh içiyor ohh miss , bir sınemaya gidiyorsun, avm de patates pızza koca tuketıyorsun sosyalleştim diyorsun.. yaa sen yaşamamışsın be kardeşim : )) bu zinciri kırmak için bırıkımın az birazı ile alternatıflerı dene. yuzde 5 ayda 10 unu bu alana kaydır. 100 usd di bu btc  6 - 7 yıl geri gidince... nasip varsa alırsın, yoksa eski sosyal hayatına devam edersin :D