E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de sert düşüş: Yüzde 7 kayıp!---

Bitcoin'de sert düşüş: Yüzde 7 kayıp!

Bitcoin'de sert düşüş: Yüzde 7 kayıp!
20 Eylül 2021 - 11:08 borsagundem.com

Bitcoin, Güney Kore’nin planlı piyasa askıya alma hamlesi etkisiyle yüzde 7 düşüşle 45 bin doların altına indi.

Kripto para piyasalarında Güney Kore’nin ülkede faaliyet gösteren kripto para piyasalarının neredeyse üçte ikisini planlı bir şekilde askıya alacak olmasının etkisi ile hızlanan bir düşüş hareketi yaşanıyor.

Kripto para piyasalarını ilgilendiren bir başka gelişme ise ABD hükümetinin fidye yazılımı saldırganlarının kripto para birimleri kullanmasını durdurmak için adımlar atmaya hazırlandığını iddiası oldu. Diğer yandan, dolarda yaşanan yükseliş de söz konusu düşüşü destekleyen faktörler arasında yer alıyor.

Gelişmeler etkisiyle Bitcoin fiyatı yüzde 7 kayıpla 44 bin 767 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Ether fiyatında da düşüş yüzde 9 seviyelerinde iken alımlar 3 bin 114  dolar seviyelerinden gerçekleşiyor.

Cardano yüzde 10'un üzerinde, Ripple yüzde 11,3, Solana ise yüzde 14 kayıpla işlem görüyor.

Altında kritik gün çarşamba!

 

Dolar, küresel piyasalarda güçleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )20 Eylül 2021 15:37

    Hadi atıyorum, global piyasalar iyileşti, normalleşti. FED AVRUPA vb... ya TL ne olacak  ? bağımsız finanalsa bir BTC ve kaliteli altcoınler... Sabahdan akşama görev değişimi, siyasi açıklamalar, saçma sapğan iç gündem diyanetin bile ekonomik planlama ve önerileri : ))) Kaderi belirlenen TL ... Bana biri en riski durumu anlatsın lütfen...

  • Mucise Reis ;)20 Eylül 2021 14:19

    BTC de güzel bir düzeltme bekleniyordu. Bu düşüşleri ona bağlıyorum. Zaten 21- 24 Eylül de illaki değişen ekonomık plan ve takvimlerle btc de kar satışı yiyecekti. bir kaç gündür grafik teknık vb belirsizdi borsalar gibi. ama bu düzeltme sonrası oluşacak global ekonomık takvim ve oluşcan reel adımlar btc için su akar yolunu bulur mantıgını oluşturacak. BTC den vazgeçen kişi pek görmüyorum.  yıl sonu  80 - 100 bin arası oluşum gösterebilir. ama 58 lere kada rçıkıp yatay bant durduğu anda, altcoınlerın btc harici kendi içinde yukselişleri gerçekleşecek diye düşünüyorum. ben global çözümlerin FED ve sonrasında oluşup piyasaların birbiri ile zincirleri kurmasından sonra, btc nin yoluna devam edecek diye düşünüyorum. FED bireysel vatandaşını ve enflasyonunu yakından takip ediyor. Avrupada öyle, gelişmeler önemli olacak, ılımlı adımlar bekliyorum. ortamı fed bozmak istemez bence.