E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBitcoin’de rekorların ardından endişe artıyor---

Bitcoin’de rekorların ardından endişe artıyor

Bitcoin’de rekorların ardından endişe artıyor
16 Şubat 2021 - 10:29 borsagundem.com

Küresel piyasalara rekor seviyede nakit girişi gerçekleşiyor. Ancak bu yeni girişlerin yöneldiği alanların spekülatif hisseler ya da Bitcoin olması Wilmington Trust’tan Meghan Shue’ye göre borsalar için endişe verici

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel ekonomide rekor seviyede artan para akışı endişe verici hale gelmeye başladı. ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Wilmington Trust’ın Yatırım Stratejileri Başkanı Meghan Shue, perakende yatırımcıların yüksek riskle düşük fayda sağlayan hisselere ve kripto paralara hızlı bir şekilde yöneldiği konusunda endişelerini paylaştı.

136 milyar dolarlık varlığı yöneten Shue, “Bu yanlış bölgelerde getiri kovalamak gibi bir şey. Aynı zamanda da halihazırda gerçekleşen bir getiriyi kovalamaya benziyor. Dikkat etmemiz gereken bir şey varsa o da geçtiğimiz üç ayda gördüklerimizle gelecekte olacaklarla ilgili sonuca ulaşmamaktır” ifadelerine yer verdi.

Shue’nin uyarısı Bank of America’nın en son haftalık raporunda yatırımcı para akışlarının tarihin en yüksek seviyesine geldiğini açıklamasının ardından geldi. Bankanın en son raporlarına göre küresel hisse senetlerine 58 milyar dolar para girişi gerçekleşti.

Shue CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Bank of America verilerinde gördüğümüz piyasaya rekor girişler ABD’deki yüksek sermayeli şirketlere, teknoloji sektörüne gerçekleşti. Ancak gelecekte daha iyi getiri sağlama potansiyeli olanlara daha az dikkat verildiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Borsa uzmanının endişeleri bu yıl sosyal medya platformu Reddit’le birlikte pompalan düşük kalitedeki hisseler gibi spekülatif varlıkların yanında Bitcoin’i de kapsıyor. Bitcoin Cuma günkü kapanış itibariyle 1 Ocak’tan bu yana yaklaşık %65 yükseldi ve son 52 haftada %360 oranında artış gösterdi.

Shue yastık altında veya kenarda tutulan paranın piyasaya döndüğünü belirterek, “Kenardaki para giriş yapıyor ve yıllardır olduğundan daha spekülatif alanlarla ilgileniyor” dedi.

Ekonomik toparlanmadan faydalanmak gerekiyor

Borsa uzmanı hali hazırda sert hamleler görmüş alanlara yönelmek yerine yatırımcılara ekonomik açıdan hassas hisse senetlerine, düşük sermayeli hisselere ve gelişmekte olan piyasalara yatırım yapılmasını tavsiye ediyor. Shue söz konusu yatırımlar için koyduğu zaman aralığı ise 9 ila 12 ay arası. Shue bu yatırımlara girmek için henüz zaman olduğunu da ifadelerine ekliyor.

Gelişmekte olan piyasalara ilişkin beklentilerine de açıklık getiren Shue, bu alanda küresel ekonomik genişlemelerin başlangıç aşamalarında genellikle güçlü bir performans sergilendiğini belirtiyor

Shue, “Döngüsel hisselere ve değer hisselerine geçtiğimiz yıl olduğundan daha fazla yönelmek zorundasınız” görüşlerine yer verdi.

Bir boğa piyasası destekçisi olan Shue Kovid-19 aşısına ilişkin gelişmelerin önümüzdeki birkaç ayda artacağını ve ekonominin çoğu kişinin tahmininden daha hızlı bir şekilde düzene gireceğini öngörüyor.

Ancak borsa uzmanı yüksek seviyelerdeki piyasa coşkusu nedeniyle geri çekilme ihtimalini de sözlerine ekliyor. Shue böyle bir durumda dipten alım yapmayı ve küçük miktarlarda giriş yapmayı öneriyor.

Piyasaların yeni riski Z kuşağı yatırımcıları

 

Bitcoin kritik eşikte!

 

Borsa İstanbul güne rekorla başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)