E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de rekor sevinci kısa sürdü---

Bitcoin'de rekor sevinci kısa sürdü

Bitcoin'de rekor sevinci kısa sürdü
11 Kasım 2021 - 12:51 borsagundem.com

Bitcoin ve Ethereum piyasalarında rekor sevinci, yatırımcıların kâr almasıyla kısa sürdü.

Bitcoin fiyatı, geçtiğimiz saatlerde 69 bin doları geçerek yeniden rekor tazeledi. Ether de 4.868 dolarda rekor kırarak 5 bin dolara doğru ilerliyordu. Ne var ki yatırımcılar, kripto piyasasında bu yeni başarının ardından kâr almaya başladı ve Bitcoin neredeyse 7 bin dolar çakılara 63 bin doların altına geriledi.

Kripto piyasasındaki ani ralliyi, ABD İş Gücü İstatistikleri Bürosu'nun (BLS) yeni raporu tetiklemişti. Rapora göre ülkenin Tüketici Fiyat Endeksi (CPI), yıllık yüzde 6,2'lik keskin artış ile son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

BLS'e göre artan enerji fiyatları, CPI'ın yükselmesini tetikledi, fakat analistler en az 6 ay boyunca gıda ve diğer ürünlerin artan fiyatlarını da takip etti. Mevcut CPI, Ekim 1990'dan beri görülen en yüksek seviyeyi temsil ediyor. Artan ürün masraflarının etkisini göz ardı eden çekirdek enflasyon da 1991'den beri görülen en yüksek oran olan yüzde 4,6 olarak ölçüldü.

Enflasyon tırmanışa geçerken, ABD Merkez Bankası ve Biden yönetimi durumun kontrol altında olduğu mesajını vermeye devam ediyor. Ne var ki hisse senedi piyasaları, habere negatif tepki verdi.

Endişe verici haberler ve geleneksel piyasalardaki hafif gerilemeye rağmen, BTC ve Ether fiyatları yükselmeye devam etti. Anthony Pompliano gibi analistler, bu durumu borsaların kırmızıya döndüğünü ve merkez bankasının para politikasının sürdürülemez olduğunu gören yatırımcılar için Bitcoin gibi riskli varlık cazip görüldüğü ve altın, dolar ve enflasyona karşı koruma olarak kullanıldığı asimetrik fiyat hareketi olarak tanımlıyor.

Cointelegraph Editörü Sam Bourgi, Bitcoin'in çoğu kişi tarafından itibari para birimlerine alternatif "en iyi sağlam para" olarak görüldüğünü belirtti:

Bitcoin, yaygın olarak enflasyona karşı koruma görülen altının performansını önemli ölçüde solladı. BTC yıl içinde yüzde 130'un üzerinde değer kazanırken, altın yüzde 4 değer kaybetti.

Bitcoin fiyatı, rekorun ardından 62.700 dolara geriledi. BTC, perşembe gününün ilk saatlerinde 65 bin dolar civarında yükselirken, en büyük altcoin'lerin çoğu, iki haneli değer kaybını sürdürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum11 Kasım 2021 14:45

    Kimse böyle ahmakça işlere bulaşmasın sonu hayır olmaz.  İsterse 10 milyon dolar olsun  böyle abuk subuk işlere girmem!  Artmasının bir mantığı yok! Sadece talep gördüğü iiçin  artabileceği iddiası  üzerine saatlerce yorum daha doğrusu laf kalabalığı yapan hödükler yeter miktar zavallıyı bu işlere bulaştırınca bombanın pimi çekilir. Bu işler hep böyle yürür. Bombanın pimi nasıl çekilir! Medyada sık sık alım ve satımların çoğusu sahte hesapmış dedikleri zaman seyreyle gümbürtüyü.

  • Mucise Reis ;)11 Kasım 2021 14:19

    Bu arada 2022 80 - 100 arası beklıyorum. Hesaplamalarına göre, tutarın gerçekleşmesi için btc nin bu ay rekor görmesi beklıyor. Hesaplamalarım adına bu ay 75 ve üzeri dokunmalar önemli ..Süre kısa... 20 günde olur mu ? bende bilmiyorum :D  Noel baba ralisi ile, 75 üzerinde tutunup bahsedilen bantta girmemizi umuyorum... Altcoınler şuan bir düzeltme yedi... ama, bir devlet açıklaması herşeyi alt üst edebiliyor bunu defalarca yaşadık. ABD , FED, ÇİN, hani ters rüzgar esmedide gerçekleşebiliyor... ama hedef olmadan, amaç olmaz... amaç olmadan inanç olmaz... hedeflerim bana, kendi stratejime, kendime özel farklı coın altcoınlere şekil veriyor. yoksa, düştü al.. çıktı alll, milelt kaçıyor koşşş satt... millet alıyor hoopp sat ayda al... ezbere iş yapmak zarar ettırıyor :D ev, araba satıp coın almadım, evsiz arabasız kalmayayım diye :D

  • Bir yorum11 Kasım 2021 14:44

    Senin zaten salağın teki olduğunu biliyordum? Ya da sivri aklınla insanları etkilemek istiyorsun!  İsterse 10 milyon dolar olsun  böyle abuk subuk işlere girmem!  Artmasının bir mantığı yok! Sadece talep gördüğü iiçin  artabileceği iddiası  üzerine saatlerce yorum daha doğrusu laf kalabalığı yapan hödükler yeter miktar zavallıyı bu işlere bulaştırınca bombanın pimi çekilir. Bu işler hep böyle yürür. Bombanın pimi nasıl çekilir! Medyada sık sık alım ve satımların çoğusu sahte hesapmış dedikleri zaman seyreyle gümbürtüyü.

  • Mucise Reis ;)11 Kasım 2021 13:57

    Bizler için daha iyi oluyor örnek... mesela zirve uçtuk... bakıyorsun düşecek sert adımlar sezdın... malın yüzde 20 sat... bekle izle... bakıyorsun düşüyor sert hemde kardan zarar yazdın. izle bekle... düşerken Allahım dursun, düşmesin düşmesin diye boş boş ekran izlemektense düşenin dostu olmaz diyip sende aşık oldugun  coın  düşüşe katılacaksın :D stop.  grafik olmadan olmaz..... aç ortalamaları,  4 ortalama aç kendıne, ortalamalarda alım yaz. gelirse alırım arkadaş.... baktın düşüyor aldın, acıma, bir alttaki ortama üzerine yaz sattığın malın ile girişini... bir yerde tutunur, sende kar/ zarar pozisyona göre adımını atarsın... çıkış eksi noktaya  -  gun surebılır ama bu taktık sayesınde, dar bantta malıyetıne gelmesede, al /sat yaparsın. sattın goopp kaçtı mı? koşma, . coınıne geç orası alım için daha iyise orda çevir malını. ordan kar mı ettın, hopp orjınal coıne gerı don. TRADE bu. tecrübe olmadan, gösterge olmadan al-sat yapanlar BATIYOR.