E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin’de ralli sonrası uzmanlar yüksek tansiyonu düşürdü---

Bitcoin’de ralli sonrası uzmanlar yüksek tansiyonu düşürdü

Bitcoin’de ralli sonrası uzmanlar yüksek tansiyonu düşürdü
27 Kasım 2020 - 11:45 borsagundem.com

Bitcoin Perşembe günü %14 değer kaybetti. Şüpheciler dijital varlıklara ilişkin kehanetler ortaya koysa da kripto para uzmanları mart ayından bu yana %260 kazandıran kripto paraların geri çekilmesini normal olarak karşılıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin, diğer dijital varlıkların perşembe günü %20’yi aşan değer kayıpları göstermesiyle birlikte bir satış dalgasına maruz kaldı. Bu düşüşün kripto para birimlerindeki en son rallinin dayanıklılığı hakkında spekülasyonlara yol açması muhtemel olarak görülüyor.

Perşembe günkü ticarette dünyanın en büyük kripto parası %14 değer kaybederek mart ayındaki pandemi kaynaklı likidite sıkışmasından bu yana en kötü günlerinden birini geçirdi.

Bitcoin’in düşüşü son dokuz ayda 7 bin dolardan rekor seviyesi olan 19,511 dolara yükselerek toplamda %250 değer kazanmasından saatler sonra geldi. Bloomberg’in haberine göre, bu ani düşüşün gerekçeleri arasında kripto para düzenlemelerinin sıkılaştırılması ve çılgın bir ralli sonrası kâr satışları etkili oldu.

Kripto para şirketi Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong’un ABD'deki yeni kripto para düzenlemesine ilişkin spekülasyonları da kripto paraların değer kaybında etkili oldu. Armstrong bir Twitter mesajında ABD’de tasarlanan yeni düzenlemelerle dijital işlemlerdeki gizlilin zarar göreceğini belirtti.

Dünyanın en büyük kripto para bankası olduğunu savunan Londra merkezli kripto para şirketi Nexo’nun Yönetici Ortağı Antoni Trenchev, “Trump yönetiminin kripto paraları kıskaca alabileceğine ilişkin haberler düşüşü tetiklemiş olabilir. Ancak 2 aydır %75 yükselen ve mart diplerinden bu yana %260 oranında yükselen herhangi bir varlığın düzeltmeye gitmeye hakkı vardır” açıklamasında bulundu.

Wall Street para ve fon yöneticilerinden daha fazla destek almasıyla birlikte hızlı bir şekilde yükselen kripto para piyasası fazla ısınmış gibi görünüyor. Bu şiddetli düşüş çeşitlendirilmiş portföylerde dijital varlıkların değerine ilişkin yeni tartışmaların açılmasına neden olabilir.

Singapur merkezli kripto alım satım şirketi Luno’nun İş Geliştirme Birimi Başkanı Vijay Ayyar, “Şartlar muazzam bir aşırı alımı ve buna bağlı bir düzeltmeyi gösteriyor. Bana kalırsa bu olağandışı bir durum değil” ifadelerine yer verdi.

Kripto paralara inanan çevreler; perakende yatırımcıların, şirketlerin ve hatta milyarderlerin satın alımlarının yanı sıra salgının ortasında dolarda görülen zayıflığa karşı bir güvenli liman arayışının da %250’yi aşan rallide etkili olabileceğini belirtiyorlar.

Şüphecilerse kripto paraların volatilite ile ünlendiğini belirterek üç yıl önce gerçekleşen büyük balon patlamasının tekrarlayacağını öngörüyor. Kimileriyse perakende yatırımcıların hızlı kazançlar yoluyla ivme kazanmak için birikimlerini buraya yatırdıklarına dair işaretler gördüklerini ve bunun kaçınılmaz sonuçlarıyla karşı karşıya kalabileceklerini belirtiyor.

Ancak Hong Kong merkezli borsa firması OSL’in Ticaret Birimi Küresel Başkanı Ryan Rabaglia ise ABD kripto para yasalarına ilişkin şüphelerin perşembe günü gerçekleşen düşüşü açıklamakta yardımcı olduğunu belirtiyor.

Rabaglia, “Ticaret yapanların volatilitenin azalmasından sonra yeniden yatırım yapmadan önce kâr elde etmek için kazançlarının hızlandırması sürecinde kısa vadeli geri çekilmeler görmek anormal değil. Bir kez her şey yerli yerine oturduğunda her zamanki işlerimize döneceğiz. Orta vadede boğa piyasası işaretleri devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Dijital parayı savunan yatırımcılar Fidelity Investment veya JP Morgan gibi kurumsal şirketlerin kripto paralara ilgilerini artırmasıyla sektörün üç yıl öncesine göre çok daha farklı olduğunu belirtiyor. Ekim ayında PayPal müşterilerine kripto paralarla alım satım yapmasına izin veren yeni şirket politikasını açıklamıştı.

Borsa rallisi pandemiye karşı koyuyor

 

Altın fiyatlarında düşüş sürecek mi?

 

Borsa İstanbul'da yatay karışık seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramis Alay27 Kasım 2020 12:45

    saçmalamışsınız, ne ajanı dünyanın  parası sanal olarak ilerliyor, bütün milletler sanal paralarını çıkarıyor,dünya ilerliyor.Sen ise  alay ediyorsun. siyaset  karıştırıyorsun.Bu zavallılıktır.

  • Nedim27 Kasım 2020 14:30

    Sanal;  gerçek olmayan bir meta ile gerçek alım gücüne ulaşmak  nedir?  Olmayanı alıp satmak nedir?  Açıklama yapmaktan aciz isen  ki zaten kimsenin açıkladığı falan yok.  Ancak  yangının tam ortasında kaldığın zaman  gerçek mahiyetini öğrenmiş olursun ki çok geç olur.  Kripto paraya kıymetlendirenler  yine kirli para sahipleridir.  Dünya da ki serveti  stoklayıp üstüne oturanlardır.  Yani derin devletin güçleridir.  bu işlere aklın ermediği gibi sen sadece somut olan kazanç kısmını görmek istiyorsun doğal olarak!  Fare kapanına konan bir kırıntı peyniri misali.  Zavallı Ramis  saksıyı çalıştır biraz.

  • Nedim27 Kasım 2020 12:28

    Uzmanlar!  Kripto para!  Adı üzerinde kripto,  bir nevi ajan!  Bu iş bittiği zaman  0 noktasına gelmek üzere olduğunu bir düşünelim.  Acaba  almış olanlar bunu neden aldıklarını aynaya bakıp kendilerine açıklayabilirler mi?  Bir hisse senedini ya da bir mala  kendince yatırım yapan birisi muhakkak ki zihninde geçerli  bir sebebi vardır.  Fakat bunun insanın zihnini meşgul  etmesi  bile çok saçma! Neyse bizde zaten bol miktarda kripto var!  Kripto Kemal,  Kripto Bülent  hala kripto savcı ve hakimler!  Say say bitmez bunlar ne alınır ne satılır.  Alacak olan olsa bedavaya vermeye hazırız.

  • Kripto 27 Kasım 2020 17:23

    Bu kafayla çok yaşamazsın sen büyük ihtimalle de asgari ücretle filan yaşıyorsundur zaten