E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de nadir görülen bir durum: Ralli işareti mi?---

Bitcoin'de nadir görülen bir durum: Ralli işareti mi?

Bitcoin'de nadir görülen bir durum: Ralli işareti mi?
06 Ekim 2021 - 15:41 borsagundem.com

Bitcoin, yedi yıldır ilk kez görülen nadir bir olay sayesinde "büyük" bir değer artışı yaşayabilir.

Bitcoin (BTC), yedi yıldır ilk kez görülen nadir bir olay sayesinde "büyük" bir değer artışı yaşayabilir.

Popüler Twitter analisti TechDev, Bitcoin'in göreceli güç endeksine (RSI) ilişkin son gönderisinde bu yıl ve 2013 boğa piyasası arasındaki büyük benzerliklere dikkat çekti.

Stokastik RSI ender görülen yükseliş sinyali veriyor

Bitcoin fiyatı yükselirken, RSI da onunla birlikte hızla yükseldi. RSI'ın mevcut durumda "fazla yükseliş" bölgesinden gerilemesi ise, geçici bir düzeltme yaşanabileceğine işaret ediyor.

Diğer yandan, büyük resme bakıldığında ise stokastik RSI'ın 2013'teki davranışlarını tekrarladığı görülebiliyor. Bitcoin, 2013 yılına 13 dolarda başladıktan sonra, o zamanların rekor seviyesi olan 1.300 dolara yükselmişti.

Stokastik RSI, göreceli güç endeksinin kendisinin göreceli gücünü ve zayıflığını ölçüyor.

Durumu yansıtan bir grafik paylaşan TechDev, “Bitcoin, bu döngüde ikinci kez, 20 ile 80 puan aralığında ve yükselişe işaret eden aylık stokastik RSI kesişimi yaşadı. Bu, özellikle olumlu yorumlanan bir kesişim. Mayıs 2020 ve Eylül 2021'de görüldü" diye belirtti ve şöyle ekledi:

Bu kesişim, mevcut döngü haricinde tarihte yalnızca iki kez görüldü. Evet doğru tahmin ettiniz. Mayıs 2012 ve Eylül 2013. Önceki üç kesişimi de ciddi fiyat artışı izlemişti.

Rekor aralık ayında kırılabilir

Diğer yandan, Bitcoin boğalarının zirveyi görmek için bir süre daha sabretmesi gerekebilir.

Analist Rekt Capital'ın da belirttiği gibi, bu durum biraz da BTC'nin tarihsel fiyat verileriyle ilişkili. Analist, Bitcoin fiyatında yeni rekorun ekim ayında değil, aralık ayında görüleceğini düşünüyor.

Dahası, analiste göre Bitcoin fiyatı, kasım ayında mevcut fiyat seviyesi olan 50 bin doların hemen üzerine bir gerileme de yaşayabilir.

Rekt Capital'ın görüşleri, stok akış modelinin yaratıcısı PlanB'nin tahminlerine de uyuyor. PlanB'ye göre Bitcoin, en kötü senaryoda ekim ayını 63 bin dolarda, kasım ayını 98 bin dolarda, aralık ayını ise 135 bin dolarda kapatabilir. Analist, en büyük kripto paranın ağustos ayını 47 bin dolar, eylül ayını ise 43 bin dolarda kapatacağını söyleyerek doğru bir tahminde bulunmuştu.

Hintli kripto para borsacısının değeri 2 milyar dolara ulaştı

Piyasa Bitcoin’den çok daha büyük

Bitcoin fiyatı 51 bin doları geçti!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)06 Ekim 2021 16:01

    Hocam 30 binlerde yazdım biz. aşağı kırmadığı sinyal netleşince...  topluyoruz diye.. Rali mali yazıyolar forumlarda geldi 52,500   lere :D hayırlısı rali ise rali.. hedef bu ay rekor denemesi. yıl sonu ise asıl rekor. herkes parasını ayağına göre uzatsın. kimse bişe bilmiyor. herkesın planı programı özel durumu farklı herkes stop açtımı kalırsın ortada. durumuna gore planını yap. ona buna gore deıl. Bol kazanç.