E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de hisse riski: 30 bin doların altına gelebilir---

Bitcoin'de hisse riski: 30 bin doların altına gelebilir

Bitcoin'de hisse riski: 30 bin doların altına gelebilir
21 Haziran 2021 - 14:55 borsagundem.com

"Hisse senetleri tökezlerse Bitcoin 30.000'in altını görebilir" diyen analistler, aşağı yönlü risklerin dolardaki son değerlenme ile daha da arttığını belirtti.

Borsaların çöküşü bir kez daha Bitcoin'i (BTC) de peşinden sürükleme yolunda. Bu durum en son Mart 2020'de gerçekleşmişti. O zamanlar, hızla yayılan korona virüs salgını nedeniyle gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomiler arasında karantina kararı alınmış, küresel hisse senetleriyle birlikte düşüşe geçen Bitcoin, sadece iki gün içinde değerinin yarısını kaybetmişti.

ABD dolarının önde gelen yabancı para birimleri sepeti karşısındaki gücünü temsil eden ABD dolar endeksi (DXY) ise yüzde 8,78 artarak Ocak 2017'den bu yana en yüksek seviyesi olan 102.992'ye yükseldi.

Devasa ters korelasyon, yatırımcıların hisse senetlerini ve Bitcoin varlıklarını terk ettiğini, daha güvenli liman olduğunu düşündükleri dolara geçtiklerini gösteriyor.

Bir yıldan fazla bir süre sonra Bitcoin ve hisse senedi piyasaları yine benzer bir düşüş hissi ile boğuşuyor. Bu sefer Fed'in ABD doları için attığı büyük hamlelerle birlikte…

ABD Merkez Bankası çarşamba günü yaptığı açıklamada, gösterge faiz oranlarını planlanandan bir yıl önce, 2023'ün sonuna kadar artırmaya başlayacağını duyurdu.

Düşük faiz oranları, Bitcoin ve ABD borsasını düşüş uykusundan kurtarmaya yardımcı oldu. Fed'in borç verme oranlarını yüzde 0 ila 0,25 aralığına çekmesiyle, en büyük kripto para birimi Mart 2020'de 3.858 dolardan Nisan 2021'de neredeyse 65.000 dolara sıçradı.

Bu arada S&P500 borsa endeksi Mart 2020 ortasındaki zirvesinden yüzde 95'in üzerinde bir artışla 4.257,16'ya yükseldi. Dow Jones ve Nasdaq, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi benzer şekilde ralli içinde.

Fed'in çarşamba günü yaptığı faiz artırımı açıklamasından sonra olanlar şu şekildeydi:

Bu arada, ABD doları endeksi iki ayın en yüksek seviyesine sıçrayarak küresel piyasalarda yeni bir dolar iştahına işaret etti.

Popüler zincir üstü analist Willy Woo, cuma günü yaptığı açıklamada yükselen doların, borsa çöküşünü ve Bitcoin'in düşüşünü tetikleyebileceğini söylemişti.

Scion Asset Management başkanı Michael Burry de Bitcoin ve borsa çöküşü konusunda uyarmıştı. ve iki tane arka arkaya şu tweetleri attı:

Çoğu varlıkta olduğu gibi kripto parada da en büyük sorun kaldıraçtır. Kriptoda ne kadar kaldıraç olduğunu bilmiyorsanız, kripto hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz demektir.

Burry daha sonra tweetlerini sildi.

Hala yükseliş umutları var

Fiyat hareketinden bağımsız olarak Bitcoin'in yaygınlaşması, Mart 2020 çöküşü sırasında eksik olan yukarı yönlü bir katalizör olarak büyümeye devam ediyor.

Cuma günü CNBC, Goldman Sachs'ın eski hedge fonu yöneticisi Mike Novogratz tarafından yönetilen kripto para ticaret bankası olan Galaxy Digital'in, Bitcoin Vadeli İşlemlerine başladığını bildirdi.

Galaxy Digital'in eş başkanı Damien Vanderwilt, ana akımın benimsenmesinin Bitcoin'in kötü şöhretli fiyat oynaklığını azaltmasına yardımcı olacağını belirtti. CNBC ile yaptığı röportajda şöyle dedi:

Bir kez bir banka bunu yaptığında, diğer bankalar [kaybetme korkusu] yaşayacaklar ve müşterileri bunu istediği için işe girişecekler.

Daha önce Morgan Stanley, PayPal ve Bank of New York Mellon dahil olmak üzere büyük finans ve bankacılık kurumları da müşterileri için kripto para hizmetlerini başlatmıştı.

Çin'den yayılan korku, Bitcoin'i düşürdü

Bitcoin, Ethereum'a karşı!

Bitcoin’de günlük düşüş yüzde 7’yi aştı

Kripto paralarda düşüş devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)