E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de hedef 150 bin dolar---

Bitcoin’de hedef 150 bin dolar

Bitcoin’de hedef 150 bin dolar
10 Kasım 2021 - 11:31 borsagundem.com

Kripto piyasalarında Bitcoin rallisi devam ediyor. Ancak kripto paralardaki yüksek volatilite yatırımcıları endişelendirmeyi sürdürüyor. Yatırım uzmanlarına göreyse Bitcoin’in önü şimdilik açık

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin son günlerde güçlü bir ralli yakaladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Bitcoin fonlarına onay vermesinin ardından güçlü bir destek alan Bitcoin Pazartesi günü 67 bin 582 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Bitcoin küresel piyasalarda an itibariyle 66.366 dolardan değerleniyor. Yatırım uzmanları Bitcoin’in bu yükselişinin temeli olduğunu ve yükselişin devam edebileceğini belirtiyor. Ancak yatırımcıların bu riskli piyasada dikkati elden bırakmaması gerekiyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Inside Edge Capital Management’ın Kurucusu Todd Gordon konuyla ilgili CNBC’ye yaptığı açıklamasında, kripto paralar için “Bana kalırsa müşteri portföylerinin bir parçası olması gerekiyor. Ancak küçük bir parça olmalı. Aslına bakılırsa Bitcoin’in 125 bin dolar ile 150 bin dolar arasında bir direnç noktamız bulunmuyor. Yani bu noktaya gelebileceğini düşünüyorum” dedi.

Gordon’ın portföyünün kabaca %3’ü farklı dijital varlıklara yöneltilmiş durumda. Borsa uzmanı, Apple’ın kripto teknolojilerini araştırmasını, Çin’in yasakları sonrasında ABD’deki kripto madenciliğinin yükselişini ve metaverse dünyasındaki gelişmeleri kripto alanındaki yükselişi destekleyen etkenler arasında gösterdi. Ancak Gordon aşırı volatilite nedeniyle tedbiri elden bırakmıyor.

Borsa uzmanı açıklamasında, “Boğa piyasasından yanayım. Ancak volatilite o kadar olağanüstü ki lütfen dikkatli olun ve neyle uğraştığınızı anlayın” dedi.

Yatırım danışmanlığı firması Chantico Global’ın Kurucusu ve CEO’su Gina Sanchez aynı röportajda ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın kripto paraları yasaklamayı düşünmediğini hatırlattı ve bu durumun rallinin yükselişine yardımcı olacağını söyledi. Ancak Sanchez FED’in Bitcoin için en önemli engel haline gelebileceğine de dikkat çekti.

Sanchez, “Ekonomi yeniden açılmaya devam ettikçe ve rakamlar ısınmaya başladıkça, bir noktada FED’in dev parasal teşviklerinden geri adım attığını, piyasalardaki likiditenin azaltılmasını ve muhtemelen zayıf bir kripto para performansını göreceğiz” dedi.

Yatırım uzmanı merkez bankalarının aynı zamanda kendi dijital para birimlerini de yaratıyor olmasının yeni riskler oluşturacağı konusunda uyardı.

Sanchez, “Merkez bankası dijital para birimleri, düzenleme söz konusu olduğunda bir avantaja sahip olma potansiyelini elde ediyor ve şu anda kripto konusunda büyük bir bilinmezlik teşkil ediyor. Büyük kazananlar ve kaybedenler yaratabilir” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı tıpkı Gordon gibi portföylerde kripto paralara çok az yer ayrılması gerektiğini söyledi.

Kripto para piyasaları ilk kez 3 trilyon dolar barajını aştı

 

Bitcoin, Tesla ve Facebook'u solladı

 

Ether’de Facebook yükselişi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)10 Kasım 2021 17:17

    Anlamazlar anlamazlar :D 80- 100 bin hedefim mevcut.... düşüncem bu yonde. Ters durumda çakar çıkarım yüzde sermaye zaten katladı... ana para hesabıma geri çektim.... Herkes ektiğini biçer... HAYATI İZLEMEYE GELENLER ? HAYATI YAŞAMAYA GELENLER  herkes yolunu seçti... Gelecek altcoin ve coın projeleri ile şekillenecek... okumayan kaybeder...araştırmayan kaybeder

  • mantık10 Kasım 2021 12:12

    Kimsenin aklına gelmiyor mu bunların alan satanların tamamının gerçek kişiler mi yoksa yapay zeka ile yönetilen sahte hesapların çok daha fazla olabileceğı!  Bunlar güvenilir bir kontrol sistemi ile denetleneceği zaman bu yatırımcıların hali nice olur?