E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de güçlü direnç---

Bitcoin'de güçlü direnç

Bitcoin'de güçlü direnç
04 Mart 2021 - 15:19 borsagundem.com

Bitcoin'de yükseliş trendine girildiğinin söylenmesi için yüzde 23,6 Fibonacci geri çekilme seviyesinde günü kapatması gerekiyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 3 Mart'ın ilk saatlerinde kısa bir süreliğine 50 bin dolar direncini aştı. Boğa hareketinin ivmelenmesiyle altcoinler de ralliye başladı.

Bitcoin fiyatı, 3 Mart'ta gün içinde yüzde 8,6 artış göstererek 48.500 dolardan 52.631 dolara kadar yükseldi. Çeviri yayın saati itibarıyla 49.290 dolar civarından işlem gören Bitcoin'in tekrar yükselmeye başladığının kesinleşmesi için, yüzde 23,6 Fibonacci geri çekilme seviyesinde (52 bin dolar) günü kapatması gerekiyor.

CryptoQuant'ın analizine göre, Bitcoin balinaları 50 bin doların altındaki dip fiyatlardan sürekli alım yapıyor. CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju, kurumsal yatırımcıların da 48 bin dolardan alım yaptığını ve bu seviyenin destek olduğunu söyledi.

ARTAN GETİRİLER GELENEKSEL PİYASALARI BASKILIYOR

Mevcut makroekonomik faktörlerin, küresel piyasalarda düşüşe işaret etmesiyle kısa vadede Bitcoin’de fiyat artışının gecikmesi bekleniyor.

S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq satış baskısıyla karşılaştı ve dün günü sırasıyla yüzde 1,31, yüzde 0,39 ve yüzde 2,7 düşüşle kapattı. 10 yıllık ABD devlet tahvillerinin getirisindeki artış da ABD ve küresel hisse piyasalarında sağlıklı hareketleri engelliyor.

CrossTower Alım Satım Başkanı Chad Steinglass, çarşamba günü görülen piyasa hareketlerinin "kur temelli satışlar" olduğunu, teknoloji şirketlerinin hisse senetlerinin ve fonların giderek daha çok baskı gördüğünü söyledi.

Steinglass, BTC'nin ABD seansı sırasında yaşadığı dalgalanmanın iskontosu yeniden yüzde 4,5'e yükselen GBTC'den (Bitcoin fonu) kaynaklandığını ileri sürü. Yine de Steinglass, Citigroup ve Fidelity'nin olumlu açıklamalarının kurumsal yaygınlık söylemini güçlendirecek açıklamalar olduğunu söyledi.

Bitcoin'in GBTC direnç görevi görürken bile güç göstermesi son derece cesaret verici ve yaygınlığın arttığını gösteriyor.

 

Dolar 7.50'nin üzerini test etti

Teknoloji hisselerindeki düşüş alım fırsatı mı?

Borsada günlük işlemler 'yazı-tura' atmak gibi

Korku ve hırs, Ethereum fiyatında alarm veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)