E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de göstergeler fiyat rallisiyle uyuşmuyor---

Bitcoin'de göstergeler fiyat rallisiyle uyuşmuyor

Bitcoin'de göstergeler fiyat rallisiyle uyuşmuyor
25 Ağustos 2021 - 10:38 borsagundem.com

Bitcoin fiyatı son 30 günde yüzde 45 artış göstermiş olsa da, yeni verilere göre kripto para yatırımcıları birikimlerini hareket ettirmiyor.

Glassnode tarafından yayınlanan "Zincir Üstünde Bir Hafta" raporunda Bitcoin'in zincir üstü faaliyette görülen uyuşmazlığa rağmen son ayların en yüksek seviyesine yükselmeye devam ettiğini açıkladı.

Rapora göre Bitcoin'in oluşuma uyarlanmış işlem sayısı gibi zincir üstü faaliyetleri, hala devam eden fiyat yükselişine tepki vermiyor ve günlük 175 bin ile 200 bin işlem arasında sürüyor.

Bitcoin'in zincir üstü faaliyetleri, Mayıs 2021'de yaşanan kripto çöküşünden beri bu seviyelere gerilemişti ve o zamandan beri yükselmedi.

Günlük Bitcoin işlemi sayısı, BTC'nin ilk kez 20 bin doları gördüğü 2016-2017 boğa piyasası dahil geçtiğimiz beş yıl boyunca yalnızca birkaç kez bu kadar düşük seviyede kalmıştı. Aynı seviye, Bitcoin fiyatının yüzde 85 düşüş gösterdiği 2018-2019 ayı piyasasında da görülmüştü.

Yükselen fiyatlar ve düşük zincir üstü faaliyet arasında uyuşmazlık olsa da, arz dinamikleri genel anlamda olumlu sinyaller veriyor. Uzun vadeli yatırımcıların elinde bulunan BTC arzı oranı, Ekim 2020'de görülen rekoru geçerek 12,69 milyon BTC'ye ulaştı.

Afganlar Bitcoin'de ilk 20'ye girdi

Bitcoin, yıl sonuna kadar 220 bini görür mü?

Bitcoin yeniden yükselirken yatırımcılar ne yapmalı?

Cardano rallisi, Bitcoin'i etkiler mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 25 Ağustos 2021 12:39

    Bitcoin de daha neler neler uyuşmayacak çok yakında göreceğiz bankerzedelerden beter olacaklar bitzedeler

  • Mucize Reis : )25 Ağustos 2021 11:34

    50 bin aşması içöin ciddi yatırımcı hacim gereklı. trade kısa süred ekar vb derken hacım az. haberlerle çıktık hızlı hızlı 50 binde üzeri beklyen ve ikna olmaynlar o seviyede malıyete vuruyor kaçıyor. o bakımdan  1 - herkes  50 bin üzerine ınanmalı 2 - uzun yıllardır bekleyen zararda sabırla bekleyenler trenden ınmemeye ıkna olmalı sonuç  hacim ile 54 lere ibre vurup kalmalı kı yıl sonu  80 - 100 bın bandına girelim. o bakımdan gevşedi. güç toplaması lazım  46 bınler iyi nokta direnecektır iştahlı alıcılar gelecektı buralara düşerse. 47 lerde direnecektır ilk cephe hattı. 50 - 54 arası için hacım gereklı. güzel güzel dolmalı herkes ıkna olmalı aynı ruyayı gormelı. şuan malum kargaşalı al-sat larla rotasını arıyor btc nerede duracapım ben diye aranıyor.