E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de enflasyon verileri öncesi geri çekilme---

Bitcoin'de enflasyon verileri öncesi geri çekilme

Bitcoin'de enflasyon verileri öncesi geri çekilme
10 Ağustos 2022 - 10:43 borsagundem.com

Bitcoin’de enflasyon verileri öncesi geri çekilme yaşanıyor. Yüzde 5’e yakın değer kaybeden Bitcoin’de 26 Haziran’dan bu yana görülen en büyük düşüş gerçekleşiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Temmuz ayı enflasyon verileri öncesi kripto para piyasaları beklemeye geçti. Bugün açıklanacak veriler öncesinde Bitcoin yüzde 5’e yakın değer kaybetti ve 23.600 dolar civarına kadar geriledi. Şu an 23.900 dolar seviyelerinde işlem gören Bitcoin’in yoluna daha derin bir düşüşle mi yoksa bir sıçramayla mı devam edeceği merakla bekleniyor.

Rallinin hızı kesildi

Bloomberg’den Immanual John Milton’ın haberine göre, dört günlük yükseliş trendinin dün itibariyle son bulduğu en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’de Temmuz ayı enflasyon verileri bekleniyor. Bitcoin gibi Ethereum da benzer şekilde değer kaybederek 1.680 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD merkezli kripto para platformu Oanda’da Piyasa Analisti olan Ed Moya’ya göre son Bitcoin rallisinin hızı, yavaşlama göstermesi beklenen Temmuz ayı tüketici fiyat endeksi raporundan önce kesilmişe benziyor. Moya, yaşanan geri çekilmeyi bir yavaşlama olarak görmek gerektiğini belirtiyor ve rallinin devam edeceğini öngörüyor.

Miller Tabak & Co. Baş Piyasa Stratejisti Matt Maley ise enflasyonun beklenenden yüksek olduğunu ve kripto para birimlerinin düşmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak Maley’ye göre Temmuz ayı enflasyon verileri beklenenden düşük gelir ya da yükseliş ivmesinde bir azalma gerçekleşirse bu durum likidite yaratabilir ve kripto piyasalarında yükselişe neden olabilir.

Yaşanan geri çekilmeyi bir yavaşlama olarak görmek ve rallinin devam edeceğini öngörmek mümkün.

Fiyatta likidite seviyesinin rolü büyük

Son iki yılda Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde yaşananların en azından bir kısmının sistemdeki likidite seviyesi tarafından belirlendiğini belirten Maley, “FED’in müdahalesi kripto para birimlerinin olması gerekenden daha pozitif şekilde toparlanmasına yardımcı oldu. Bunun ardından ise bir kar realizasyonunun gelmesi normaldi ve bunun sonuncunda bir miktar düşüş yaşandı” diye ekliyor.

Dün yaşanan düşüşe rağmen Bitcoin, yakından izlenen birkaç kritik fiyat seviyesini kırdığı için yatırımcıların daha cesur ve güvenle yaklaşmasını sağlıyor. Alım fırsatı kovalayan yatırımcılar en iyi noktayı belirlemeye çalışıyor. Henüz kurumsal alımlar gelmemiş olsa da, anlamlı bir yükselişin yakın olduğu kabul ediliyor.

Piyasaya riskten kaçınma hissi ve ihtiyatlılık hakim

Yine de piyasada riskten kaçınma güdüsü ve yatırımcı ihtiyatlılığı hissediliyor. Kripto finansal hizmetler şirketi Galaxy Digital Holdings CEO’su milyarder Michael Novogratz da kripto para piyasasına benzer şekilde yaklaşıyor. Novogratz, Bitcoin’in bir süre daha 20.000-30.000 dolar bandında olmasından memnun olacağını söylüyor. Novogratz, kimse geri adım atmasa da kurumsal alımların henüz başlamadığını sözlerine ekliyor.

Bitcoin 30 bin dolar yolculuğunda mı?

 

Bitcoin'de artış sinyali

 

Bitcoin’de 200 milyon hesapları

 

Çöpe attığı 180 milyon dolarlık Bitcoin'i arıyor

 

Bitcoin ateş hattından çıktı

 

Kripto paralarda 'hacker' endişesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)10 Ağustos 2022 15:54

    Hadi geçmiş olsun.. Şimdi en tepeden alıp alamayın....  48 saat önceden yazdım stratejıyı. Pek yazmam paylaşmam ama örnek alan 1 kişi olsa okusa yeter.. bu olayların mantıgı bu... :D artık ben susarım uzmanlar yazar :d grafikler  bişeler öyle oldu böyle oldu.. şimdi trade zamanı geniş bant bizim bantlarımız :D Bol bol kazanç eğlenmeyi yemeyide bilin şeker hastaı olup döner yeme, tatlı yeme vb duruma gelmeden ye iç be gülüm :D 

  • Mucise Reis ;)10 Ağustos 2022 14:27

    Gün içi çin haberi ekonomiye ve FED tedirginliği için iyi oldu. Çin tatbikat ediyordu Tayvan deniz sahasında. Malum burada dunya ticareti deniz yolları var. Denizdeki gerilim ve ticari gemilerin stop etmesi ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Zaten Bİden dikkat edin ÇİP için acil üretim yapalım dedi. Çünkü, Çin deniz yolundaki ticari gemileri vurması, batırmasıi deniz altılar vb. savaş durumda üretimleri baltalıyor. ABD gelecek yazılım ve çip dedi bu alanda acil üretim ve bağımsızlığı tercih etti. ABD büyük bir saaf ve problem oalcağını akıl edemedi. Avrupa da aynı biçimde. 5 nesil uçak yok dev uçakalr akıllı arabalar cihazlar vb. hepsi çip. Dünya ticareti birbirine girmiş.. neyse çin tatbikat bitirmesi ticarete olumlu yansıma olarak gerilimi düşürdü. çin istese uzatabilir hatta roket ile vurma yaparak gerilim yapabilirdi.. şimdi veriye bakıcaz.

  • Mucise Reis : )10 Ağustos 2022 11:10

    Destek , direnç. btc önderliğinde dar banltlar olacak. trade yapılamaz duruma gelerek duraksayacak.İYİ POZİSYONA DOĞRU alımlı yatay olası beklenti... Durgun deniz , çarşaf gbi dalgasız deniz , piyasa beklemesi...olucaz. Taki veri açıklanana kadar... Veri sonrası ilk olarak... genel global piyasa etkisi... globalde anlık değişimler... farklı verilerde agresif adım var mı ? yok mu ? ona bakılacak... sonrasında sert hareketlr olmadığında, abd piyasası öncü alınıcak ve ona göre adımlar ilgili yöne doğru atılacak. sonrasında çekik gözlülere piyasa akşam abd borsa kapanışa göre bırakılacak. Çekik gözlüler önlerine veridğimiz malı yedikçe bizlerde çat çat yarı yarıya mal boşaltıcaz..  olağan plan bu. eğer ters durum olursa, 5 dk kahve molası ve sonrasında ilgili anlık değişimlre göre stratejiler anlık olarak devreye alınacak. good luck trader... modumuz trade hala :D