E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin’de dev yükseliş beklentilerinin ardındaki neden---

Bitcoin’de dev yükseliş beklentilerinin ardındaki neden

Bitcoin’de dev yükseliş beklentilerinin ardındaki neden
09 Nisan 2021 - 11:43 borsagundem.com

Bitcoin fiyatının 2021 yılında neden 400,000 dolara yükseleceği düşünülüyor?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin yılbaşından bu yana yükselişini sürdürerek 60,000 dolar seviyesine ulaştı. Bitcoin’deki yükseliş ise tüm kripto para piyasasında yükselişi tetikleyerek, piyasanın değerini 2 trilyon dolara yükseltti. Bitcoin fiyatı kurumsal yatırımcılar ve Tesla’nın milyarder CEO’su Elon Musk’ın kripto yatırımlarıyla birlikte başlayan boğa koşusunun ardından %400 artış gösterdi.

Şimdi birçok Bitcoin ve kripto para analisti kripto piyasasının zirvesinin ne olacağını belirlemeye çalışıyor. Bir Bloomberg analisti ise, Bitcoin fiyatının bu yıl 400,000 dolara ulaşabileceğini söyledi. Bloomberg Intelligence Stratejisti Mike McGlone, “Bitcoin için 2021’de teknik görünüm, geçmişteki motifler tekrar ettiği takdirde güçlü bir şekilde yukarı yönlü devam ediyor” dedi.

Bitcoin’in “2013 yılındaki 55 kat yükselişe ve 2017 yılında gösterdiği 15 kat artışa benzer temellerde” bulunduğunu söyleyen McGlone, “2021’de de bu yıllardakine benzer fiyat yükselişlerine ulaşmak için kripto paranın 400,000 dolar seviyesine ulaşması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Stratejist, “eylül ayında kriptonun 180 günlük volatilitesi, ekim 2015’te görülen tüm zamanların en düşük seviyesiyle neredeyse uyum gösterdi. Bu ayın ortalama fiyatından, Bitcoin 2017’deki zirvesinin yaklaşık 50 kat üzerine yükseldi” açıklamasında bulundu. borsagundem.com'un derlemesine göre, Bitcoin’in fiyatı 2021 yılının ilk üç ayında neredeyse iki kat yükseldi ve 30,000 seviyesinden artışa geçti.

Bitcoin’in şaşırtıcı rallisi, kripto parayı 1 trilyon değerinde bir varlık haline getirdi ve ana akım yatırımcılar tarafından benimsenmesini sağladı. McGlone’a göre, 2021 yılı, 2017 ve 2013’le benzerlik gösterebilir. Bunun nedeni ise tüm bu yılların Bitcoin’in arzının düştüğü “halving” (yarılanma) yıllarının ardından gelmiş olmaları. Bu yarılanma yıllarında, Bitcoin networkünü koruyanların elde ettiği ödüller, yarıya indi.

Bununla birlikte Tesla’nın son dönemde yaptığı 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımı, Bitcoin için bir “dönüm noktası” olma özelliğini gösterebilir ve “risk-off” davranışına geçişi tetikleyebilir. McGlone, “Bitcoin’le çeşitlendirmenin artması görüşümüze göre oldukça mantıklı” dedi. Bu görüş ise bu hafta yayınlanan bir anket çalışmasıyla desteklendi ve kurumsal yatırımcıların ve varlık yöneticilerinin bilançolarına Bitcoin’i dahil eden şirketlerin sayısında artış beklediğini ortaya çıkardı.

Önümüzdeki iki yılda ankete katılan yatırımcıların ve yöneticilerin %81’inin rezervlerinde Bitcoin’e yer veren şirketlerin sayısında artış beklediği görüldü. Anket ise Nicket Digital Asset Management tarafından gerçekleştirildi. Nickel Digital Asset Management’ın CEO’su Anatoly Crachilov, “elektrikli araç üreticisi Tesla da dahil olmak üzere giderek daha fazla kurum son dönemde Bitcoin’e milyarlarca yatırım yaptı” dedi.

Açıklamasının devamında, “Paul Tudor Jones, Bill Miller, Ruffer ve Guggenheim Partners gibi önde gelen küresel varlık yöneticilerinin yapısal dağılımlarıyla birlikte Bitcoin için büyük bir kazanç sağlandı” ifadesini kullandı.

Bitcoin 58,000 doların üzerine yükseldi

 

Musk, Bitcoin'de yeni bir dönem daha mı başlatıyor?

 

Robinhood platformundaki kriptopara yatırımcısı 6 kat arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bağımsız Düşünce09 Nisan 2021 13:48

    Dünyada Milyarlarca insanın işine yaramayan ama değerine paha biçilemeyen yüzlerce varlık var  ! Eğer yakın gelecekte ULUS devlet kavramının yok olacağına ve Tek Dünya Devletinin kurulacağına inanıyorsanız gidin kripto para alın !  Ama Borçlanma aracı olmayan ve getirisi sadece anlamsız fiyat oluşumuna bağlı ve sahipsiz bir ponziye girmek istemiyorsanız UZAK DURUN !  Finansal piyasada fiyatı yüksek oynaklık gösteren bir varlık DEĞERSİZ dir !!!!

  • ankara10 Nisan 2021 13:24

    yıllardır aynı terane yok düşecek yok batacak  laflarıyla millet korkutulup bu seviyelere gelindi.Bundan sonra dünyada yeni birşey çıktığında ilk dalacak ben olacağım.

  • iskender09 Nisan 2021 13:41

    Bitcoin öyle yada böyle birilerini ihya ettiği gibi öyle yada böyle birilerinide iflas ettirir, doları ve ABD ekonomisini kurtarma operasyonudur, hiç bir temel dayanağı yoktur, kumarın süslenmiş püslenmiş sanal ortamda en büyük oyunudur,