E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de çöküşün suçlusu bulundu!---

Bitcoin'de çöküşün suçlusu bulundu!

Bitcoin'de çöküşün suçlusu bulundu!
16 Temmuz 2021 - 12:12 borsagundem.com

Bitcoin'de fiyat çöküşünde en büyük payın kripto para borsalarına yeni giren yatırımcılar olduğu ortaya çıktı.

Bitcoin (BTC) fiyatı, nisan ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 3 ayda yüzde 50'ye yakın geriledi. Araştırmalara göre bu düşüş "acemi" yatırımcılar yüzünde oldu.

Glassnode verilerine göre, Benzinga Money araştırma raporunda, Bitcoin fiyatında yaşanan ani düşüşün, ekosisteme yeni dahil olan yatırımcılar nedeniyle oluştuğu, uzun vadeli yatırımcıların ise birikime devam ettikleri görüldü.

2021 yılına hızlı başlayan Bitcoin, 14 Nisan tarihinde 65 bin dolar seviyesine tırmanarak tüm zamanların en yüksek değerine ulaşmıştı. O tarihten bu yana değer kaybı ise yüzde 55'e yaklaştı.

Bitcoin fiyat düşüşünü etkileyen sebepler arasında aşırı kaldıraçlı işlem yapılması, Elon Musk tarafından oluşturulan FUD (korku, endişe, şüphe) ve Çin Hükümeti tarafından madencilere uygulanan yasaklama kararı gibi etmenler öne çıkarıldı.

ACEMİLER ZARARINA SATTI, ÇIKTI

Son zamanlardaki Bitcoin satıcılarının çoğu, son 5 ay içinde alım yapan kısa vadeli yatırımcılardı. Bu yatırımcıların büyük çoğunluğu zararına satış yaptı.

Rapora göre, satış baskısının oluştuğu süreçte yaklaşık 3,4 milyar dolar ile kripto para tarihinde gerçekleşen en büyük net zarar meydana geldi.

Satın alınan fiyatın satış fiyatına kıyaslandığı ölçüm olan SOPR, beş aydan kısa süreliğine ellerinde Bitcoin tutan yatırımcıların mayıs sonundan bu yana zarara satış yaptıklarını gösteriyor.

Zararına satılan tüm BTC'lerin 2021 yılı içinde satın alındığı belirtildi. 2020 veya daha önce Bitcoin satın alanlar hala kârda.

Beş aydan uzun süre ellerinde Bitcoin bulunduran uzun vadeli yatırımcıların SOPR verisi 1 değerinin oldukça üzerinde. Bu da uzun vadeli yatırımcıların pozisyonlarını kapatmayı düşünmediklerini gösteriyor.

Veriler, yeni kripto para yatırımcılarının, yüksek fiyat oynaklığına alışkın olan uzun vadeli "hodler"lara göre satmaya daha yatkın olduklarını gösteriyor.

Açıklamada ayrıca, piyasanın ayı piyasasından ziyade birikim aşamasında olduğu görüşü yer aldı.

Bitcoin'e desteğiyle bilinen MicroStrategy CEO'su Michael Saylor, verdiği bir röportajda "BTC'nin hiçbir zaman para birimi olmaması gerektiğini" savundu.

Japonya'dan kripto para hamlesi

Twitter'ın CEO'sundan Bitcoin atağı

Ünlü borsa uzmanı yüzde 10’luk düşüş için tarih verdi

Hafta genelinde altın pozitif ayrıştı

Türk Lirası'nda erken bayram

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öyle16 Temmuz 2021 12:34

    Ahahaha yalana bak ele verdiler tepeden yeni yaturımcıymış sattırmadan çıkartmazlar

  • Bika16 Temmuz 2021 12:26

    Başta Elon Musk olmak üzere büyükler küçüklere kriptoları satınca düştü. Kripto varlıklarda en fazla işlemi Nijerya, İran, Filipinler ve Türkiye gibi  ekonomisi geri kalmış ülkelerin gelecekten umutsuz olan Z kuşağı küçükler yapıyor.