E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de balinaların dip dalgası ---

Bitcoin'de balinaların dip dalgası

Bitcoin'de balinaların dip dalgası
28 Eylül 2021 - 17:27 borsagundem.com

Bitcoin piyasasında sular durulmuyor: Fiyat hareketi yatay gibi görünse de balinalar her zamankinden daha hareketli

Bitcoin (BTC) analistleri, balinaların benzeri görülmemiş davranışlar sergilemesinin ardından piyasadaki kısa vadeli oynaklığa dikkat çekiyor.

Ekosisteme ait yeni veriler, balinaların yalnızca piyasada oldukça aktif olmakla kalmayıp rekor miktarlarda BTC taşıdıklarını gösteriyor.

Balina aktivitesi, tüm zamanların en yüksek seviyesini geçti

BTC fiyat hareketi, 40 bin dolar civarındaki dar aralıkta kalmasına rağmen, büyük hacimli Bitcoin yatırımcıları işlemlerini sürdürüyor.

Son haftalarda balinalar, ağ üzerinde her zamankinden daha fazla kripto para transferi yaptı. Hatta tüm zamanların en yüksek değeri olan 60 bin dolar ve üzerindeki fiyatlarda bile bu kadar işlem gerçekleşmemişti.

10 milyon dolar ve üzerindeki işlemlerin toplam tutarı 10 milyar doları aştı.

Analizler, farklı balinaların son fiyat hareketlerine farklı tepkiler gösterdiğini ortaya koyuyor.

Material Indicators verilerine göre, "küçük" balinalar satıyor, en büyük işlem hacmine sahip balinalarsa tersine pozisyonlarını artırıyor.

Araştırmacılar, BTC/USD alım satım seviyeleri grafiğinin yanı sıra "Balinalar BTC sattı, mega balinalar satın aldı ve diğer balinalar satın alma emri verip bekliyor" dediler ve eklediler:

Balinaların bu oyunlarını anlamaya çalışıyorsanız, ters yönde oynamaya çalıştıkları zayıf likiditeye bakın.

42 bin ila 46 bin 500 dolar arasındaki mevcut spot fiyat seviyeleri arasındaki bu göreceli direnç eksikliği, BTC/USD paritesinin defalarca 44 bin doları reddetmesiyle gerçeğe dönüştü.

40 bin doların altında "hızlı ve değişken" Bitcoin bekleyin

Bu arada, daha fazla balina verisi, fiyat oynaklığının gelebileceği konusunda uyarıyor.

En büyük 10 borsa girişinin boyutunu izleyen "borsa balina oranı" göstergesi, geçmişte istikrarsız fiyat hareketlerine yol açan seviyelere yaklaşıyor.

Zincir üstü analiz firması CryptoQuant, salı günü yaptığı bir açıklamada, "Normalde, bunu kısa vadeli bir satış olarak görebiliriz, ancak çok önemli alanlarda olduğumuz için fiyatın 40 binin üzerinde kaldığından emin olmamız gerekiyor" dedi.

40 binin altındaki fiyat hareketi hızlı ve değişken olabilir.

Beklentiler, BTC/USD paritesinin 40 bin dolarlık desteği kaybetmesi durumunda 36 bin dolarda dip yapacağı yönünde.

Bitcoin boğalarının nefesi kesildi

Bitcoin'de 100 bin dolar beklentisi erken gerçekleşebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )28 Eylül 2021 20:40

    Son demler. iğne atar gibi yapabilirler. Ama beklentim. Bu çıkış sonrası, absurt haber gelmediği sürece, 48 - 54 arası deneme ve bir rekor beklentım var. eee kimide der sıfır olacak öyle beklentım var.. herkes bişe bekliyor... Bu işin uzmanı yok. uzman olsa TCMM faiz oranını doğru bilirdi...