E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de balinalar desteği yükseltiyor---

Bitcoin'de balinalar desteği yükseltiyor

Bitcoin'de balinalar desteği yükseltiyor
23 Kasım 2021 - 13:52 borsagundem.com

Bitcoin 60 bin dolar direncine doğru hiçbir hareketlilik göstermezken, kapatılan borsa Mt. Gox'un hayaleti ise fiyat hareketine musallat olmak için geri döndü.

BTC/USD paritesi, pazartesi günü 59.500 dolara ulaştıktan sonra yeniden düşüşe geçti.

Bitcoin 55 bin dolara gerilediği sırada, 16 Kasım'dan itibaren Mt. Gox tazmin sürecine ilişkin yeni haberler medyada yer bulmaya başladı.

Mt. Gox yediemini Nobuaki Kobayashi, son duyuruda planların nihai şeklini aldığını ve emanette tutulan 141 bin BTC'nin yakında dağıtılmaya başlanacağını açıkladı.

Kobayashi, "Tazminat Yediemini, Tazminat Planı uyarınca alacaklılara geri ödeme yapacak" diye belirtti ve şöyle dedi: 

Tazminat alacaklılarına geri ödeme zamanı, prosedürleri ve miktarı konusunda duyuru yapılacak.

Mt. Gox tazminat sürecine ilişkin detaylar uzun süredir biliniyor olsa da, zaten sarsılmış durumda olan piyasa duyarlılığı bir darbe daha almış gibi gözüküyor.

Kripto Korku & Hırs Endeksi'ne göre dün "nötr" bölgede olan piyasa duyarlılığı, bugün "korku" bölgesinde bulunan 33/100 puana geriledi.

Aylık grafikte işler yolunda

Popüler yatırımcı ve analist Rekt Capital, aylık grafiğe bakıldığındaysa Bitcoin'in makul bir davranış sergilediğini ileri sürdü.

Ekim ayında tarihin en yüksek aylık kapanışını gerçekleştiren Bitcoin, bir önceki aylık destek seviyesini test etmeye devam ediyor.

Diğer yandan borsalardaki büyük yatırımcılar, önceki düşüş dönemlerinde olduğu gibi fiyat yükselişi bekliyor hatta yükselişi hızlandırmaya çalışıyor gibi gözüküyor.

Varlık yönetim şirketi Capriole'nin CEO'su Charles Edwards, Bitcoin'in alım destek seviyelerinin giderek yükseldiğini açıkladı.

Yeni alım destek seviyesinin artık 50 bin dolar değil 54 bin dolar olduğuna dikkat çeken Edwards, "Bitfinex balinaları yine bahsi artırıyor" diye özetledi.

Bitcoin emeklilik portföylerinde yer alabilir mi?

Bitcoin gerilemesinde analistlerin sakinliği!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Küçük ekonomist23 Kasım 2021 15:49

    Para basıp basıp yukseltirler ureticilerde stoglasyona gider. O paralarla mal bulamazlar

  • Mucise Reis ;)23 Kasım 2021 15:29

    bitcoın = usd olarak işlem göruyor... bitocın = diğer altcoınler buradan değerini usd den alıyor... Yani TL alanlar grafikler dursada, grafıklerde saçmalık olsada, TL değer kaybını BTC koruduğu için, otomatıkman KAR yazıyorlar. yani TL eriyince usd olarak coın kendıne fiyat buluyor. Türk grafiklerde TÜrk sitelerde TÜrk yatırımcılar TL bakınca anlayamadı hareketı sebebını yuzde 10 eriyen TL olunca coınlerde kargaşa ve dengesızlık oluştu. coınlerınızı usd olarak bakıp , TL ile çarpma işlemi yapın . ortalama değer oluşacaktır. AL/SAT ÖNERİ FELAN alaksı yok. Bİlmeyen kucukler yanılmasın diye yazmak istedim. Yerli TL sitelerde balınalara yem olmayın. yabancı grafıkler ve yabancı farklı coın grafıklerıne şaşmayın... SADECE BİLGİLENDİRME öneri felan alaksı yok