E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de 3,5 ayın zirvesi---

Bitcoin'de 3,5 ayın zirvesi

Bitcoin'de 3,5 ayın zirvesi
03 Eylül 2021 - 16:07 borsagundem.com

Bitcoin 50 bin 768 dolara kadar yükselerek, mayıs ayı ortasından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Kripto para piyaslarının en büyük hacimli birimi Bitcoin, günlük yüzde 1,6 ve haftalık yüzde 6,79 artışla mayıs ortasından bu yana en yüksek düzeyi olan 50 bin 768 dolara kadar yükseldi.

Ether ise günlük yüzde 4,89 ve haftalık yüzde 25,01 artışla 3 bin 957 dolardan işlem görüyor.

23 Ağustos’ta 49 bin dolara kadar yükselerek 50 bin dolara yaklaşan Bitcoin, son bir haftadır sergilediği volatil görünümün ardından psikolojik destek düzeyine ulaştı. Söz konusu artışın, mayıs ayında piyasada görülen düşüşün ardından Bitcoin başta olmak üzere artan kripto para adaptasyonundan kaynaklandığı görülüyor fakat bu adaptasyon iki koldan oluşuyor: kripto para destekçileri ve genel olarak kripto paralardan uzak duran kurumsal yatırımcılar. ABD’li yatırım bankası JPMorgan, kripto para sektörüne yönelik son dönemde bazı çalışmaların yapıldığını açıklasa da sektörün genel seyrine şüpheli yaklaşmaya devam ediyor. Yakın bir zamanda yayınlanan raporda JPMorgan analistleri, altcoinler ve NFT’lere yönelik son dönemde oluşan çılgınlığa karşı uyardı: “Altcoinlerin genel piyasadaki payı son dönemde artmış gibi görünüyor ve bize göre bu, yapısal yukarı yönlü bir eğilimden ziyade, perakende yatırımcıların sektöre yönelik ‘çılgınlığından’ kaynaklanıyor.”

Buna rağmen, MicroStrategy ve Twitter gibi büyük kurumlar Bitcoin'i desteklemeye devam ediyor. Twitter'ın en son beta güncellemesinin, kullanıcıların Bitcoin’le diğer kullanıcılara “bahşiş” vermesine olanak tanıyan bir özellik içerdiği belirtiliyor. Bu iddialara yanıt olarak 1 Eylül’de yaptığı açıklamada Twitter CEO’su Jack Dorsey, Twitter'ın bu yeni özellikle Afrikalı ortaklarla çalışabileceğini söylemişti..

Bitcoin destekten sıçradı

JPMorgan analistlerini endişelendiren artış!

Bitcoin'de yeni hedef: 180 bin dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)