E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin, yüzde 500’lük ralliye mi hazırlanıyor?---

Bitcoin, yüzde 500’lük ralliye mi hazırlanıyor?

Bitcoin, yüzde 500’lük ralliye mi hazırlanıyor?
07 Kasım 2022 - 15:25 borsagundem.com

Bitcoin’in 100 bin doları göreceği iddiası yeni olmadığı kadar henüz sonuca ulaşmış da değil. Ancak yeni bir rapor, bu ihtimalin yeniden belirdiğini kanıtlıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarındaki heyecanda bazı iddialı öngörülerin de payı bulunuyor. Bunların başında ise kripto para piyasasının en yüksek hacimli kripto parası olan Bitcoin’in 100 bin dolara yükseleceği iddiası geliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 2021 yılında yaptığı ralliyle bu ihtimale epey yaklaşan Bitcoin, ardından gelen çöküş sonrası yüzde 70 oranında değer kaybederek, yatırımcıların piyasaya yönelik heyecanını da törpülemiş gözüküyor. Hisse senedi piyasaları gibi kripto para piyasaları da yeni yatırımcıları çekmekte oldukça zorlanıyor. Bu da Bitcoin’de volatilitenin yani fiyat oynaklığının iyice düşmesine neden oluyor. Ancak bu durum, oldukça heyecan verici bir başka senaryonun da gerçekleşme ihtimalini doğuruyor.

Düşük volatilite

CoinStats’ın haberine göre, yatırım yönetimi şirketi Ark Invest tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Bitcoin'in önümüzdeki iki yıl içinde 100 bin dolara veya daha yüksek bir seviyeye ulaşabileceğini gösteriyor. Bulguların Bitcoin’in tarihsel verilerinden elde edilen raporun öngörüsü, Bitcoin'in S&P 500 ve Nasdaq'tan daha az volatil hale geldiğini belirtiyor ve bunun üzerine inşa ediliyor.

Ark Invest Kripto Analisti Yassine Elmandjra, “Bitcoin fiyat hareketlerindeki dalgalanmanın bu kadar düşük olduğu son dönemde, Bitcoin bir yıldan az bir sürede 9 bin dolardan 60 bin dolar seviyelerine yükseldi” diyor. Elmandjra, Bitcoin'in bir sonraki boğa koşusunda yüzde 500'lük bir hamle daha yapabileceğini öne sürüyor.

Raporda, uzun vadeli kripto para sahiplerinin, 2015-2016 ve 2018-2019 ayı piyasalarına benzer bir senaryoda ve derin kayıplarla işlem gördükleri belirtiliyor. Bu, piyasanın en karanlık aşamasında olabileceğini ve sürdürülebilir bir fiyat dönüşünün de kapıda olduğunu gösteriyor.

Madencilerin satış baskısı azalıyor

Raporda aynı zamanda, Bitcoin madencilerinin, operasyonlarını sürdürmek için varlıklarını tasfiye etmeye çalışmalarının, onları son çeyrekte en çok satış yapan kesim haline getirdiği ifade ediliyor. Raporda, gerçekleşen satışlar sonrası madenci satış baskısının azaldığı ve bunun da yıl sonuna doğru bir piyasa toparlanması beklentileri için anlamlı bir işaret olduğunun altı çiziliyor.

Rapor, “Madencilerin satış baskıları, artan hash oranı ve düşen fiyatlardan kaynaklanan baskıya rağmen, bilançoları ve çıkışlarının da gösterdiği üzere giderek hafifliyor” diye ekliyor.

Kısa vadede hedef 25 bin dolar

Bununla birlikte, Bitcoin'in oynaklığının kritik seviyelere düşmesi dışında, hisse senetlerini ve döviz çiftlerini sarsan olumsuz makroekonomik atmosferin, en yüksek hacimli kripto parayı da olumsuz etkilediği ve yeni diplerin görülmesinin hala olasılık dahilinde olduğu da raporda yer alıyor. Raporda, Bitcoin'in 30 günlük volatilitesinin 2016 yılı Ekim ayından bu yana ilk kez İngiliz Sterlini ve euro ile neredeyse eşdeğer hale geldiğine dikkat çekiliyor.

Bu hafta başlarında, Ark Invest Kurucusu ve CEO'su Cathie Wood, Bitcoin'in ‘önümüzdeki on yıl içinde’ 100 bin dolar seviyesine ulaşacağını yineledi. Bloomberg'den Tom Mackenzie ile konuşan Wood, düşen fiyatlar ile birlikte büyümenin büyük olasılıkla Bitcoin’e daha fazla ilgi gösterecek kurumsal yatırımcılar tarafından yönlendirileceğini kaydetti. Wood, şu anki 20 bin dolarlık fiyat seviyesini bir yatırım fırsatı olarak gördüğünü belirtiyor.

Bitcoin üst üste üçüncü ayda da 18.814 dolar destek ve 23.460 dolar direnç arasındaki bantta işlem görmeye devam ediyor. Bununla birlikte Bitcoin, son üç hafta içinde yüzde 16'nın biraz üzerinde büyüyen olumsuz makroekonomik ortamla karşı karşıya kalmasına rağmen oldukça fazla güç sergiliyor. Ark Invest, gidişatın pozitif olması durumunda Bitcoin fiyatının kısa vadede 25 bin dolara çıkabileceğini öngörüyor ve “Yakında oynaklıkta bir genişleme beklenmeli” görüşünü paylaşıyor.

Bitcoin'de boğa rallisinde kritik seviye

 

Bitcoin, teknoloji hisselerinden daha iyi performans sergiliyor

 

Kullanılmayan Bitcoin’lerin oranı artıyor

 

Altın mı, kripto mu? Güvenli liman hangisi?

 

Kriptoda yükseliş kalıcı mı?

 

Seçim sonuçları kriptoyu nasıl etkileyecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran07 Kasım 2022 21:05

    Karşılksız dolar bastıkları gibi karşılıksız dolarları bunun içine boca etmişler ki dolar enflasyonu olmasın!   Bir ederi olmayan şeyden gider çıkarmaya çalışmak ta tam bu oluyor.  Bir de ne deseler beğenirsin meğer bağlantısızmış!   Yapmmaaaaa yav O zaman bunu Uzaylı Zekiye icat etmiş. Sanırsın dolardan başka bir şey ile alınıp satılıyor!  Bir nevi Dünya da ki dolar arzını kontrol etmek için uydurulmuş zımbırtılar. Bir anda herkes satıversin bakayım dolar ne hale geliyor?  Yapmazlar tabi Tabi bunu yapanlar doları düşürmek için değil yükseltmek için yapıyor.

  • BİRİSİ08 Kasım 2022 13:33

    yorumunun tamamına katılıyorum. bitcoin 60.000 doalrken çevremdekileri uyardım, ekşi sözlükte yazdım kimse inanmadı. 

  • İnanmayın 07 Kasım 2022 19:53

    Hee hee verin gazı milletin ocağını söndürün.

  • Kamil reis 07 Kasım 2022 19:50

    Huhohuhaaaa mucize abijim ne de ek istemiş anlamadık huhohuhaaaza sasa demiş huuohhuhaaa sasazade belliki huuouhhhaaa teyare colin al mucize abijim teyare tam sana göre colin huuohhhaaaa

  • Öneri güleni07 Kasım 2022 19:41

    $/tl düşmeden imkansız 😉 YTD

  • Mucise Reis ;)07 Kasım 2022 16:54

    21,800 ler üzeri tutunması önemli. Şuan eğerki 20,000 altına nazlı hacimli sarkmalar yapar.. düşüşler yapıyor gibi yapar tutunursa... bilanço dönem sonrası ABD yi kadediyorum. Ses getiren bir çıkış ile kendinden söz ettirecek, çıktıkça alanların SASA daki gibi yeter, bitti, dur dediği bir hareket görme ihtimali olgunlugunu görüyorum. Net olarak veriler bu değil. Ama izlediğim ve verilerime göre bu oluşum gerçekleşebilme ihtimali ortaya çıkmaya başladı gibi geliyor. Netleşme görmeden konsantre ve yatırımı tabi tam olarak yamam. Fakat izliyorum, aynı biçimde altcoinler de bu işe yarar. ama alt coinler çıkış sonrası btc nin yataya düşmesi ile daha iyi getiri elde edebilir. risk vardır. risk her zaman vardır. bilmeyen toplu mal ile zaten bulaşmasın hiç bişeye. Çarparlar adamı. Benimki fikir istek temenni hayal vb. Bilsem kredi çeker girerim :D %100 yok