E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin yükselmek için savaşıyor, kar beklentinizi revize edin---

Bitcoin yükselmek için savaşıyor, kar beklentinizi revize edin

Bitcoin yükselmek için savaşıyor, kar beklentinizi revize edin
23 Eylül 2022 - 10:59 borsagundem.com

Bitcoin 20 bin dolar seviyelerini aşmak için savaş veriyor. Fed’in faiz artırımlarını sindiren yatırımcılar, yönü öngörmekte zorlanıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasasında yaşanan büyük çöküşün ardından toparlanma işaretleri gösteren Bitcoin, 20 bin dolar seviyesini kalıcı olarak aşmak istiyor. Ancak kurumsal alıcılar başta olmak üzere yatırımcıların piyasaya ihtiyatlı bakması, senaryonun tamamen tersine dönmesine neden olabilir.

Kripto para yatırımcıları, tıpkı hisse senedi yatırımcıları gibi Fed’in şahin duruşunu sindirmek için düşse de yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor. Ancak bu yükseliş şimdilik inandırıcı gözükmüyor.

İlk hedef 20 bin dolar

Barron’s’dan Jack Denton’ın haberine göre, bir süredir piyasalara paralel hareketler sergileyen Bitcoin de, bu düşüşten nasibini alıyor. Fed’in art arda üçüncü kez 75 baz puanlık faiz artırımı kararı sonrası 19 bin seviyelerinin altına düşen Bitcoin, yükselmek için adeta savaş veriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin'in fiyatı son 24 saatte yüzde 2 düşüşle 19 bin dolarlara geriledi. Piyasanın en büyük kripto parası, son dip noktasını 18.500 doların altında bırakırken Haziran ortasındaki bozgundan bu yana büyük ölçüde işlem gördüğü 20.000 ila 25.000 dolar aralığının şimdilik altında kalmışa benziyor.

Makro baskılar hakimiyetini sürdürüyor

Makro baskılar piyasaya hakim olmaya devam ediyor. Fed’in faiz artışı piyasa beklentileriyle uyumlu olsa da, Fed'in enflasyonu düşürme hedefinde kararlı kalmayı sürdüreceğini ifade etmesi ve oranların daha uzun süre daha yükselebileceğine dair açıklamaları olası bir resesyon riskini artırdığından, yatırımcılar ihtiyatlı tedirginliklerini koruyor.

Kripto paraların teoride ana akım finans piyasalarından bağımsız olarak işlem görmesi gerekiyor ancak 2022 yılı bu teorinin sarsılmasına neden olmuşa benziyor. Yıl başından bu yana dünya piyasalarına benzer hareketler sergileyen kripto para piyasası, hisse senetleri gibi diğer riske duyarlı varlıklarla ilişkili olduğunu ve benzer şekilde makro resimdeki değişimlere karşı savunmasız kaldığını gösteriyor. Fed'in sıkılaşan finansal koşullardaki agresif tavrı ve değişiminin, dijital varlıkların 2022 yılında büyük kayıplara uğraması gibi, Dow Jones ve S&P 500 endekslerinde de derin düşüşler yaşanmasına neden olduğu açıkça görülüyor.

Yıl başından bu yana dünya piyasalarına benzer hareketler sergileyen kripto para piyasası, hisse senetleri gibi diğer riske duyarlı varlıklarla ilişkili olduğunu ve benzer şekilde makro resimdeki değişimlere karşı savunmasız kaldığını gösteriyor.

Fed ve enflasyon verileri Bitcoin’in yönünü bir süre daha belirleyecek

Kripto ticareti şirketi Dexterity Capital Yönetici Ortağı Michael Safai, “Faiz artışı kripto para piyasalarında fiyatlanmıştı ancak piyasalar Fed'in stratejisini yumuşatmaya hazır olacağına dair sinyaller vereceği umudunu koruyordu. Yatırımcılar kötü haberi sindirdikten sonra, kripto fiyatları tekrar belirli bir aralıkta seyrederek istikrar kazanacak. Ancak, Fed ve enflasyon verilerinin kripto piyasalarının yönünü şekillendirmeye devam edeceği açık” diyor.

Safai'ye göre, kripto paranın en son enflasyon verileri ve Fed kararları sonrası volatil kalması muhtemel, ancak hacim veya fiyat dalgalanmalarında belirgin bir artış yaşanmasına yol açma ihtimali olan birkaç katalizör de bulunmuyor değil.

Yatırımcılar, belli bir aralıkta hareket eden piyasalarda iyi sonuç veren stratejilere geri dönecek ve bir sonraki enflasyon ve faiz verilerini bir şeylerin değişeceği umuduyla izlemeyi sürdürecek

Yatırımcılar için sabır testi

Safai, “Daha aktif yatırımcılar, belli bir aralıkta hareket eden piyasalarda iyi sonuç veren stratejilere geri dönecek ve bir sonraki enflasyon ve faiz verilerini bir şeylerin değişeceği umuduyla izlemeyi sürdürecek” diyor. Önümüzdeki birkaç ayın yatırımcılar için bir çeşit sabır testi olacağını söyleyen Safai, “Bu süreçte üç haneli kazançlar elde etmek kolay olmayacak. Piyasalarda elbette hala kazanılacak para var ancak bu paradan pay alabilmek, hızlı düşünmeye ve hatta hızlı uygulamaya ihtiyaç duyacak” şeklinde konuşuyor.

Bitcoin'in ötesinde, ikinci en büyük dijital varlık olan Ethereum da benzer şekilde ana akım piyasalardan etkileniyor. Solana ve Cardano gibi görece daha küçük kripto paralar ve altcoinler ise mütevazı yükselişler sergiliyor. Bu süreçte yüzde 9,4 oranında artarak son bir haftalık yükselişini yüzde 30’lara çıkaran XRP ise diğer kripto paralardan ayrışmış gözüküyor.

Faiz kararı öncesi Bitcoin'de düşüş sürüyor

 

Ethereum, Bitcoin’i tahtından edecek

 

Bitcoin hâlâ yatırım tercihi olabilir mi?

 

Bitcoin, 13 bin dolara iner mi

 

Kripto para piyasasının değeri 900 milyara geriledi

 

Kripto paralar için dönüm noktası!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)23 Eylül 2022 11:35

    Haber akışlı iyi oldu. Ama 23 üzeri atmadan sonrasında 30 bin üzeri beton gibi durmadan 100 bin olmaz... şuan geri kaçış senaryosu 18,000 lerden geri kaçarsa 14 lere kadar düşüş yolu açık mesajı veriyor. ihtimal az olsada, sert olumsuz haberde devreye girecek güçte.. sonrasında buradan alım için bekleyen satan ama bu düşen yerden alanlar ile doldurup 23, lere sonra 30 lar üzerine yıl  11 ay için dede 100 binlere gidecektir. Dünya krizinden başarı ile çıkıp çökmeden durmayı başardı. Çok güzel önlemler tecrübeler oluştu. benim düşüncem hayalim bu. öyle yada böyle iyi olacak