E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin yeniden yükselişe geçti---

Bitcoin yeniden yükselişe geçti

Bitcoin yeniden yükselişe geçti
06 Şubat 2021 - 13:39 borsagundem.com

Yıl başında 41 bin 946 dolarla rekor kırdıktan sonra gerileyen ve dalgalanma yaşayan Bitcoin'in fiyatı bugün tekrar 39 bin doların üzerinde seyrediyor

Kurumsal alımlardaki artışın etkisiyle yönünü yeniden yukarıya çeviren Bitcoin, 39 bin dolar sınırını aştı.

Son 24 saat içinde 37,056 dolar ve 39,496 dolar arasında dalgalanan Bitcoin’de haftalık kazanç yüzde 16.44 olarak hesaplandı. Bitcoin’in toplam piyasa hacmi 726 milyar dolara yükseldi.

Artan kurumsal alımların da etkisiyle, 7 Ocak’ta tarihte ilk kez 1 trilyon dolar sınırını aşan kripto paraların toplam piyasa hacmi de cumartesi günü erken saatlerde 1 trilyon 173.54 milyar dolar düzeyindeydi.

Toplam 8 bin 407 kripto para biriminin işlem gördüğü 33 bin 365 piyasadaki toplam piyasa hacminin yüzde 61,5’ini Bitcoin oluşturuyordu. Tüm piyasalarda 24 saatlik işlem hacmi de 173 milyar dolar düzeyindeydi.

PayPal ETKİSİ
Bittrt Araştırma Müdürü Helin Çelik, “PayPal CEO’su kripto para planlarını açıkladı” başlıklı analizinde, şöyle dedi:

“Şu anki sistemin geleneksel olduğunu ve yavaş ilerlediğini belirten PayPal CEOsu Daniel Schulman, işlemlerin saniyeler içinde bittiği bir gelecek hayal ettiklerini dile getirdi.

PayPal olarak bu durumun öncülerinden olmak istediklerini vurgulayan Schulman, sadece kripto paralar, dijital paralar ve blokzincir için çalışacak ekip kurduklarını söyledi. Planlar arasında 29 milyon işletmede müşterilere kripto para ile ödeme seçeneği sunulması planlanıyor.

“Bitcoin dostu senatör ABD Bankacılık Komitesinde görev alacak. Senatör Cynthia Lummis, geçmişte Bitcoin ve kripto paralar hakkındaki olumlu düşüncelerini defalarca dile getirmiş ve diğer senatörleri de bu konuda eğitmeye çalıştığını belirtmişti.

Bitcoin rallisinin arkasında kimler var?

Yeni tahmin: Bitcoin 600 bin dolara ulaşabilir

Borsalarda yönü bu açıklama belirleyecek

Risk iştahı arttı, borsalarda zirve serisi yeniden başladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gfs07 Şubat 2021 16:41

    Diğer bütün partiler Ülkenin kötülüğünü öü isyiyor? Faydalı görülen projeye devam edilir faydalı görülmeyenden ısrar etmezler. Bütün partiler ülke zararına çalışıyor sadece bizim parti ülke yararına çalışıyor algısının karşılığı olmaz bu çağda

  • MURAD06 Şubat 2021 17:25

    kapatın bu sahte paraları