E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin yeniden yükselirken yatırımcılar ne yapmalı?---

Bitcoin yeniden yükselirken yatırımcılar ne yapmalı?

Bitcoin yeniden yükselirken yatırımcılar ne yapmalı?
24 Ağustos 2021 - 12:52 borsagundem.com

Haziran ayında 28 bin dolar seviyesine kadar düşen Bitcoin geçtiğimi hafta sonu 50 bin dolara kadar yükseldi. Kripto uzmanları söz konusu seviyenin piyasaya giriş için uygun olmadığını belirtiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hafta sonu 50 bin dolar sınırını geçen Bitcoin Pazartesi günü yeniden bu sınırın aşağısına geriledi. 49 bin 770 dolardan işlem gören Bitcoin, nisan ayında ulaştığı 64 bin dolarlık rekor seviyesinin hala çok altında değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin'de geçtiğimiz hafta görülen hızlı yükseliş kripto paraların küresel piyasalarda benimsenmesine yönelik son haberlerden destek aldı. PayPal pazartesi günü İngiltere’deki platformunu kripto alım satımına açık hale getireceğini açıkladı. Coinbase ise geçtiğimiz hafta bilançosundan 500 milyon dolarlık kripto para birimi satın alacağını açıklamıştı.

Yatırım danışmanlığı firması Blue Line Capital’ın Başkanı Bill Baruch kripto paralarda boğa piyasasına inanmasına karşın CNBC’ye verdiği röportajda bu ortamda kripto piyasasına girmekten çekindiğini belirtiyor. Baruch açıklamasında Bitcoin’e ilişkin, “Bana kalırsa portföyünüzde bulunması gerekiyor. Ancak 50 bin dolar alınması için uygun bir seviye mi? Ben bunun peşinden gitmezdim” ifadelerine yer verdi.

Bitcoin yaz aylarında 30 bin doların aşağısına kadar gerilemişti. Son aylardaki zayıflık büyük ölçüde Çin yönetiminin ülkedeki bazı madencilik operasyonlarının kapanmak zorunda bırakmasıyla gerçekleşen çöküşe bağlıydı. Haziran ayında 28.600 dolarlık yılın en düşük seviyesinin ardından Bitcoin %73'lük bir ralli yaptı.

Baruch konuyla ilgili açıklamasında Bitcoin yatırımı bulunduğunu ancak kripto para devinin 45 bin doların aşağısına düşmesinin ardından varlıklarının bir kısmını azalttığını söylemişti. 45 bin dolar seviyesi Bitcoin’in kabaca 200 günlük ortalamasıyla aynı zamanda nisan ayındaki zirvesi ile haziran ayındaki dip noktası arasındaki geri çekilme seviyesinin %50’lik bir kısmına işaret ediyor. Yatırım uzmanı Bitcoin’in bu seviyeye yeniden düşmesi durumunda bunun iyi bir giriş noktası oluşturabileceğini belirtti.

Yatırım uzmanı açıklamasında Bitcoin’e ilişkin “Yine söylüyorum yatırım için oldukça iyi bir alan. Ancak sadece manşetlerde 50 bin doları gördüğünüz için kovalamayın. Kendi giriş ve çıkış noktalarınızı belirleyin ve oyun planınıza bağlı kalın” ifadelerine yer verdi.

Varlık danışmanlığı şirketi Tocquevelli Asset Management’ın Potföy Yöneticisi John Petrides CNBC’ye yaptığı açıklamasında Bitcoin’deki yükselişe yatırım yapmanın varlığın kendisine yatırım yapmaktan başka yolları da olduğuna dikkat çekti.

Petrides açıklamasında, kripto para yatırımları için, “Uzun vadeli yatırım açısından bakarsanız bu alana bakmanın iki yolu vardır. Bunların birincisi kripto para varlık sınıflarına ve ikincisi ise blockchain’e yapılan yatırımlardır. Ekip olarak biz özellikle uzun vadeli yatırım teması perspektifinde blockchain yatırımının çok fazla değer taşıdığını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Yatırım uzmanı özellikle Grayscale Ethereum Trust kripto yatırım fonunu tercih ettiklerini söyledi. Söz konusu yatırım fonu Etherheum açık kaynak blockchain ağına yatırım yapıyor ve fon Ethereum’un fiyat değişimlerini yansıtıyor. Grayscale Ethereum bu yıl %105’lik yükseliş gösterdi.

Petrides röportajının sonunda, “Dünya daha fazla değişimi imkansız olan token’lara (NFT) ilerlerken, PayPal ve Visa gibi daha büyük oyuncular bu alanda hareket etmeye ve yakınlaşmaya başladıkça blockchain ağlarında daha fazla aktiviteye yol açacağını düşünüyoruz ve Ethereum en büyük açık kaynaklı blockchain ağı” ifadelerine yer verdi.

Cardano rallisi, Bitcoin'i etkiler mi?

 

Binance, manipülasyon iddialarını reddetti

 

Sahte kripto uygulamaları siliniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )24 Ağustos 2021 18:13

    50 bin e haber gazı ile çıktık. bekliyorduk ama istenen hacım istenen boyutta deıldı. Çıkıncada destek gordu tadı ama kar sarışı olması normal. dunya yavaş yavaş ısınıyor btc ye. kı altın ile ters çalışıyorud. bugun altın yukselınce btc yerınde kaldı ama kar satışıda geldı yıne ters çalıştı altına göre. bir şaşkınlık yaşandı öncesınde 2 side yukseldı çunku. eskiden bir hareket ederlerdı varlık alımları vb. vb. neyse... alan unutacak. ev araba satan kumar oynar. az az senı uzmeyecek yatırım yap.  50 - 100 - 200 tl eteryum daha avantajlı bence. projelerı güzel reel hayata uyum surecı başarılı olacak durumda. bir çok alt coınde eter ağlarını kullanıyor. altcoınlerın holdıng şirket merkezi gibi düşünün. bistte mal alıp 2 yıl zararda bekleyıp üzerine bedelliye gireceğime, bistte kar olsun malıyet olsun diye bekleyeceğıme az az alıp coınlerdede fırsat kollamayı tercıh ederdım. BEN, sizlere bol kazanç