E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBitcoin yatırımlarının en mantıksızı Bitcoin hissesi---

Bitcoin yatırımlarının en mantıksızı Bitcoin hissesi

Bitcoin yatırımlarının en mantıksızı Bitcoin hissesi
22 Şubat 2021 - 16:26 borsagundem.com

Yükselişiyle birlikte yatırımcıların tercihi olan Bitcoin, ilgili hisse senetlerine olan yatırımı da tetikliyor. Ancak Bitcoin’in kendisi yerine Bitcoin hisselerine yatırımcılar için yanlış bir tercih olabilir


BORSAGUNDEM.COM -DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’deki olağanüstü yükselişle birlikte dijital para birimini destekleyen hisse senetlerinin popülerliğinde de artış görülmeye başlandı. Ancak Bloomberg yazarı Tim Culpan oldukça sert ifadelerle Bitcoin yatırımlarındaki en yanlış yöntemin bu hisse senetlerini satın almak olduğunu belirtiyor. İşte Culpan’ın o yazısı:

Eğer Bitcoin’e inanıyorsanız, Bitcoin satın alırsınız. Eğer ihtiyatlıysanız, uzak durursunuz. Bu, dünyanın en kötü şöhretli spekülatif bahsi söz konusu olduğunda yatırım seçeneklerinizi hesaplamanın en basit yoludur.

Tabii ki, kripto para biriminin fiyatındaki değişimleri ve dönüşleri anladığını ve tahmin ettiğini iddia eden Telegram ve Reddit gruplarının ordusuna katılabilirsiniz, bu da sizi diğer herkesten çok daha akıllı hale getirir. Bravo.

Ancak başka bir seçenek daha var: Kripto para ağındaki karmaşık algoritmaları çözen bilgisayarlar olan "madencileri" desteklemek de dahil olmak üzere Bitcoin ile ilgili şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapmak. Bu altına hücum çağında kürek satın almak gibi bir şey.

Bu yatırım tüm Bitcoin yatırımlarının en aptalcası olabilir.

Elwood Blockchain Küresel Hisse Senedi Endeksi'nin en büyük üyesi Canaan'i ele alalım. Hangzu merkezli şirket, madencilerin kullanıldığı çipleri ve ekipmanları üretiyor. Bitcoin fiyatı ve talebi artmaya devam ettiği için insanların daha fazla teçhizat satın almak için yaygara koparacağını düşünürsünüz. Bu yatırımı yapmak için en büyük teşvikse, böyle bir makineyi çalıştırırsanız, ödül olarak Bitcoin'i kendi başınıza alabilmeniz ve fiyat yükseldikçe ödülün de değeri de tırmanması olur.

Ancak durum gerçekte böyle olmuyor. Canaan'ın Haziran ve Eylül aylarındaki satışları düştü ve dört çeyreklik zarar açıkladı. Bu, Bitcoin'in fiyatının %30 oranından fazla yükseldiği bir dönemde gerçekleşti. Bloomberg verilerine göre, gelir görünümünü veya hisse fiyatı hedefini tahmin etmek için satış tarafı analistleri bile kalmadı.

Bu tür özkaynak yatırımları sonuçla ilgili değil, hisse getirileriyle ilgilidir. Bu bağlamda, Canaan geçen yıla göre %200 artarak iyi bir iş çıkardı. Tesla’nın bu ayın başlarında Bitcoin'e yatırımlarına başlamasını duyurmasının ardından Canaan'ın yatırımcılara uzun vadeli siparişler sağladığını açıklaması, bu kazancın neredeyse tamamını oluşturdu.

Geçen yıldan bu yana elde edilen büyük getiri, bir yıl öncesine göre 5 kat yükselen Bitcoin'in kendi fiyatına göre çok daha ufak kalıyor. Aslına bakılırsa Elwood Blockchain Endeksi’nde de izlendiği üzere ilgili hisseler üzerine yatırım yapmak geride kalmanıza neden olur.

Birkaç istisna da söz konusu. MicroStrategy iş analizi yazılımları sağlayan bir şirket. Ancak şimdilerde tüm kaynaklarıyla Bitcoin’e odaklandılar ve geçen hafta daha fazla alım yapabilmek için 1 milyar dolarlık dönüştürülebilir tahvil satışı gerçekleştirdiler. Bu büyük riskli yatırım hisse senedinin geçtiğimiz birkaç hafta içinde Bitcoin’den dahi daha hızlı yükselmesine sebep oldu.

Ne yazık ki Bloomberg News’teki meslektaşlarım Crystal Kim ve Tom Contiliano’nun da belirttiği üzere Bitcoin’e yönelendikten sonra hisse fiyatları %50 arttı, bu artış ise 9 Şubat’taki yükselişten %25 düşüş gösterdikten sonra gerçekleşti. Bloomberg analistleri bunu tanesi 49 bin dolardan işlem gören Bitcoin’i tanesi 75.019 dolardan satın almaya benzediğini belirtiyorlar. Açık bir şekilde bu tercih edilecek en akıllıca yatırımlardan birisi değil.

Sorun da tam olarak burada. Şüphesiz, tek tek hisse senetlerinin, hatta bunların bir grubunun sağlam bir yatırım stratejisi olacağı zamanlar olacaktır. Ancak uzun vadede, Bitcoin'in gerçekten bir kazanan olduğunu düşünüyorsanız, o zaman yatırım yapmanın sadece bir tek açık yolu vardır.

Küçük yatırımcılara Bitcoin uyarısı!

 

Milyarder yatırımcı: Bitcoin altının yerini alıyor

 

Bitcoin ’de düzeltme hareketi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)