E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin yatırımcıları için yeni hafta oldukça parlak gözüküyor---

Bitcoin yatırımcıları için yeni hafta oldukça parlak gözüküyor

Bitcoin yatırımcıları için yeni hafta oldukça parlak gözüküyor
11 Ekim 2021 - 14:21 borsagundem.com

Bitcoin, yeni haftaya rekor fiyat seviyesinden yüzde 15'ten az fark ile başladı. Bu hafta yatırımcıların izlemesi gereken ve fiyatlamaları etkileyecek faktörler neler?

Bitcoin (BTC), yeni haftaya rekor fiyat seviyesinden yüzde 15 aşağıda başlarken, fiyat hareketlerini önümüzdeki günlerde etkileyebilecek faktörler neler? 

"Bitcoin sezonu" 

Bitcoin yatırımcıları için yeni hafta, kripto paranın geçtiğimiz hafta görülen son dört ayın en yüksek seviyesini de geçmesiyle birlikte oldukça parlak gözüküyor.

Bitcoin, hafta sonunu geçtiğimiz haftaki değer artışını koruyarak geçirdi. Şimdi ise kripto paranın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.500 dolardan önceki son direnç seviyesini hedef alması, piyasa katılımcılarını tatmin ediyor.

Bitcoin'in gücü ardında kısa vadede yükseliş ihtimalini artıran başka bir faktör de bulunuyor.

Altcoin'lerin performans olarak Bitcoin'in gerisinde kalmaları, "altcoin sezonu" başlamadan önce "Bitcoin sezonu" yaşanacağı tahminlerine yol açtı. Altcoin sezonu, analistlere göre 2022'ye kadar başlamayabilir.

Piyasa değeri bakımından en büyük altcoin Ether'in (ETH) grafiği, bu durumu çok daha net ortaya koyuyor. Ether, mevcut durumda BTC karşısında ağustos başından beri görülen en düşük seviyede yer alıyor.

Son ralli henüz başlamadı

BTC fiyat hareketinin Bitcoin yatırımcılarını tatmin etmesi oldukça zor. Kripto Twitter'da uzun süredir vakit geçirenler, topluluğun en beklenmedik fiyat hareketlerinde dahi kısa süre sonra daha fazlasını talep ettiğini biliyorlar.

Geçtiğimiz hafta da istisna olmadı. Bitcoin'in birkaç dakikada 3 bin dolar, bir saatte ise 5 bin dolar değer kazanması, yorumcuların yalnızca birkaç gün sonra "sıkılmaktan" şikayet etmeleriyle sonuçlandı.

Bitcoin için üçüncü yarılanma sonrası olan ve bu nedenle yarılanma döngüsünde pikin görüleceği düşünülen 2021 yılında beklentiler oldukça yüksek.

Bitcoin fiyatının ne kadar yükselebileceğine dair tahminler ise değişiyor. Bazı yorumcular 200 bin dolar ve hatta 300 bin doların pik fiyat olacağını düşünürken, bazıları ise umudunu kaybetmiş durumda ve mevcut döngünün önceki iki döngüyle benzer olamayacağını ileri sürüyor.

Ne var ki önceki yarılanma sonrası yıllar ile yapılan kıyaslama, Bitcoin'in nihai pik fiyatına yükselişinin henüz başlamadığını ortaya koyuyor.

Örneğin BTC'nin eylül ayında 40 bin doların altına gerilemesi, 2013 ve 2017 yıllarıyla benzerlik gösteriyor. Kripto para, söz konusu yıllarda da bu türden bir düzeltmenin hemen ardından yükselişe geçmiş ve düzeltmeler "ayı tuzağı" olarak yorumlanmıştı.

2021 fiyat performansı 2017 yılının performansıyla kıyaslanınca, şaşırtıcı benzerlikler olduğu ortaya çıkıyor. Popüler yatırım hesabı TechDev'in bu bulguları, bu yılki pik fiyatından öncekinden çok daha yüksek olacağı ve altı haneli seviyelerin mantıksal açıdan garanti olduğunu ortaya koyuyor.

Yeni rekor

2020-2021 boğa piyasası boyunca Bitcoin ağının esasları yakından izlendi. Hash oranı ve madencilik zorluğu toparlanarak rekor seviyelerine yaklaşırken, verilere göre Bitcoin ağının diğer bazı yönleri de rekor kırdı.

Analist Kevin Rooke'a göre Bitcoin, Lightning Network hesaba katılmadan dahi, zincir üstünde bir günde 30 milyar doların üzerinde değerde işlem yürüttü.

"31 milyar dolar, Bitcoin blockchain'i bu hafta bir günde bu kadar değerde işlemi tamamladı" diye belirten Rooke, şöyle ekledi.

Bu Bitcoin için yeni bir rekor ve 2020 başından beri 40 katlık bir artışı temsil ediyor.

Belirsizlik sürüyor

Bitcoin borsa yatırım fonunlarına (ETF) dair verilecek karar, bu hafta da heyecan yaratmayı sürdürüyor. Peki olası bir yeşil ışık, piyasa tarafından çoktan fiyatlandırılmış olabilir mi?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot tabanlı Bitcoin ETF'lerine dair kararı için son tarihi kasım ayına ertelemiş olsa da, bu ay vadeli işlem tabanlı ETF ürünleri konusunda nihai bir karar verilecek.

Vadeli işlem tabanlı ETF'ler eşit oranda övgü ve eleştiri alırken, mevcut kurumsal Bitcoin yatırım araçları, özellikle de Grayscale Bitcoin Tröstü'nün (GBTC) kaderine ilişkin soru işaretleri sürüyor.

Bitcoin fiyatı hızla yükseliş gösterirken, GBTC spot fiyattan aradaki fark, son haftalarda giderek açıldı.

Analistler, ETF'lerin onay alması halinde, Grayscale henüz kendi fonlarını ETF'ye dönüştürmeden önce bu ürünlere daha fazla sermaye aktarılacağını tahmin ediyor.

Makro analist Lyn Alden, Grayscale'in fiyat farkının nötr bölgeye dönmesinin dahi düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyor.

Hırs sürdürülebilir mi?

Bitcoin'in son dört ayın en yüksek seviyesine yükselmesinin piyasada istikrarsızlığa yol açtığını düşünenler, yeniden düşünmeli.

Kripto Korku & Hırs Endeksi'ne göre BTC fiyatındaki son ralli, sürdürülebilir temellere sahip.

BTC fiyatı rekora koşarken "aşırı hırsa" işaret etmesi beklenen endeks, mevcut durumda yalnızca 71/100 puan olarak ölçüldü. "Hırs" bölgesinde yer alan bu puan, genellikle düzeltmenin hemen ardından başlayacağı tahmin edilen 95/100 puandan hala çok uzakta.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)11 Ekim 2021 14:55

    3 haber ile çıkış yaşadık... 2 haftada hemde. köpukler var, köpukleri biraz almak lazım. haber akışı köprmeleri arttırdı. bu ay 60 bin olur. yıl sonu  80-100 gorucez hesaplamalarıma göre. Ama  kopukler alınsa daha iyi olacaz bence. 33 - 35 bın kırarmı derken buralada hızlı geldık . normal karşılanmalı. ama sert hareket olmaz. kopuk alırız, pozisyon guncellerız. sonra btc ile yola devam... btc yataya atıncada altcoınler hareketı olacak. benım plan plrogram bu. haa baktım ekstem durum oldu, çat çat çat affetmem kar lı çıkar izlemeye geçerim. ev araba arsa tarla maaş çocuk eğitim parası, ümre param felan fılan zaten bulaşma. eldekini koruyan sistemlere entegre ol. bu pıyasada bir ABd açıklaması ters düz eder ortamı. ama yatırım imkanlarının az kısmı ile şansını deneyebılırsın. borsadan hızlı sektor hemde 24 saat 7 gun açık sektor... global haaberlere tepkı verır her ulke var burda.. gool luck solder...