E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin yarım milyon TL'ye yaklaştı ---

Bitcoin yarım milyon TL'ye yaklaştı

Bitcoin yarım milyon TL'ye yaklaştı
07 Ekim 2021 - 11:32 borsagundem.com

Bitcoin fiyatı yükselişini sürdürerek, yarım milyon TL'ye yaklaştı. Dolar dirençten dönerken, altın yeniden yükselişe geçti

Bitcoin, Ethereum (ETH), Ripple (XRP) gibi kripto para birimleri başta olmak üzere, ABD doları, Euro ve altın fiyatlarında oynaklık sürüyor.

Sabah saatlerinde 1 Bitcoin, 486.049 Türk lirasından alıcı bulurken, küresel piyasalarda 1 BTC 54.781 dolar olarak işlem görüyordu.

Bitcoin fiyatı son 24 saatte yüzde 6,65 oranında artış gösterirken, haftalık yüzde 15,53 oranında, son bir ayda ise yüzde 23,22 oranında artış gösterdi.

Güne başlarken 1 ABD doları 8,87 TL olarak işlem gördü.

ABD doları yeni güne yüzde 0,03 artışla başlarken, haftalık olarak yüzde 0,1 oranında geriledi. Son bir ayda ise dolar yüzde 6,27 oranında TL karşısında değer artışı yaşadı.

TL karşısında 1 Euro 10,28 liradan işlem görürken 1 İngiliz sterlini de 12,08 liradan alıcı buldu.

ABD verileri ve enflasyon endişeleri ile ons altın sıkışık seyrine devam ediyor. 1.766 dolardan işlem gören ons altın, yeni güne yüzde 0,14 artışla başladı. Altında haftalık artış yüzde 0,51 olarak hesaplanırken, son bir ayda ons altın fiyatı yüzde 1,56 düştü.

Altının gram fiyatı, ons ve dolar kuru etkileriyle yeni güne de yükselişle başlamasının ardından, saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 504 liradan işlem gördü. 

Ons altın nedir?

Ons; değerli maden fiyatlarının hesaplanmasında kullanılan birimdir. Değerli taşların fiyat hesaplamaları ons birim fiyatı ile gerçekleştirilir.

Ons altın fiyatı dünyadaki tüm yatırımcıları ve merkez bankalarını ilgilendirir. Ons altın fiyatı yükseldiğinde gram altının da yükselebilmesi için Türk lirasının değer kaybetmesi gereklidir. Genellikle ons bazındaki yükseliş veya düşüş aynı oranda gram altına da etki eder. Ons altındaki değişimler, gram altındaki değişime kıyasla daha stabildir.

1 ons kaç gram?

Uluslararası piyasada 1 ons 31,10 gramdır. Altının fiyatı ons cinsinden ve dolar kuru üzerinden hesaplanır.

Altında yatay ve zayıf seyir korunuyor

Dolarda teknik görünüm pozitif

Bitcoin'de 'Soros' yükselişi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)