E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin ve Ethereum’da tahminler yükseliyor---

Bitcoin ve Ethereum’da tahminler yükseliyor

Bitcoin ve Ethereum’da tahminler yükseliyor
20 Ağustos 2021 - 12:36 borsagundem.com

Altcoin’ler Cardano (ADA) ve Solana’da ani yükselişler görülürken Bitcoin’de fiyat beklentisi 100 bin dolara, Ethereum’da ise 5 bin dolara yükseldi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin ve kripto para fiyatları yükselişte. Ethereum’un rakibi Cardano (ADA) da, geçtiğimiz hafta Coinbase’in Ethereum sürprizine rağmen büyük bir sıçrama gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta kripto para alım satım platformu Coinbase, Ethereum’un platformda en çok işlem gören kripto para olduğunu ve ilk kez Bitcoin’i geride bıraktığını açıklamıştı. Bitcoin’in fiyatı yakından takip edilen 50 bin dolar seviyesine yakın seyrediyor.

Ancak Ethereum 3 bin dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başardı. Forbes’un haberine göre Cardano ve Solana çift haneli yükselişler gerçekleştirerek diğer kripto paraları geride bırakırken ünlü yatırım stratejisti Lyn Alden Bitcoin’in 100 bin dolara yükseleceğini ve Ethereum’un en geç önümüzdeki yıl 5 bin doları göreceğini öne sürdü. 2016 yılında Lyn Alden Investment Strategy’i kuran Alden, “uzun vadeli trendin erken dönemlerindeyiz” dedi. Açıklamasının devamında, “bu nedenle ‘al ve unut’ stratejisi en yüksek risk-kazanç oranını sağlıyor” ifadesini kullandı.

Alden 2022’nin sonundan önce Bitcoin’in 100 bin doların üzerine çıkma ihtimalinin oldukça yüksek olduğuna inanıyor. Aynı zamanda Ethereum’un yakın zamanda gerçekleşen güncellemesinin ardından ortaya çıkan arz sıkışmasının da “taktik olarak boğa piyasası göstergesi” olduğunu ve Ethereum’un fiyatını 5 bin doların üzerine çıkarabileceğini söyledi.

Kripto para piyasasının toplam değeri 2 trilyon doların üzerine yeniden çıktı ve bu gelişmeyle birlikte Bitcoin ve Ethereum’da çok sayıda boğa piyasası tahminlerinin ortaya çıkmasına neden oldu.

Bloomberg Intelligence Emtia Stratejisti Mike McGlone da Bitcoin’in kısa sürede 100 bin dolara ulaşabileceğini söyledi. Fundstrat Global Advisors Araştırma Başkanı Tom Lee Bitcoin’in daha da yükseleceğini ve 2021’in ikinci yarısında güçlü bir ralli göreceğini açıkladı. Son dönemde ortaya çıkan kripto para rallisiyle birlikte Ethereum blockchain’inin iki rakibi Cardano ve Solana son bir ay içinde iki katın üzerinde yükseliş gösterdi.

Alden, “bence Solana iyi tasarlanmış bir Ethereum rakibi” dedi. Açıklamasının devamında, “Solana’nın temel riski daha yeni olması. Henüz önemli bir network etkisi yok. Bu nedenle de kritik bir kitleye ulaşamadı ancak iyi tasarlanmış” ifadelerini kullandı.

Solana’nın hızla büyüyen kripto borsası FTX ile yakın ilişkileri bulunuyor. FTX’in kardeş şirketi Alameda Research Solana’nın yatırımcılarından bir tanesi ve FTX Solana blockchain’i üzerinde Serum isimli kendi merkeziyetsizleştirilmiş borsasını işletiyor. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre şimdi piyasa değeri açısından Bitcoin’in ve Ethereum'un ardından üçüncü en büyük kripto para olan Cardano’nun toplam piyasa değeri 75 milyar dolar.

Kripto para geçtiğimiz hafta, yatırımcıların 12 Eylül’de gerçekleşecek güncellemeye yönelik beklentileriyle birlikte %30 yükseldi. Güncelleme tamamlandığında Cardano blockchain’i akıllı kontratları ve merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) projelerini destekleyebilecek. Viyana merkezli kripto borsası Bitpanda’nın Baş Ürün Direktörü Lukas Enzersdorfer-Konrad, “güncellemeyle birlikte Cardano Ethereum’un yetkinliklerine ulaşacak” dedi.

Ancak Alden Cardano’ya yönelik şüphelerini dile getirdi. Alden, “Cardano’da neler olacağını görmemiz gerekiyor” dedi. Açıklamasının devamında, “oldukça yavaş bir gelişimi var bu nedenle Solana’yı tercih ediyorum” ifadesini kullandı.

Altcoinler hareketlendi

 

Altında satışlar sınırlı kaldı

 

Coinbase 500 milyon dolarlık kripto para satın alacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rj20 Ağustos 2021 12:49

    İnanmayın böyle yönlendirmelere FED 1 faiz arttırsın bakalım hedef fiyat 100000 mi yoksa 10000 mi görürüz bu rakamlarda alıcı çekebilmek için her zaman yaptıkları gibi fiyat hedefi yükseltirler olumlu haberler piyasa ayakta tutmaya çalışırlar bitcoin bilmem hangi devletin resmi parası olacak alışverişler kullanacak hayal ürünü sözlerle milletin algıları ile oynayıp paranın yönünü buraya çevirip son kullanıcı olarak birilerini bulmak zorundalar karşılığı olmayan bir şeye 100 bin dolar verecek geri zekalı kim onun resmini ve heykelini yapıp gelecek nesillere ders niyetinde gösterilmesi lazım