E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin ve Ethereum tırmanışa geçti---

Bitcoin ve Ethereum tırmanışa geçti

Bitcoin ve Ethereum tırmanışa geçti
25 Temmuz 2021 - 09:43 borsagundem.com

Çin başta olmak üzere birçok ülkenin baskı ve yaptırımlarına maruz kalan Bitcoin, gelen yeni açıklamalarla yükselişe geçti

Bitcoin ve Ethereum , fiyatları aylardır en düşük seviyesine çeken tüyler ürpertici bir hafta ortası çöküşünden sonra yeniden tırmanıyor.

Kripto veri toplayıcısı CoinGecko’ya göre, çöküş Salı günü başladı ve Çarşamba günü Bitcoin’in fiyatı 29.600 doları gördü. Para biriminin bu seviye civarında olduğu son zaman, tek bir Bitcoin’in 29.352 $ değerinde olduğu 2 Ocak’taydı.

Ethereum ile benzer bir hikayeydi. Salı sabahı, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi 1.734 $’a düştü – bir ETH’nin 1.713 $’a mal olduğu bu yıl 28 Mart’tan bu yana en ucuzu.

33.970 dolarlık bir fiyatla Bitcoin, Çarşamba gününden bu yana %15 değer kazandı. Ethereum ise Salı gününün en düşük seviyesinden bu yana %25 değer kazandı ve şu anda 2.170$’dan işlem görüyor.


Her iki para birimi için de fiyat hareketinin büyük kısmı Çarşamba ve Cuma günleri bir gecede gerçekleşti. Bitcoin Çarşamba günü %8 büyürken, Ethereum %11 büyüdü. Perşembe gecesi, her iki kripto para biriminin fiyatına da büyük bir değişiklik getirmedi.

Bitcoin ve Ethereum, Tesla ve Microstrategy gibi şirketlerin büyük miktarlarda Bitcoin satın almasıyla birlikte bu yıl çok sayıda kurumsal yatırım sayesinde fiyatlarını artırdı.

Kriptonun kurumsal olarak benimsendiği haberi soğudu, ancak Twitter CEO’su Jack Dorsey ve Tesla CEO’su Elon Musk, Çarşamba günü ‘The B Word’ adlı Bitcoin yanlısı bir çevrimiçi konferans sırasında ilgiyi canlandırdı.

Musk, roket şirketi SpaceX’in de Bitcoin’e sahip olduğunu ve kişisel olarak Ethereum ve Dogecoin’e sahip olduğunu açıkladı. Rapçi Busta Rhymes, The B Word‘den o kadar etkilendi ki gidip bir miktar Bitcoin aldı ve şimdi Ethereum’a bakıyor.

Bu hafta benzer ebb ve akışlarla, Bitcoin ve Ethereum’un yükselişi ve düşüşü hala büyük ölçüde senkronize görünüyor.

Bitcoin madenciliğinde önemli değişim

Sosyal medyanın geleceğini Bitcoin belirleyecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)