E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin ve borsalar arasında artan korelasyon yükseliş göstergesi mi?---

Bitcoin ve borsalar arasında artan korelasyon yükseliş göstergesi mi?

Bitcoin ve borsalar arasında artan korelasyon yükseliş göstergesi mi?
01 Şubat 2023 - 14:52 borsagundem.com

Bitcoin ve S&P 500 arasındaki korelasyonun artması, özellikle tarihsel veriler ışığında bir yükseliş göstergesi olarak kabul ediliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin ile ABD borsaları arasındaki korelasyon giderek artıyor. Tarihsel veriler ise bunun bir yükseliş göstergesi olabileceğini gösteriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, tarihsel veriler kripto para birimlerinin güçlendiği dönemlerde S&P 500 ile korele ilerlediğini gösteriyor. Benzer bir süreç son dönemde de yaşanıyor ve Bitcoin’in S&P 500 Endeksi’yle korelasyonunun giderek arttığı gözleniyor.

Borsa, ana trend çizgisinin üzerinde

Bitcoinist’ten Tony Spilotro, Bitcoin’in S&P 500 Endeksi’yle olan korelasyonunun giderek artmasının boğa piyasası işareti olabileceğini belirtiyor.

Yakından bakıldığında, S&P 500 Endeksi’nin Ocak ayı seansını tüm finans dünyasının izlediği önemli bir trend çizgisi civarında kapattığı gözleniyor. Bu nedenle, endeksteki yukarı yönlü olası bir kırılmanın, mükemmel bir yükseliş senaryosunda Bitcoin’i de kendisiyle birlikte daha yükseğe itebileceği düşünülüyor.

S&P 500 Endeksi genellikle ABD hisse senedi piyasasının ve dolaylı olarak da ABD ekonomisinin genel sağlığının en iyi ölçüsü olarak kabul ediliyor. Endeks, diğer varlıkların ve bireysel hisse senetlerinin karşılıklı değerlerinin ölçülmesi amacıyla bir karşılaştırma ölçütü olarak da kullanılıyor. Endeksteki olumlu performans, refah ve karlılık dönemleriyle ilişkili şekilde seyrediyor. Borsanın yükselişe geçmesinin, yatırımcıların riske dayalı stratejilere geçmeleri için bir sinyal olduğu kabul ediliyor.

S&P 500 Endeksi’nin mevcut seviyesine bakıldığında, potansiyel olarak uzun vadeli bir düşüş trendinin üst sınırını kırmak üzere olduğu görülüyor. ABD borsalarındaki bir yükseliş Bitcoin için yeteri kadar iyi bir haberken, artan korelasyonun da bu yükseliş ivmesini daha kesin ve güçlü kılması bekleniyor.

S&P 500 Endeksi ve Bitcoin korelasyonu

Yeni yılla birlikte yükselişe geçen ABD borsaları ve kripto para piyasalarındaki korelasyon gözle görülür şekilde artıyor. Sadece Ocak ayında yüzde 40’a yakın getiri sağlayan Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki yükseliş, S&P 500 Endeksi’nde de yükseliş olarak kendini gösteriyor.

Bu ay art arda yükselen Bitcoin ve S&P 500 Endeksi, çok farklı iki yatırım aracı arasındaki korelasyonun artan yönünü de göstermiş oluyor. 0,88 korelasyon katsayısı ile S&P 500 Endeksi ve Bitcoin, tarihsel olarak en güçlü pozitif korelasyon yüzdelerinden birine işaret ediyor. Kriptodaki geçmiş ayı piyasaları, Bitcoin'i negatif korelasyon bölgesine çevirmiş olsa da, bu ayı piyasasında bir istisna yaşandığı görülüyor.

Geçmiş verilere bakıldığında, artan korelasyonun, özellikle 0,93'lük bir korelasyon seviyesine ulaşıldıktan sonra, Bitcoin'in en patlayıcı yükseliş hareketlerinden bazılarıyla aynı döneme denk geldiği görülüyor. Potansiyel olarak artan korelasyon ve S&P 500 Endeksi’nde yaşanması olası bir yukarı yönlü kırılmanın, Bitcoin için de bir yükseliş anlamına gelmesi olası gözüküyor.

Milyonerler portföylerine Bitcoin’i de ekliyor

 

Bitcoin'de Fed baskısı

 

Peter Brandt: Bitcoin önce 25 bin, sonra 19 bin, ardından 65 bin dolar olacak

 

Goldman Sachs: Bitcoin bu yıl altını alt edebilir

 

Bitcoin, izlemesi zor bir sanat filmi gibi

 

Bitcoin bu yıl o seviyeyi geçemeyecek

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)