E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin vadeli işlemlerde satıcılar baskın---

Bitcoin vadeli işlemlerde satıcılar baskın

Bitcoin vadeli işlemlerde satıcılar baskın
21 Nisan 2021 - 10:50 borsagundem.com

23 Nisan'da 1,55 milyon dolar değerinde Bitcoin opsiyonunun vadesi doluyor. Vade ve fiyat avantajı ise satıcılarda.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 18 Nisan'da yaşanan yüzde16'lık sarsılmanın ardından yükseliş eğiliminde. Bazı analistler düşüşün ardında Binance'e dahil olan 9 bin BTC olduğunu söylerken, bazıları da Çin'de kömür madenciliği kazasının neden olduğu hash oranına odaklanıyor. Nedeni her ne olursa olsun, vadeli işlemlerde seyir değişmek zorunda kaldı.

İlk bakışta durum dengeli

18 Nisan'daki düzeltmeden önce BTC, üç ayda yüzde 74 değer kazanarak 64 bin 900 dolara kadar yükseldi. Bu nedenle yatırımcıların koruma sağlayan opsiyonlara daha fazla yöneldi.

Nötr ve yükseliş öngören alım opsiyonları alıcılara yukarı yönde daha fazla koruma sağlasa da, aynı şey düşüş öngören satım opsiyonları için de geçerli. Yatırımcılar her bir fiyat seviyesinin risk maruziyetini ölçerek yatırımcıların fiyat beklentisini ölçebilir.

23 Nisan'da vadesi dolacak sözleşme sayısı 27.320 BTC'yi buldu. Güncel kur olan 56 bin 500 dolardan, bu miktar 1,55 milyar dolar ediyor. Ne var ki, alım opsiyonlarının açık pozisyonun yüzde 45'ini oluşturmasıyla birlikte boğalar ve ayılar arasında bir denge var gibi gözüküyor.

Son çakılmadan sonra avantaj ayılarda

İlk bakışta durum nötr gözükse de, vade tarihine yalnızca iki gün kalması nedeniyle 64 bin doların üzerindeki alım opsiyonlarının geçersiz olduğu göz önüne alınmalı. Şu anda 50 dolardan daha aşağıdan işlem gören 6.400 alım opsiyonu çıkarıldığında, ayılar daha da yoğunlukta gibi gözüküyor.

Kalan 19.930 BTC sözleşmesinin yüzde 70'ini, nötr durumda veya düşüş bekleyen satım opsiyonları oluşturuyor. Açık pozisyonların değerinin 1,13 milyar dolar olduğu düşünülürse, bu da ayılara 450 milyon dolarlık bir avantaj veriyor.

58 bin doların altındaki 3 bin BTC'lik alım opsiyonlarının ise toplam açık pozisyonun yalnızca yüzde 24'ünü oluşturduğu tespit edildi.

Kripto paralarda toparlanma sesleri

Bitcoin yasaklanacak, yasa dışı olacak

Hafta sonu Bitcoin neden düştü?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)