E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin sahiplerinin %40’ı zarar etti---

Bitcoin sahiplerinin %40’ı zarar etti

Bitcoin sahiplerinin %40’ı zarar etti
10 Mayıs 2022 - 17:20 borsagundem.com

Kripto para birimlerindeki satış dalgasının kaybedeni uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları oldu. Yapılan son bir araştırmaya göre kripto varlıklardaki son ayı piyasasıyla birlikte Bitcoin sahiplerinin %40’ı zarar etti.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin Kasım ayı zirvesinden %55’in üzerinde geriledi. Kripto araştırması firması Glassnode’un verilerine göre dünyanın en büyük kripto para biriminin sahiplerinin %40’ı Bitcoin yatırımdan zarar etti. CNBC’nin haberine göre söz konusu yüzde son 6 ay içerisinde Bitcoin 69.000 dolar civarında zirve yaptığı sırada piyasaya girenler kısa vadeli yatırımcılar çıkarıldığında bu oran daha da fazla artabilir.

Bitcoin geçtiğimiz aylarda teknoloji hisselerindeki düşüşleri takip etmiş ve 31.000 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Habere göre sadece bir ayda Bitcoin cüzdanlarının %15,5’i dünyanın en büyük kripto para biriminin söz konusu gerilemesiyle zarara geçti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin’in ABD borsalarındaki teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ile yakın korelasyonu, kripto devinin ‘enflasyon koruması işlevi gördüğü’ argümanına ciddi bir biçimde meydan okuyor.

Glassnode analistleri ayrıca bu son satış dalgasıyla birlikte "acil işlemlerdeki” artışa da dikkat çekti. Yatırımcılar, işlem sürelerini hızlandırmak için prim ödemeye istekli olduklarını belirterek takas için daha yüksek ücretler ödedi. Ödenen tüm zincir içi işlem ücretlerinin toplam değeri, geçtiğimiz hafta 3.07 Bitcoin’ ulaştı. Glassnode raporuna göre bu rakam şimdiye kadar kaydedilen işlem ücretlerinin en büyüğünü işaret ediyor.

Analist raporunda Bitcoin yatırımcılarının son piyasa volatilitesine yanıt olarak marj pozisyonlarındaki riskleri azaltma, satış ve teminat ekleme taleplerinin, “kripto mevduatlarıyla ilişkili zincir içi işlem ücretlerinin baskınlığındaki aciliyeti gösterdiği” de belirtildi.

Geçen haftaki satışlar sırasında, 3,15 milyar dolardan fazla varlık kripto borsalara girip çıktı. Söz konusu rakam piyasanın Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından bu yana görülen en yüksek miktar.

Varlıkları 1 Bitcoin’i dahi oluşturmayan düşük miktarlardaki yatırımcılardan (karidesler) "balinalara" kadar neredeyse tüm yatırımcılar kripto birikimi tercihlerini yavaşlattı. 10 bin Bitcoin’in üzerinde varlığı olan yatırımcılarsa son birkaç haftadır satış dalgasında önemli bir rol oynadı.

Perakende yatırımcılar arasında Bitcoin’in değerine yönelik daha fazla inanç olsa da söz konusu küçük ölçekli Bitcoin sahiplerinin piyasalardaki birikimi Şubat ve Mart aylarında olduğundan daha zayıf konumda.

Küresel danışmanlık şirketi Fundstrat Global Advisors, Bitcoin için yaklaşık 29.000 dolar seviyesini dip olarak görüyor ve firma şimdilerde müşterilerine uzun pozisyonlarda bir ila üç aylık satış korumalı uzun vadeli pozisyon satın almalarını tavsiye ediyor.

Bitcoin son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi

 

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

Altın ithalatı Nisan ayında 2,7 ton oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)