E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin sahiplerini 'korku' sararken, bir umut ışığı yandı!---

Bitcoin sahiplerini 'korku' sararken, bir umut ışığı yandı!

Bitcoin sahiplerini 'korku' sararken, bir umut ışığı yandı!
19 Kasım 2021 - 16:01 borsagundem.com

Bitcoin fiyatı 55 bin dolar seviyelerine kadar gerilerken, piyasayı "korku" sardı, ancak bu indikatör umut aşılıyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı 19 Kasım itibarıyla kısa süreliğine 55.600 dolar seviyesine kadar geriledi. Kripto para piyasasının geneli bu düşüş sürecine ayak uydurdu.

BTC/USD paritesi, haberin hazırlandığı esnada 56.800 dolar civarında işlem görüyordu.

Bitcoin piyasasında "korku" hakim

Bitcoin piyasasındaki çeşitli verileri bir araya getirerek yatırımcıların hırs ve korku düzeyini belirleyen indikatör, an itibarıyla piyasada “korku” duygusunun hakim olduğunu söylüyor.

Bir önceki ay “aşırı hırs”, geçtiğimiz hafta ise “hırs” duygusuna işaret eden gösterge, dün itibarıyla nötrden korku seviyesine düştü. 100 üzerinden 34 değerini bulan indikatör, eylül sonunda beri bu kadar gerilememişti.

15 Kasım tarihinden itibaren gerileme sürecinde olan Bitcoin, azalan hareketli ortalamaların da aşağısına gerileyerek kan kaybetmeye devam etti. Boğalar, 20 saatlik üstel hareketli ortalama (EMA) (57.110 dolar) değerinin altında kalan paritenin, cuma günkü kapanış öncesi yukarı tırmanmasını hedefliyor.

Kısa vadeli grafikte gözlenen azalan kanalın orta çizgisinin hemen üzerinde ilerleyen BTC fiyatının öncelikli hedefi 20-EMA değerinin üzerinde birkaç kapanış elde etmek. Başarısız olunması durumunda kısa vadede yeniden 55.600 doların test edilmesi beklenebilir.

Geniş zaman aralığında tabloki karamsar değil

BTC/USD paritesine 24 saatlik zaman aralığında bakıldığında, 16 Temmuz tarihinden itibaren yükselen bir trendin içinde ilerlediği görülüyor.

50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) (59.691 dolar) seviyesinin kaybedilmesi ayıların boğalara karşı üstünlük kazandıklarını gösteriyor. Ayrıca orta seviyenin hayli altına inen göreceli güç endeksi (RSI) aşırı satım gerçekleştiğine işaret ediyor.

Kısa vadede düşüş gözleniyor olsa da temmuz ayından bu yana devam eden yükseliş kanalının içinde ilerleyiş sürüyor.

Boğaların kısa vadedeki hedefi 60.000 dolardaki psikolojik direnci aşmak olacak. Bunun gerçekleşmesi durumunda yükseliş kanalındaki ilerleyiş sürebilir.

Öte yandan ayılar, pariteyi hareketli ortalamaların altında tutmayı başarır ve üst üste günlük kapanış elde ederse, kanalın alt destek çizgisine doğru bir test gelebilir. Bu da fiyatın 50.000 doların aşağısına kadar gerilemesi demek.

Bitcoin 56 bin dolarda tutunuyor

Bitcoin son 6 ayın en kötü haftasını geçirme yolunda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)19 Kasım 2021 16:27

    hahaha. hocam aşağıdaki habere yazdım ya " bitcoın 6 ayın en kötü haftasını geçir..." orada nedenler yazıldı. saatınde :D faizler artana kadar btc biraz zor durur. Hatta, dunya devletleri faizlerini arttırdıgında, para kendı ulkelerıne gittiğinde beklentı öyle... ulkelerındeki karşılıksız para ulke ekonomılerını çok primli yapabilir. aşırı pirimli yuvasına donene bu paralar dunyada gelişen ulkelere zorunluluktan gidebilir... bu belirsizlikler btc yi dahada primli yapabilir.. bizim sistem bu.. mantık bu.. o bakımdan btc rekor beklıyoruz... kımıde zıfır olacak der ... kımse kımseden etkılenmıyor fıkır yazıyor... haftaya tatil var malum şukran gunu 2 yıl once felan dip çakılmıştı mesela yanlış hatırlamıyorsam. ama şuan fren yapabılıyor glonbal ekonomın karşılıksız paralardan faiz enflasyonlardan vb...