E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin psikolojik sınırı aştı---

Bitcoin psikolojik sınırı aştı

Bitcoin psikolojik sınırı aştı
10 Şubat 2020 - 11:59 borsagundem.com

Bitcoin Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesi olan 10 bin doları geçti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin yükseliş trendine girdi. Bloomberg fiyatlandırmasına göre geçtiğimiz pazartesiden cumaya kadar % 4,3 yükselirken yılbaşından itibaren yaklaşık % 40'lık bir kazanç elde etti.

10.000 dolar seviyesinin geçilmesi, kripto para biriminin 2020 boyunca etkisini sürdüren rallinin bir sonucu ve bu ralli boğa piyasası oluşumuna izin vermiş durumda. Analistler şimdi en büyük kripto para biriminin önemli oranda daha yukarılara çıkmak için hazırlandığını konuşuyorlar. 

Bitcoin bir gün önce 9.700 dolar seviyelerine kadar çekilmiş ve yoğun bir satış baskısı gelmişti. Ancak lider kripto para, bu satış baskılarına rağmen yeniden 9.800 dolar seviyesine çıkmış ve bu önemli seviyenin üzerinde kalmayı başarmıştı. Yazım sırasında ise günlük yüzde 3 artışla 10.075 Dolar seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, 10.000 dolar seviyenin kırılmasının önemli olduğunu, tarihsel verilerde her zaman yüzde 100’e varan yeni rallilerin oluşmasında eşik olduğunu söylüyor. Popüler kripto para analisti Hsaka, son tweet’inde BTC’nin geçmişte 10.000 doları kırmasının ardından yüzde 99, yüzde 14 ve yüzde 26 oranlarında yeni ralliler yaşadığını belirtti.

Çin'de trend oldu

Bitcoin (BTC) 10.000 Dolar’ı geçtiği için Çin’de bir kez daha trend oldu. Önde gelen kripto para birimi, bugün Weibo’daki (Çin’de popüler bir sosyal ağ) en sıcak 4. konu.

Çin, kripto para birimlerine karşı düşmanca görünse de, vatandaşları hala yakından takip ediyor gibi görünüyor. Bugün Weibo’da, Çin’deki birçok kişinin ilgisi, Bitcoin’in 10.000 Dolar’lık fiyat noktasını geçtikten sonra arttı. Görünüşe göre dünya bir kez daha bu kilometre taşını aştığı için Bitcoin’e dikkat çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)