E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin piyasalardan ayrıştı, bu bir boğa piyasası işareti olabilir mi?---

Bitcoin piyasalardan ayrıştı, bu bir boğa piyasası işareti olabilir mi?

Bitcoin piyasalardan ayrıştı, bu bir boğa piyasası işareti olabilir mi?
30 Eylül 2022 - 11:45 borsagundem.com

Devlet tahvilleri ve dolar yükseliyor, hisse senetleri ise düşüşünü sürdürüyor. Bitcoin ve Ethereum ise performanslarıyla piyasalardan ayrışıyor. Peki bu bir boğa piyasası işareti mi?

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ortaya çıkışı ve felsefesi itibariyle yatırımcılarını enflasyona karşı koruma iddiasında olan Bitcoin’in bugüne kadar bu noktada hayal kırıklığına neden olduğu düşünülüyordu. Gerçekten de öyle oldu ve Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasaları özellikle son bir yılda piyasaları fazlasıyla takip eden bir görüntü izledi. Ancak bu durum kırılmışa benziyor.

Bitcoin yüksek performansıyla piyasalardan ayrışıyor

MarketWatch’tan Frances Yue’nun haberine göre, dolardaki ve devlet tahvillerinde artışa ve hisse senetlerindeki belirgin düşüşe rağmen Bitcoin, son hafta itibariyle piyasalardan ayrışmışa benziyor. Hem Bitcoin’in hem Ethereum’un son hafta sergilediği yüksek kabul edilebilecek performans, bazı uzmanlar tarafından yeni bir boğa piyasasının habercisi olarak değerlendiriliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin ve Ethereum, Hazine getirilerinin artması ve doların devam eden yükselişine rağmen, bu hafta şimdiye kadar büyük hisse senedi endekslerinden daha iyi performans gösterdi. CoinDesk verilerine göre Bitcoin bu hafta itibariyle şimdiye kadar yatırımcılarına yüzde 2 oranında bir kazanç bıraktı. Ethereum ise benzer şekilde son hafta itibariyle yüzde 2.2 oranında yükseldi.

Buna karşılık, Dow Jones Endeksi son hafta yüzde 1.54 oranında düşerken S&P 500 Endeksi de bu hafta yüzde 1,8 oranında değer kaybetti. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq ise hafta başından bu yana yüzde 1 oranında düştü.

Bitcoin tarihinde sadece üç kez yaşandı

Bu, kripto ve hisse senedi fiyatlarının ‘ayrıştığı’ birkaç özel dönemden biri olarak öne çıkıyor. Yatırımcıların ve uzmanların dikkatini çeken bu durum gerçekten de anlamlı gözüküyor.

Son birkaç aydır, iki varlık da Fed'in sıkılaştırma politikasına ve küresel büyümeye ilişkin endişelerin neredeyse tüm riskli varlıkları baskı altına almasına bir yanıt olarak çoğu zaman endekslerle birlikte işlem görüyordu. Ancak bu ayrışmanın, koşullarda bir değişiklik olmamasına rağmen yaşanması, farklı anlamlar içeriyor olabilir.

Dip sürecini ifade ediyor

Glassnode’un zincir içi verilerine göre, kısa vadeli Bitcoin sahiplerinin realize edilen fiyatı, geçen hafta sonu uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin realize edilen fiyatının altına düştüğünü gösteriyor. Dijital varlık komisyoncusu GlobalBlock’tan Analist Marcus Sotiriou'ya göre, bu, daha önce Bitcoin tarihinde sadece üç kez yaşandı. Sotiriou'ya göre bu aynı zamanda bir dip sürecini de işaret ediyor.

Boğa piyasası yakın olabilir

Sotiriou, Perşembe günü yayınladığı bir notta, kısa vadeli Bitcoin sahiplerinin realize edilmiş fiyatlarının uzun vadeli sahiplerin realize edilmiş fiyatlarının tekrar üzerine yükselmesi durumunda bunun yeni bir boğa piyasasının başlangıcı olduğunu işaret edebileceğini vurguluyor. Sotiriou, iddiasının geçmiş veriler üzerine kurulu olduğunu ve geçmiş Bitcoin pattern’lerinin (modellerinin) bunu kanıtladığını ekliyor.

Bitcoin iki katına çıkabilir

 

Bitcoin yükselmek için savaşıyor, kar beklentinizi revize edin

 

Bybit CEO'sundan kripto çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)