E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin kürkçü dükkanına geri döndü---

Bitcoin kürkçü dükkanına geri döndü

Bitcoin kürkçü dükkanına geri döndü
05 Ocak 2023 - 11:16 borsagundem.com

Bitcoin yeni ve şimdilik tehlikesiz sayılabilecek kurnazlıklar peşinde. Tuzağa düşmeden planınıza sadık kalmanız en doğru seçenek gibi duruyor.

ULAŞ YAVUZ – BORSAGUNDEM.COM

Başlıktan da anlaşılacağı üzere Bitcoin’in bir kurnazlık peşinde olduğunu varsayıyorum. Atasözünü hatırlayalım: “Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkânıdır.” Evet, kürkçü dükkanındayız, yani 16.800 dolarda.

Son analizimde Bitcoin’in 16.800 dolar seviyesini aşağı yönlü kırmasını olumlu bulmuş, kısa pozisyonum için hedef seviyelere yaklaştığımı belirtmiştim. Aynı zamanda, bir önceki yazımda değindiğim boğa tuzağı ihtimalinin 16.800 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılmasıyla oldukça düştüğünü de söylemiştim. Ancak Bitcoin kurnazlık etmeyi tercih etti ve beklentime uygun davranmayarak aşağı yönlü hareketini uzun soluklu şekilde devam ettirmedi; inişli çıkışlı bir seyrin ardından yeniden 16.800 Dolar seviyesine, hatta bu seviyenin de biraz üzerine kendini atmayı başardı. Haberler, Bitcoin’in bu yükseliş hareketiyle bir günde 100 milyon dolar civarında likidasyon yarattığını söylüyor. Bense kısa pozisyonda oturmaya devam ediyorum. Elbette bu benim senaryom, dileyen yukarı yönlü bir pozisyon açabilir; ancak risk yönetiminizi planınıza uygun şekilde yapmayı ihmal etmemeniz iyi olur.

Boğa tuzağı olasılığından bahsettiğim yazımda Bitcoin’in 17.250 dolar seviyesinin üzerine çıkması halinde yukarı yönlü seyrini devam ettirme tehlikesi olduğunu ve kısa pozisyonda olduğum için bu seviyenin kritik olduğunu söylemiştim. Dün itibariyle Bitcoin, vadeli piyasada 16.984 dolara kadar yükselebildi ve hemen ardından 16.800 dolar seviyelerine geri döndü. Dolayısıyla, senaryomda bir değişikliğe şimdilik ihtiyaç olmadığını görüyorum.

Özetle, Bitcoin’in bu yükseliş hamlesiyle bir kurnazlık peşinde olduğunu öngörüyorum. Piyasa yapıcıların kurduğu bu tuzağa ise 17.250 dolar seviyesinden önce düşmek istemediğimden, kısa pozisyonumu koruyorum.

Böylesi dar bir bantta gerçekleşen alıcı ve satıcı savaşlarının epey uzun sürmesi beklemeyi zorlaştırsa ve sıkıcı olsa da, trade etmenin anlık heyecanlar peşinde koşmak değil bir strateji doğrultusunda hareket etmek olduğunu ve bunun da bazen yorucu ve uzun bekleyişleri gerekli kılabildiğini bildiğimden, hedef seviyelerim için beklemeyi en doğru hareket tarzı olarak görüyorum. Disiplin ve kararlılık, stratejim esnek bir yapıya sahip olsa da, bazı durumlarda ‘zamanı alt etmek için’ en doğru seçenek olabiliyor.

Belirtmek gerekiyor; bu yazıda yer alan verilerin ve yorumların herhangi bir yatırım tavsiyesi olması, yazıların doğası gereği mümkün olmayacak çünkü Bitcoin analizine odaklanan bu yazılarda ne alım ne de satım yerleri belirtilecek. Bu yazılarda sadece aşağıda yer alana benzer tepe ve dip seviyeler paylaşılacak ve strateji, psikoloji ve alım satım yerleri tamamen okuyuculara bırakılacak. Belirtilen seviyeler ise day trader, swing trader ve investor olmak üzere üç ayrı trader ya da yatırımcı profiline uygun şekilde belirlenecek.

Aşağıda yer alan seviyeler zamanla değiştiğinden, çünkü piyasalarda en önemli ve etkili faktör zamandır, bir gün önce gördüğünüz bir veriyi bir sonraki gün epey farklı, bir başka gün ise epey farksız görmeniz mümkün. Değişiklikler, grafiğin zamana nasıl tepki verdiğine göre şekillenecek. Teknik analizin artısı ve eksisi de zaten tam olarak burada yatıyor. Eksisi, sadece olmuş olanın belirleyebileceği ve dolayısıyla bazen az bazen de fazla olmak üzere sürekli bir geriden takip etme hali; artısı ise bunun böyle olduğunu bilerek ve bu verileri anlamlı varsayarak stratejinizi, planınızı ve riskinizi belirleme ve yönetme kabiliyeti.

Day trader – 16.350 – 17.150

Swing trader – 16.050 – 17.800

Investor – 13.250 – 22.800

Son bir notla bitirelim; piyasaları doğru tahmin etmenin zor olduğunu söylerler oysa piyasaları uzun vadede ortalama yüzde 50 oranında doğru tahmin edebilirsiniz. Piyasalarda asıl zor olan ise, piyasaları doğru tahmin ederken kazanabilmektir.

Ünlü yatırımcı Mobius’tan yeni Bitcoin kehaneti

 

Bitcoin için en cesur 2023 tahminleri

 

Bitcoin'de 2023 beklentileri

 

Bitcoin ipten düştü

 

Bitcoin, borsa hareketlerini önceden haber mi veriyor?

 

Bitcoin boğa tuzağına mı hazırlanıyor?

 

Bitcoin'de toparlanma çabası

 

Bitcoin'deki kıpırdanma 'boğa' işareti mi?

 

Bitcoin yeni diplere göz kırpıyor

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM14 Şubat 2023 10:23

    NORMAL YASALARLA DÜZENLENMİŞPİYASALARDA BİLE ENVAYİ ÇEŞİT DOLANDIRICILIK VARKEN BÖYLE SANAL BİR DÜNYADA TÜMÜ SAHTE OLABİLİR KERİZ SİLKELEME OPERASYONLARI VS...BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ  

  • baran05 Ocak 2023 12:18

    Hiç olana değer biçmenin uzmanlığı da varmış!  Bakalım daha neler göreceğiz!  bunu niye alsın niye satsın sorusuna net bir cevap veren yok. Ama şurdan al buradan sat diye saçma sapan grafik okuyucuları insanların gözüne baka baka yalan söylüyorlar!  Kim daha yalancı o daha uzman oluyor. Tıpkı 6 lı masa gibi!  Bunların da halkın gözünde zerre kadar değeri yok. Ancak dolar sterlin daha doğrusu köle tüccarlarından destek alarak Türk hükümeti ve devletine atar yapıyorlar. Bu köle tüccarlarını yabana atmayın. Bunlar Bof Goldman sach ve Fed in ortakları. Bunlar şerefsiz medya köleleri ile size Komunizmin faziletini erdemini anlatır ama Kapitalist kölecilere kul eder. Komnünist Çin de olduğu gibi ya da Falşist diktatörlere itaat etmek zorunda bırakır Kuzey Kore ya da Vietnam da olduğu gibi.

  • ali05 Ocak 2023 11:52

    kazik yemeye bu kadar bagimli "havadan para pesinde keriz" oldukca onlar soyacak ve bu hırsizligin pazarlamasini cukka mukabilinde yapacak soysuz asla bitmez...sahte para cetesi ve tuvalet kagidi dolarlari geberiyor  (6)  (6) 

  • Bik05 Ocak 2023 11:45

    50-60 bin dolara Elon Musk'tan Bitcoin alanlar  artık akıllanmışlardır!