E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralar Bitcoin kritik eşiği aştı---

Bitcoin kritik eşiği aştı

 Bitcoin kritik eşiği aştı
20 Mayıs 2022 - 10:50 borsagundem.com

Dün 29.000 doların altını gören Bitcoin bu sabah yeniden 30.000 dolarlık kritik seviyenin üzerine tırmandı.

Önceki gün ABD'de enflasyonun şirket kârlarını beklenenden daha olumsuz etkileyeceğine dair beklentinin artmasıyla Fed'in enflasyonla mücadele için daha agresif bir tutum takınmak zorunda kalabileceğine yönelik bir kanaat oluştu. Fed Başkanı Jerome Powell da salı günü yaptığı son açıklamada enflasyonla mücadelede gerekirse daha agresif adımlar atmaya hazır oldukları mesajını verdi.

Bu gelişmelere paralel olarak Bitcoin dün 28.870 dolara kadar geriledi. Ancak son 1 haftadır olduğu gibi gelen tepki alımlarıyla sabaha karşı 30.600 doların üzerini gördü. Dünyanın en büyük kripto parası son 24 saatte yüzde 3.9 yükseldi.

İNİŞLİ ÇIKIŞLI HAREKET

Böylece Bitcoin son 1 haftada ikinci kez 29.000 doların altına gerilemesinin ardından 30.000 dolarlık psikolojik seviyenin üzerine tırmanmış oldu. Bitcoin hafta genelinde 28.700-31.200 dolar aralığında inişli çıkışlı bir hareket izledi. 30.000 doları şu ana kadar kalıcı bir şekilde ne aşağı ne de yukarı yönlü olarak kırabildi.

Kripto para piyasasında geçen haftaya UST ve LUNA krizi damga vurmuştu. Yatırımcıların milyarlarca doları bir kaç gün içinde erirken Bitcoin geçen hafta 27.000 doların altına gerilemişti.

Bugün Ethereum da yüzde 4 değer kazanarak 2020 dolara çıktı. Binance Coin yüzde 4.3 yükselirken, Ripple yüzde 7.4, Cardano yüzde 5.4, Solana yüzde 2.8, Dogecoin ise yüzde 3.2 değer kazandı.

Erdoğan’dan kripto para açıklaması: Sıcak bakmıyorum

 

Hindistan kripto paralar için yeni vergi hazırlığında

 

Cunliffe: Yatırımcı kripto parada riskleri tam anlamıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran20 Mayıs 2022 15:49

    Yani şimdi diyorsunuz ki birileri cebinden ya da banka hesabından tam 1 bit koin almak için 30 bin doları gözden çıkardı!  Acep inanalım mı?  Twitter ın % 20 si sahte hesap imiş.  Bıden hayranlarının % 40 da sahte hesap!  Ama bu kazançlar gerçek öyle mi?   Gerçek anlamda arz talep ile yükseliyor ya da düşüyor öyle mi?  Her şey şeffaf ve ortada diyorsunuz!  Peki nasıl bir denetimden geçmiş?  Cevap yok!  Alım satımın  çoğu da robotların hafızasındaki sahte hesaplar ve yapay zeka marifeti ile yapılıyor olması çok muhtemel!  Yani hiç hiç satıyorlar aslında.  Kendileri de   ...ç olup gidecek bir gün.